Студенти в UK - 8

• 94 897
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
А аз си чакам момчето в неделя Grinning
Не е казал точно какво иска, но в списъка са мусака, сармички, туршийка Simple Smile

# 601
Каквото и да приготвим все ще е направено със специално внимание и любов за тях.
Да споделя ,че си чета редовно първия пост,благодаря за полезната информация ,но да напиша и нещо от личен опит.Наложи се на детето да ползва здравна помощ-преглед .Регистрира се към здравната практика предложена му от унито ,записа си час и го прегладаха.Не е било необходимо да има какъво и да е било престой в кралството или нещо подобно.Легитимирал се е само с номера си на учащ.

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 13:38 от Sause baus!

# 602
  • UK
По отношение на здравните прегледи - те са безплатни и никого не връщат. Опитват се обаче да ограничат здравния туризъм и правят някакви промени в системата, затова има съвети да си имате ЕЗОК за всеки случай. Не съм сигурна дали е необходима навсякъде, но съм чувала, че е била изисквана при няколко човека.

Сребърна паричка, тъй като със сина ти пристигнахме в една и съща година тук се чудех дали ще кандидатства за ПР? Четох, че като доказателства освен ЕЗОК или CSI приемат някои от здравните ни формуляри - S1, S2, S4, ама е малко неясно кой точно се издава. Аз се колебая дали да подавам сега документи или да изчакам да видя какви ще са промените... Rolling Eyes

# 603
  • В най - голямото село
Моето детенце кацна в събота! Много съм радостна...На всички успешно прибиране!

# 604
  • Варна

Сребърна паричка, тъй като със сина ти пристигнахме в една и съща година тук се чудех дали ще кандидатства за ПР? Четох, че като доказателства освен ЕЗОК или CSI приемат някои от здравните ни формуляри - S1, S2, S4, ама е малко неясно кой точно се издава. Аз се колебая дали да подавам сега документи или да изчакам да видя какви ще са промените... Rolling Eyes

Здравей  Simple Smile Сега събира документите , оказва се ,че доста неща не си пази / основно договорите за наем и сметките за консумативи/  , а и се мести няколко пъти по квартири и е изгубил някои неща  Tired Отделно, е малко инертен и докато се задвижи да направи нещо минава време. Искаше ми се да подаде преди януари, но като гледам няма да успее. Иначе, аз му извадих от РЗОК формуляр S041 / по препоръка тук от форума - valha и още някой, препоръчаха него да изкараме/. Според мен си отвори формата за попълване и виж какви документи изискват и почни да си ги набавяш, пък ще си решиш кога да подаваш и има ли смисъл  Peace

# 605
  • София
ПР вероятно е Permanent residence. Тук пише, че ще има нови правила и сегашните разрешителни няма да са валидни - https://www.gov.uk/eea-registration-certificate/permanent-residence.
cikoni , браво на вас. На моята дъщеря днес е последният тест, а в петък има презентация, на която ще ходи с куфара за да успее за полета към вкъщи.  Simple Smile

# 606
  • София
И у нас посрещнахме детето от Англия! На всички - весела ваканция! Да успеят да презаредят батериите у дома!

# 607
  • UK
Oceans, Сребърна паричка, благодаря за коментарите. До брекзита остават година и три месеца, та ще помисля още малко дали има смисъл, иначе всички документи се пазят в една огромна черна папка, която тежи колкото мен сигурно. Rolling Eyes

# 608
  • В най - голямото село
Oceans и ние бяхме купили билет за събота, но после се разбра, че тази седмица и е свободна и срещу 65 паунда сменихме датата. Ей сега ще дойде петък и твойто слънце ще се прибере.

# 609
  • Варна
............., иначе всички документи се пазят в една огромна черна папка, която тежи колкото мен сигурно. Rolling Eyes

Какво да кажа, от ден 1 -ви напомням ,че всички документи трябва да се пазят. Както има неща за които е много стриктен, като захване нещо не спира, докато не го свърши , така за други е адски лежерен и вика "споко , ще се оправя". Обаче, вече е голям, както и когато си го направи , това ще е  Mr. Green

Само да допълня, че ПР може да се издава за задна дата, тоест можеш да подадеш документи и март и май 2018 г. , но да искаш за периода октомври 2012 - октомври 2017 и ако всичко ти е изрядно ПР ще е с валидност от октомври и можеш да направиш 1 година за гражданство преди 2019 г. Той моя и затова не бърза особено.

И аз чакам гост в края на седмицата  bowuu

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 22:00 от Сребърна паричка

# 610
И ние ще посрещнем нашата англичанка другата седмица. Не си е идвала за празниците от 3 години. Чакаме я с нетърпение.  lovekiss santa2

# 611
  • София
Аз чакам моето гардже да се прибере на 21-ви (тогава офисът им затваря за празниците). Чакам я с голяма нетърпение, нищо че преди месец й бях на гости. Естествено носех 2 пакета кори и направих баница и тиквеник. Занесе по-голямата част в офиса, защото имаха благотворителен базар. На англичаните им бяха харесали и всичко се беше разпродало и изяло и за нея беше останало съвсем малко, колкото беше оставила вкъщи.
Наскоро й изтече изпитателният срок и има много добри отзиви за работата си (дори като отидох в офиса й шефката й държеше да ме прегърне , толкова била доволна от работата й, че държеше да ми покаже признателност - доста  необичайно за англичаните, но ми стана изключително приятно). Дъщеря ми също е вдъхновена от работата и екипът, с който работи. Тези дни понеже има сняг и е по-трудно за придвижване и си работи от вкъщи.
А когато отивах и се връщах на съседните седалки се оказваха хора, които  пътуваха за дипломирането на децата си. Приятни хора, а и имаха право да се гордеят с наследниците си. От една страна се радвах как се оправят децата и ги ценят и бързо израстват, а от друга ми стана тъжно, че този безценен капитал напуска България и няма да се върне.

# 612
  • UK
Аз се прибирам вкъщи другия вторник. Пуснаха директни полети Единбург - София баш за празниците, тъй че ще се възползваме. За пръв път от 10тина години ще караме Коледа с цялото ми семейство братовчеди, с които сме много близки. Страшно много се радвам и нямам търпение. Ей сега пускам последните есета и отивам да търся коледни подаръци. Леки полети и приятни празници на всички студенти и техните семейства Simple Smile

# 613

OswinOswald, още няколко дни и ще си у дома Simple Smile  На тези които вече посрещнаха - честита радост у дома. Как са първокурсниците, какви са впечатлнията? Моята дъщеря е много доволна и от университета и от дисциплината, която избра и това, че много й харесва мисля, че й помага да се справя по - лесно с носталгията.

# 614
Здравейте,
Имам един въпрос: кога най-рано се посочва Firm и Insurance изборът на университет,при условие,че синът ми вече получи оферти и от 5-те университета,в които подаде документи? От  посредническата фирма,с която кандидатства са му казали,че е рано още и това се прави края на януари/ началото на февруари месец.

Общи условия

Активация на акаунт