Студенти в UK - 8

• 94 935
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
adorable™ и на мен ми е любимка  Hug
В нея намирам нещо от себе си (дано сега не бъда разбрана погрешно от някоя от двете  ooooh!) - математическата й точност, краткост, умереност и много трезва преценка.
Тя някак брани личното си пространство, което адмирирам, и затова гледам да не я споменавам често.
Радвам се, че ги "познавам" и двете, пък макар и виртуално.
Scorpzou също харесвам и му се възхищавам на търпението (защото на мен ми липсва) и това, че предпочете да напусне кокошарника, вместо да покаже разочарование.  Laughing
Желая и на тримата много успехи и лична професионална удовлетвореност!
Браво, деца!  bouquet bouquet bouquet

# 451
Къде е Scorpzou, наистина не пише вече. Много точни постове пишеше, информацията беше вярна и полезна, къде си ?

# 452
  • UK
cool_witch, Сребърна паричка -  Hug благодаря много за хубавите думи. Приятна неделна изненада беше да прочета написаното от вас.  bouquet bouquet
Сега и сестра ми кандидатства, така че с присъствието си в темата си напомням кое да й припомня да направи.  Mr. Green

През зимата в Единбург има страхотен коледен пазар - от началото на ноември, та чак до първите дни на януари. Това, ако планувате шотландски посещения в следващите месеци. Wink

В петък с шефа ми си говорихме за работа и университети и междудругото го попитах защо имат изискването за Ръсел груп. Общо взето, обяснението му беше следното: "В тези университети се влиза трудно, още по-трудно се излиза. Така че е логично там да бъдат събрани част от най-добрите. И в подобна обстановка вече е лесно да приемеш, че шансът да наемеш отличен кандидат е по-висок, отколкото ако търсим хората си в други университети. А ние се стремим да привличаме по-добрите кандидати, за да може екипът ни да има възможно най-много знания, които да се предават между отделните хора". Уточнявам, че става въпрос за ИТ компания, нещата с по-различни специалности могат да бъдат различни, а и не всички фирми работят по тази система. Просто споделям една гледна точка.

# 453
 Здравейте , някой да е кандидатствал медицина в Шотландия и да знае изискванията ( освен сертификат за владеене на англ.език , мотивационно писмо..имам предвид оценки от диплома и най-вече приемат ли БГ диплома или искат A-level , питах един университет ,но още на са ми отговорили) ? Също така , кой университет бихте препоръчали на желаещите да изучават тази специалност? Интересувам се и от града , в който се намира университетът , защото например в Глазгоу ме притеснява високото ниво на престъпност , за което говорят , живеещите там.

# 454
adorable, радвам се, че има деца като теб! Съветите са ти на място, много точни и безценни. Нашите мнения са пречупени през информацията, която имаме от децата, а твоите са така да се каже, от извора. Бъди все така упорита, успешна и всеотдайна във всяко твое начинание!
Успех на сестричката!

rebecca :), темата за медицина в ЮК се обсъждаше няколко страници назад. Върни се и прочети. Имаше изчерпателни мнения.

# 455
adorable, радвам се, че има деца като теб! Съветите са ти на място, много точни и безценни. Нашите мнения са пречупени през информацията, която имаме от децата, а твоите са така да се каже, от извора. Бъди все така упорита, успешна и всеотдайна във всяко твое начинание!
Успех на сестричката!

rebecca :), темата за медицина в ЮК се обсъждаше няколко страници назад. Върни се и прочети. Имаше изчерпателни мнения.

Ако не е проблем, ще ми кажеш ли на коя страница, защото не можах да намеря къде сте го обсъждали. Благодаря!

# 456
Здравейте и от мен, майка на студент в Ланкастър. Сега Ви открих и ще се върна да изчета темите назад. Успех на порасналите ни деца!

# 457
  • Варна
Успех на сестричката!

Ако не е проблем, ще ми кажеш ли на коя страница, защото не можах да намеря къде сте го обсъждали. Благодаря!

Всъщност писахме в другата тема - "Съвети за университети в Шотландия - 3 ", намира се в същия подфорум, потърси я . Малко сме се разпиляли и пишем едновременно в двете теми  Peace Прочети последните 3 страници , обсъждахме медицината. Само пак да напомня, че срокът за кандидатстване е 15 октомври, за следващата учебна година.

# 458
  • някъде из облаците
OswinOswald и adorable са си нашите форумни деца, винаги е приятно да ги четем, радваме се на постиженията им и се гордеем с тях!
Благодаря ви момичета, че продължавате да пишете в темата и успех във всяко едно начинание!!! bouquet
Продължавайте все така да осъществявате мечтите си, колкото и трудни да са!  Hug

В Манчестър имаше едно българче, учеше медицина. Приятелите на дъщеря ми на дипломирането се шегуваха с него, че тъкмо ще завърши и ще може да лекува техните деца. Момчето беше започнало от подготвителна година, защото не признават нашата диплома.
Чувала съм, че със специалност биомедицина има възможност да продължиш да учиш медицина, но подробности не знам.

# 459
Благодаря,Сребърна паричка ! Грешката е моя, в другата тема беше.
Valha, единият съквартирант на щерката е започнал Биомедицина с тази нагласа, но се оказа, че не може да продължи медицина.

# 460
  • София
OswinOswald и adorable са си нашите форумни деца, винаги е приятно да ги четем, радваме се на постиженията им и се гордеем с тях!
Благодаря ви момичета, че продължавате да пишете в темата и успех във всяко едно начинание!!! bouquet
Продължавайте все така да осъществявате мечтите си, колкото и трудни да са!  Hug

Момичета, внасяте много позитивизъм и младежки дух в темата! Всички много ви се радваме! Heart Eyes

# 461
Благодаря Ви много! Няма да кандидатствам другата година, така че сроковете не са проблем. А случайно да знаете нещо за специалностите Психология и Диетология и здравословно хранене за в Шотландия? Има ли бг студенти там, учещи тези специалности? Добра ли е реализацията там за завършилите, горе споменатите спец.? Много ще се радвам ако някой има информация и я сподели . Хубав ден Ви желая Simple Smile

# 462
Здравейте! Ученичка съм в 12 клас и ми предстои кандидатстване в университет(и). В предишните постове по темата майка ми беше тази, която любопитстваше и искаше мнения за дадени унита, но сега реших и аз да се задействам. (Та поне да пиша от свое име Smiley)
Послушах съвета на OswinOswald и се свързах с Leeds и Newcastle да ги попитам за изискванията им за българи.
Става дума за специалността Media and Communication.
От Newcastle (Media, Communication and Cultural Studies) ми отговориха, че искат "5.3 overall and 5 on each state exam". Съответно си го тълкувам като 5.3 обща оценка от дипломата и поне 5-ци на двете матури.
От Leeds (Communication and Media) пък отговориха, че трябва да имам "5.4 overall and 5.6 in 2 subjects arts/humanities". Отново предполагам, че оценката от дипломата трябва да е 5.4, но за тези два предмета малко се озадачих. Дали трябва да имам 5.6 на два предмета от самата диплома (примерно Музика и История) или очакват да държа матури по такива предмети (което си е малко невъзможно)? За всеки случай помолих от Leeds да ми пояснят тази втора част от условието, но реших да се посъветвам и с някого от вас. Sweat Smile

# 463
  • София
При офертите с условия на моя син се имаше предвид общ успех по предмета, не матури.

# 464
boujee,за оценки от дипломата иде реч ,не за тези от ДЗИ.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт