За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 684
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 1 095
И добре, че децата са различни и не всяко следва заветното правило или смг или ак и друго на света няма. В противен случай, ако абсолютно всички с висок бал искаха само и единствено там, за "простосмъртни" деца с бал 460-470 нямаше да има и повей шанс. Stop Laughing
Нека всяко дете намери това, което търси. Peace Hug

Да, така е. Аз например съм приятно изненадана от факта, че Испанската в последните години е в топ 5 на най-елитните училища Simple Smile
Нямам лични наблюдения за там, но очевидно нивото е високо, след като баловете за това училище са наистина високи.

# 1 096
  • София
Децата, на които обаче математиката не им е силната страна и не предпочитат Американския колеж се насочват към немски в 91 НЕГ ( или 73-то ако им е по-близо или го предпочитат като начин на обучение/възможности) или испански в 164 ГПИЕ. И това се вижда от многото първи желания на деца с високи балове, които иначе влизат или е възможно да влязат в СМГ.

За 91 НЕГ, както вече писах, от 182 деца около 157 са по първо желание - т.е. 86% искат именно него, а не СМГ.

# 1 097
Виждам висок бал и във френската (максимален), явно деца, тенденциозно избрали там. Също и спряганите за вече не до там добри английски. Peace

# 1 098
  • София
Традиционно в Европа езиците са Английски, Немски и Френски. Испанския също се ползва, но най-вече в Америка. Така че не е учудващо, че има деца, които определено предпочитат Френската пред Испанската. Немският език е твърд и доста труден за учене, а и не звучи като Френския. Английския така и така сигурно са го учили сериозно до 7-ми клас и сега им трябва втори западен език и избора е ... Френски. Отделно и самата Френска гимназия в София си е в центъра, на удобно място с метрото, за разлика то 2-рите Немски и Английски. Локацията е също много важна, като се има предвед, че детето трабва всекидневно да ходи и да се връща до там в пек, дъжд и сняг.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 10:14 от Uprising

# 1 099
  • Пловдив
То на френския звученето му е хубаво, ама дали отстъпва по трудност на немския ... В 8 клас си иска здраво учене по новите езици.  Peace

За ходенето до училище - в Пловдив и двете ЕГ са на края на града, пътуването от другия край е дълго и продължително. Има деца, които пътуват от съседните села и градчета. И синът на Зечова ще пътува по 50 км в едната посока всеки ден, че и после с градския транспорт до училището, а в наше село градският транспорт не е добре уреден, поне според мен. така че колко да е важна локацията, въпрос на карта за пътуване и малко по-ранно ставане от леглото.

# 1 100
Когато се записваме за училището какво трябва да носим?

# 1 101
Така е. И локацията също е от значение, признавам. И езика, и локацията.

# 1 102
  • София
А, не съм казал, че е по-лесен от немския, но е по-мек език, звучи по-добре и се говори на много места по света, за разлика от немския, който е само в 3 държави. Отделно Франкофонията е много силна по света.

# 1 103
  • София
Изби рибата с този въпрос!

В предишните постове е написано, но най-вече трябва да провериш какво специфично и безумно са измислили в училището, където ще се записвате. Би трябвало да им го пише на сайта. Специално за 91 НЕГ съм написал подробно тук.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 10:23 от Uprising

# 1 104

Да, така е. Аз например съм приятно изненадана от факта, че Испанската в последните години е в топ 5 на най-елитните училища Simple Smile
Нямам лични наблюдения за там, но очевидно нивото е високо, след като баловете за това училище са наистина високи.

Испанската винаги е била топ училище. Още по времето, когато нашите деца се раждаха, беше водеща на матурите в 12-ти (или по онова време 11-ти клас, не помня). Последните години има някакво залитане към немския заради безплатното следване в немскоговорящите страни, но мисля, че и това ще поотмине, предвид ситуацията в Европа. Просто ни трябва време да се носим по течението, докато преразгледаме приоритетите.

# 1 105
А, не съм казал, че е по-лесен от немския, но е по-мек език, звучи по-добре и се говори на много места по света, за разлика от немския, който е само в 3 държави. Отделно Франкофонията е много силна по света.

Ох...и аз не го харесвам немският, но пуста по-голяма реализация за децата ни за в бъдеще! Поне евентуална де Wink
Отсега ми се свива сърцето, че големия, който тази година ще е 5-та година в 91НЕГ, ще ходи да учи в Германия, а и да работи.
Аз също предпочитам френски, испански, италиански, но кой ли ме пита. Не ме отразяват изобщо синчетата Rolling Eyes

# 1 106
  • София
То не е и само до езика, но и до средата в която учат. Ако са все деца с високи балове, шанса повечето от тях да учат сериозно и да не се заплесват с глупости е по-голям. В този смисъл всяко дете в момента си намира средата, къде по желание, къде по късмет, сред която ще изкара следващите няколко години и от която традиционно си остават приятелите за цял живот.

# 1 107
Изби рибата с този въпрос!

В предишните постове е написано, но най-вече трябва да провериш какво специфично и безумно са измислили в училището, където ще се записвате. Би трябвало да им го пише на сайта. Специално за 91 НЕГ съм написал подробно тук.

Съжалявам,не мога да прочета цялата тема за няколко минути,Преди малко се регистрирах и не знам какво са писали през седмицата,като гледам е от неделя.  #Crazy #Crazy
Аз ходих да се записвам за второ класиране и тогава едно друго момиче се записваше за училище и нищо не я накараха да носи,само попълни декларация.Явно в нашия град не е нужно да носим нищо,освен може би за всеки случай да вземем служебна бележка от изпитите и удостоверението за завършено основно образование  Thinking . Явно е различно за всеки град.Успех на всички,които се явяват на второ класиране  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 1 108
  • Пловдив
DjOfRa, задължителните матури са от 2008 г., ако не се лъжа. То преди 10+ години не вярвам да е имало такива класации.
Обучението в Германия не е за подценяване, имайки предвид нивото в повечето ВУЗ в БГ. А в УК и САЩ излиза скъпо, такси за обучение, издръжка. Не е по джоба на всеки. Та даже Холандия и Дания.
Но е факт, че висшето образование у нас е под всякаква критика. С малки изключения.

# 1 109
  • Пловдив
Записахме се сутринта -приложно програмиране в ПГЕЕ.
Мислехме много- и аз, и наборът - и накрая решихме да не чакаме второ класиране.
Надявам се да попадне в свестен клас. Балът им е доста висок, май ще са все деца, писали тази специалност като второ желание /и някои като трето/ след системното в МГ, и не влезнали там. Като гледам баловете -в СП последният приет е с 432, а в ПП -с 426.

Последна редакция: пт, 30 юни 2017, 10:43 от *Бенджи*

Общи условия

Активация на акаунт