За класирането почерпи, към училището бягай ти - 7 клас /26.06-02.07/

• 178 672
  • 1 396
  •   1
Отговори
# 1 110
  • Пловдив
...
Аз ходих да се записвам за второ класиране и тогава едно друго момиче се записваше за училище и нищо не я накараха да носи,само попълни декларация.Явно в нашия град не е нужно да носим нищо,освен може би за всеки случай да вземем служебна бележка от изпитите и удостоверението за завършено основно образование  Thinking . Явно е различно за всеки град.Успех на всички,които се явяват на второ класиране  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Най-вероятно си пропуснала, че е носила и оригинала на удостоверението за основно образование. Оригиналът е задължителен, трябва да ти го вземат.  Peace

# 1 111
  • Русе
Записахме се сутринта -приложно програмиране в ПГЕЕ.

Мисля, че е добър избор при интерес към програмиране и кодиране. Струва ми се по-добър от Системното програмиране, където основите са доста широки и при недобре структурирани материал и програма, най-вероятно няма да се получи желаната подготовка.

Английският е възможност за продължаващо образование и в немскоговорящите страни. По мои наблюдения, немският е труден за учене извън средата и поне в нашия град немските паралелки и училища не дават достатъчно добро ниво на владеене на езика на ниво уилище. Децата, които познавам завършили немска гимназия или немска паралелка учат допълнително с частни уроци и след това имат един малко или много адаптивен подготвителен период в страната. Предполагам завършващите 91 НЕГ не се нуждаят от допълнителни уроци и влизат в средата без езиков стрес.

# 1 112
То не е и само до езика, но и до средата в която учат. Ако са все деца с високи балове, шанса повечето от тях да учат сериозно и да не се заплесват с глупости е по-голям. В този смисъл всяко дете в момента си намира средата, къде по желание, къде по късмет, сред която ще изкара следващите няколко години и от която традиционно си остават приятелите за цял живот.

Е тук вече съм напълно солидарна с мнението ти. Уникални младежи и девойки (говоря за едната Лайстунг паралелка), много добра среда и чудесни приятелства!
Абе да са ни живи и здрави! И да имат късмет Simple Smile

# 1 113
  • Пловдив
Амбър, надявам се.  Peace
Като специалност е добра, наборът определено има интерес в тази посока.
Но си имам и своите притеснения -специалността е за първа година, още нищо не е ясно. А и щях да съм по-доволна, ако МГ бяха успели да я вземат, не ПГЕЕ. Двете училища имаха интерес към откриването на клас за тази специалност, но го дадоха на ПГЕЕ поради различни причини.

# 1 114
DjOfRa, задължителните матури са от 2008 г., ако не се лъжа. То преди 10+ години не вярвам да е имало такива класации.
Обучението в Германия не е за подценяване, имайки предвид нивото в повечето ВУЗ в БГ. А в УК и САЩ излиза скъпо, такси за обучение, издръжка. Не е по джоба на всеки. Та даже Холандия и Дания.
Но е факт, че висшето образование у нас е под всякаква критика. С малки изключения.

Не помня по какво са ги класирали, но ясно си спомням, че още когато детето ми беше много малко съм гледала репортаж, че испанската е на първо място сред гимназиите за поредна година, т.е. не е еднократно явление.и както всеки родител съм си мечтала къде ще учи моето дете. Разбира се, задавах си и въпроса защо точно испанската и какво е накарало най-умните деца точно там да се запишат да учат. Бяха интервюирали и отличничката на випуска, която обясни, че заради общото много високо ниво е отишла да учи там. Това са стари истории, но исках да кажа, че си е училище с традиции от много години.

# 1 115
  • София
...

Испанската винаги е била топ училище. Още по времето, когато нашите деца се раждаха, беше водеща на матурите в 12-ти (или по онова време 11-ти клас, не помня). Последните години има някакво залитане към немския заради безплатното следване в немскоговорящите страни, но мисля, че и това ще поотмине, предвид ситуацията в Европа. Просто ни трябва време да се носим по течението, докато преразгледаме приоритетите.

Силно ме заинтригува ситуацията в Европа, която ще доведе до липса на интерес към немския език?
Гражданите на най-силната икономически страна в Европа ще започнат да говоря на нески само с конете си най-накрая?  Shocked Признавам леко се заяждам, докато чакам второто класиране (не за НЕГ).

# 1 116
  • София
Преди 10 години големият бе на І класиране в Испанската. Но той категорично си искаше Първа английска и след ІІ класиране влезе в желаната паралелка с испански. Тогава модата бе малко по-различна. А балът му не бе по-висок от този сега на брат му  Grinning, който се размина с мечтаната Испанска.  А защо страда именно за  Испанската, не го и питам. Знам, че е повече заради модата, отколкото осъзнато! Засега е във Френската с нежелание...

# 1 117
  • София
Аз също мисля, че интересът към немския няма да намалява. Проблемът е, че няма достатъчен брой паралелки, които да поемат желаещите и затова баловете са по-високи в сравнение с другите езици. Поне аз така ги виждам нещата.

# 1 118
  • София
...

Испанската винаги е била топ училище. Още по времето, когато нашите деца се раждаха, беше водеща на матурите в 12-ти (или по онова време 11-ти клас, не помня). Последните години има някакво залитане към немския заради безплатното следване в немскоговорящите страни, но мисля, че и това ще поотмине, предвид ситуацията в Европа. Просто ни трябва време да се носим по течението, докато преразгледаме приоритетите.

Силно ме заинтригува ситуацията в Европа, която ще доведе до липса на интерес към немския език?
Гражданите на най-силната икономически страна в Европа ще започнат да говоря на нески само с конете си най-накрая?  Shocked Признавам леко се заяждам, докато чакам второто класиране (не за НЕГ).

Много смешно  ooooh! Просто напоследък хората започнаха да се притесняват за физическата сигурност на децата си, учещи в Европа. Толкова ли е трудно да се схване.

# 1 119
  • София
Не го схванах, наистина. Не мога да преценя дали е трудно.

# 1 120
За Испанската ... не чувам "много искам да уча испански", а чувам родителите да казват- много е добра на ДЗИ БЕЛ  Thinking И я пишат напред в желанията.

# 1 121
  • София
За Испанската ... не чувам "много искам да уча испански", а чувам родителите да казват- много е добра на ДЗИ БЕЛ  Thinking И я пишат напред в желанията.

И аз това съм чувала, не само за БЕЛ, въобще за общообразователната подготовка.
Но на мен пък ученето на испански 5 години ми се вижда загуба на време.
Испанските университети не са познати у нас. Ако все пак човек избере работа в Испания, може доста бързо да се подготви на прилично ниво, без да е нужно да е чел Сервантес в оригинал.
Но както се писа по-горе, хубаво е, че хората имат различни представи за училищата и умните деца се разпръсват по доста училища Peace

# 1 122
  • София
Много смешно  ooooh! Просто напоследък хората започнаха да се притесняват за физическата сигурност на децата си, учещи в Европа. Толкова ли е трудно да се схване.
Наистина е смешно.  Thinking В западна Европа в пъти умират по-малко при катастрофи, убийства и т.н. За здравеопазването няма нужда да говорим. Особено за бърза (спешна) помощ. Жертвите от тероризъм са смешно малко за огромното население по-голямо от България 75 пъти!

# 1 123

Изглежда не сте ходили скоро в Европа и не ви е ясно на каква част от европейците местният език им е майчин и доколко го владеят. Бизнес-език по цял свят е английският. И най-лесно се учи, разбира се. Вече всички университети предлагат обучение на английски, дори българските. В този смисъл не ми се струва фатално, ако не отделиш пет години от живота си, за да научиш немски перфектно, вместо да ги вложиш в нещо по-смислено. С ученето на езици може и по-тънко да се мине. В крайна сметка на място е най-добрият начин за учене. Точно пък Германия е страна, отворена с пълни обятия към чужденци и полагаща достатъчно усилия за интеграцията им, включително с обучение по език, което със сигурност ще е най-качествено. Само мерак да има човек да учи

# 1 124
Деца, които са с висок бал биха отишли в колежа и ПЧМГ, но такива като Златарски и Апостолов не се надявайте, на дъщеря ми една нейна приятелка имаше 4 по мат и 5 по бел и е първата приета в Апостолов, така че надеждата ни е само в АК и ПЧМГ
Това е смехотворно. Съученичка на сина ми с две шестици в дипломата и 89 и 86т от НВО (не си спомням кое мат кое БЕЛ) е запасана в Апостолов. Всяко семейство си има критерии кое училище да избере за децата си.

В класа на дъщеря ми, децата с най-слаби резултати от матурите също са записани в Апостолов, а детето което си беше най-слабият ученик - в Ерих Кестнер. Може да е просто случайност , незнам. Аз не си правя изводи, просто споделям.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт