Студенти в UK - 8

• 94 899
  • 759
  •   2
Отговори
# 525
  • София
Интересно - знаех, че има разлика под и над 21, но не знаех, че има и друга граница 25. Това е за минималната, а отнася ли се и за размера на заплати над минималната?

# 526
  • UK
Дъщеря ми учи математика, първо се беше ориентирала приложна математика, но сега е решила да учи чиста математика. Всъщност тя в момента завършва бакалавър, беше проверила че може директно да кандидатства в Англия за доктарантура, оказа се че е възможно - правят интервю и  преценяват в зависимост от знанията. В момента съм я разубедила , да си учи магистратура да има време да обмисли по добре какво иска да учи и след това да кандидатства. Нейното желание е единствено само Оксфорд с надеждата че ще получи пълна стипендия. Аз твърдо мисля и се надявам, че тя може да се пребори , защото желанието е подплатено с доста знания и упоритост. Всичките оценки в университета до сега са 1,0 /това е най-високата оценка в Германия/.
Ще продължа да ви следя, защото обмисляме дори да не получи стипендия да се опитаме да финансираме ние, за съжаление е доста скъпо. Оказва се че в Англия хем е по скъпо, хем заплащането е по малко.В момента тя работи в университета към професор и заплащането и е 11Е /час /това е заплащане на всички студенти в университета без значение какво работят/.
Да това също е вярно и са и писали от Оксфорд, че няма да има време почти за никаква допълнителна работа най-много 8часа на седмица.

Аз в момента уча магистратура. Кандидатсвах и в Кеймбридж (макар, че не отидох там) и бяха категорични, че не разрешават да се работи по време на учебната година и ако решиш ти сам да си работиш сам си носиш последствията ако ученето ти се повлияе от това, което е разбираемо. Със сегашната ми натовареност аз успявам само да пиша на свободна практика за пари, като това е около 8-10 часа седмично. Аз работих миналата година и си събрах пари, получих и стипендия и така се финансирам. Има начини, но магистратурата е много сериозно начинание и е трудно ако се работи по 16-18 часа седмично както аз правих през бакалавъра. Докторантурата - още повече. За там нямам наблюдения, но приятелят ми в момента кандидатства за различни PhD програми и е голям екшън с всички документи за подаване. Успех, надявам се да  постигне каквото й е на сърце дъщеря ти, щом е с такива добри оценки от немския университет има много добър шанс и за прием, и за финансиране. Simple Smile

# 527
  • UK
Интересно - знаех, че има разлика под и над 21, но не знаех, че има и друга граница 25. Това е за минималната, а отнася ли се и за размера на заплати над минималната?

Не съм сигурна. Обикновено темата за заплатите не е приета за обсъждане и не съм дискутирала особено.

# 528
... Нейното желание е единствено само Оксфорд с надеждата че ще получи пълна стипендия. ...
Предполагам, че за магистратура ти е надеждата вече.

Не за доктарантура си остава надеждата, магистратура ще си прави в Германия.

# 529
Ще те чакаме тогава след две години, да се похвалиш, че е спечелила PhD в Оксфорд

# 530
Нямам идея как е само  магистратура за Оксфорд, мога да споделя за Undergraduate.
В договора е упоменато, че няма право да се работи по време Term, които са три, през останалото време нямаш ограничение поставено от университета.
Относно стипендиите, те са изброени на сайта(такива за успех и за това как и при какви критерии се спират няма информация. Отново за  Undergraduate  коментирам, но т.к. голяма част от Undergraduate са с включена в тях магистратура, предполагам че е относимо и към  магистратура .)

От сърце пожелавам на децата да постигат мечтите си!
 и PhD в Оксфорд Simple Smile.

# 531
Принципно Phd-то работи по конкретно задание и това е платена дейност. Тоест университета/професора е спечелил грант или е сключил договор с фирма, за да се извърши конкретен рисърч.  Университета обявява конкурс за Phd-та,  които да свършат работата, под надзора на съответния професор. Това е на кратко. Сумите, които получават Phd-тата са си вид заплата, бих казала достатъчна, за да издържат себе си (понякога и семейства).Все пак това са проекти, продължаващи по няколко години (често 6 години)

Надявам се да има подходящи проекти за форумските деца!

# 532
Не е баш така, rosss. В UK голяма част от PhD не са платени. И далеч не са 6 години.  Laughing Наполовина са.
Как е твоето В.?

# 533
Уич,

Понякога са 6 години и в Европа. Зависи от проекта. Не съм се объркала самос със САЩ, където си е почти твърдо 6 години.
Следя няколко проекта в Холандия, където са си платени Phd-тата, а и като отвориш холандски сайтове за работа и там си има обяви. Вярно е, че с UK не съм на ти, но пък знам за няколко проекта там, които си текат, а даже са и в Уни, което е извън Ръсел груп. Познавам и платени phd-та в Кембридж.
Но явно има и неплатени, абсолютно ти вярвам. (просто не съм знаела).

Моята девойка работи и реши практически да се обучава на място във фирма, съответно магистратурата ще почака. Ще разказвам повече през март:yum:

# 534
A, ясно. Аз говоря само за UK - хем, че темата е за UK, хем аз не съм запозната с други държаваи. И не ща да се запознавам  Wink
Успех на девойката!  Hug

# 535
Права си, че е за UK темата  и затова сега питах конкретно за там.
Едно Phd там е 3-4 години, като финансирането му за целия период е 96 K паунда, като почти всичките отиват за заплащане на PHD-то, а малка част за екстра материали.
И университетите си имат финансирания, а има и Докторал Трейнинг център, от където също идват финансирания
Стана дълбоко замисляне, като настоях, че има и неплатени.
Отговора беше "възможно е", а и идват и PHD-та с тяхно финансиране (Примерно държавата, от която идват финансира рисърча , например Катар или Индия , често са overseas).

Поздрави и на твоите девойки:heartbeat:

# 536
Гледай сега как ме караш да ровя  Laughing
В момента има (общо, всички специалности):
3327 PhD за UK граждани - не всички са платени
3222 за ЕС граждани - не всички са платени
1417 за граждани на трети страни - те не са платени, но не ги и коментираме
5038 за Self-funded. Към тях като прибавим част от горните три опции - ей ти ги повечето неплатени.

В частност PhD за бизнес и незнамсикаквоси са само self-funded.
Ta така  Laughing
Благодаря за поздравите  Hug

# 537
Даам, и сега схващам защо говорим на различни езици. Phd-ta които коментирам, касаат само природни науки и проучвания и дейности свързани с тях ( химия, биология, биохимия, храни, материали, физика и тн в природните науки).

Ще пиша на личен да разкажеш за девойките, Моля

# 538
Принципно Phd-то работи по конкретно задание и това е платена дейност. Тоест университета/професора е спечелил грант или е сключил договор с фирма, за да се извърши конкретен рисърч.  Университета обявява конкурс за Phd-та,  които да свършат работата, под надзора на съответния професор. Това е на кратко. Сумите, които получават Phd-тата са си вид заплата, бих казала достатъчна, за да издържат себе си (понякога и семейства).Все пак това са проекти, продължаващи по няколко години (често 6 години)

Надявам се да има подходящи проекти за форумските деца!
Това което ми е казала дъщеря ми /ние за съжаление не владеем езика/ за Оксфорд се изисква препоръки от двама професори и отличен успех бонус е ако се занимаваш с някаква благотворителност или обществена кауза. Пълната стипендия,  явно включва и издръжката . Има и частични стипендии, но ако не получиш стипендия и искаш все пак да правиш докторантура там трябва да докажеш, че имаш доходи или спестявания от 20000паунда за първата година.Задължително било да ползваш техните общежития, които са 1000паунда на месец.Времето е 4 години

# 539
Здравейте отново Simple Smile сега попълвам education секцията и се чудих дали е проблем ако първо въведа оценките от Академичната справка (2015-2017) и след всички тях да въведа модулите от 12 клас , които са с празна оценка? Или така е много разбъркано? Защото попълних половината от справката и се сетих , че трябва да сложа и оценките от 12 клас и не ми се започва на ново...

Общи условия

Активация на акаунт