Студенти в UK - 8

• 94 911
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Честито и на вас, Brymbazetka! Наистина се изумявам колко бързи са някои университети.
Дъщеря ми също подаде документи преди седмица, но досега никаква реакция отникъде. Освен две стандартни писма, в които й благодарят, че е избрала техния университет. Явно ще се чака.

# 511
Някои кандидатствал ли е в Шотландия от вас Simple Smile ?

# 512
Да, два от университетите са шотландски.

# 513
  • София
Обикновено за ПчД има и стипендии, така че вижте кои университети отпускат.
На дъщеря ми един от асистентите през първата година беше ПчД.
Относно работата няма ограничения за часове, а заплащането зависи от вида работа.
Нямам идея каква е натовареността при докторантите, но може би пак зависи от специалността. Моята дъщеря в първи и втори курс негодуваше, че нямат достатъчно семинари и упражнения, въпреки че втората година участваше в 3 научни проекта. За това тя сега в 3-ти курс успява да съчетава ходенето на лекции и работата на пълен работен ден. Докато споделяше, че съквартирантът й физик има непрекъснато занятия в университета.
Разходи за транспорт нямаше първите 2 години, защото живееше съответно на 15 и 5 мин от университета и ходеше пеша.

# 514
Здравейте отново Grinning отидох до агенция за преводи за да ми преведат Академичната справка и ме попитаха дали ми трябва легализация , което аз не знам дали ми трябва и казаха да се върна като съм сигурна.Нужна ли е легализация или е достатъчен само превод? Или трябва конкретно да питам универсетите?

# 515
Здравейте отново Grinning отидох до агенция за преводи за да ми преведат Академичната справка и ме попитаха дали ми трябва легализация , което аз не знам дали ми трябва и казаха да се върна като съм сигурна.Нужна ли е легализация или е достатъчен само превод? Или трябва конкретно да питам универсетите?
Не, не е необходима легализация, само превод от заклет преводач. Всъщност, като се замисля, не сме подавали справката никъде освен в Кеймбридж. А те не държаха на превод от заклет преводач. Можеше да се разпише и диртектора на училището.

# 516
Не, не е необходима легализация, само превод от заклет преводач. Всъщност, като се замисля, не сме подавали справката никъде освен в Кеймбридж. А те не държаха на превод от заклет преводач. Можеше да се разпише и диртектора на училището.
Благодаря много Simple Smile

# 517
Няма нужда от легализация. Сканирайте превода и оригинала. Направете 1 pdf файл, като първите страници са превода, а след тях оригинала на български и закачете файла в юкас. Успех!

# 518
  • Попово
  Вашите деца работят ли докато учат? Трябва ли да имаш разрешение за работа, за да можеш да работиш в Англия и по колко часа можеш да работиш на седмица? Благодаря Ви предварително! Хубав ден Ви желая :*

Моята девойка от две седмици ходи по интервюта, но повечето фирми искат да работи повече часове от възможните й. Това леко я дразни, че си губи времето с интервютата при положение, че още по телефона ги осведомява за свободните дни и часове.
Отвори си банкова сметка. Мина интервюто за NIN, сега чака да го получи до месец.
Ние сме до тук. Има вероятност да работи на две места, когато и колкото й е удобно.

# 519
big_67, Undergraduate и PhD обученията нямат нищо общо (това го казвам по повод коментарите по-горе - "колежките" са с undergraduate студенти все още) и е възможно като PhD да няма възможност да работи изобщо, защото сериозните PhD програми са различни, много са трудни, изискват посвещаване и ангажират времето на студента.

Варианти има, важното е тя да намери нейния.

Вероятно тя си знае, ама да кажа Simple Smile, че това е мястото, където да търси: https://www.findaphd.com/

И още една вметка - трябва да е изключително добре подготвена, мотивирана и безупречна, за да "пребори" UK кандидатите (завършилите британски университети имам предвид). Защото на PhD отиват наистина най-добрите, местата са малко, а конкуренцията голяма.

Ако не е тайна - какво завършва в Германия и каква доктурантура търси? Любопитна съм просто.  Laughing
Дъщеря ми учи математика, първо се беше ориентирала приложна математика, но сега е решила да учи чиста математика. Всъщност тя в момента завършва бакалавър, беше проверила че може директно да кандидатства в Англия за доктарантура, оказа се че е възможно - правят интервю и  преценяват в зависимост от знанията. В момента съм я разубедила , да си учи магистратура да има време да обмисли по добре какво иска да учи и след това да кандидатства. Нейното желание е единствено само Оксфорд с надеждата че ще получи пълна стипендия. Аз твърдо мисля и се надявам, че тя може да се пребори , защото желанието е подплатено с доста знания и упоритост. Всичките оценки в университета до сега са 1,0 /това е най-високата оценка в Германия/.
Ще продължа да ви следя, защото обмисляме дори да не получи стипендия да се опитаме да финансираме ние, за съжаление е доста скъпо. Оказва се че в Англия хем е по скъпо, хем заплащането е по малко.В момента тя работи в университета към професор и заплащането и е 11Е /час /това е заплащане на всички студенти в университета без значение какво работят/.
Да това също е вярно и са и писали от Оксфорд, че няма да има време почти за никаква допълнителна работа най-много 8часа на седмица.

# 520
borianayordanova, как е успяла да се запише за интервюто за NIN, моята дъщеря от миналата седмица се опитва да се свърже по телефона за час, но неуспешно.

# 521
  • Попово
borianayordanova, как е успяла да се запише за интервюто за NIN, моята дъщеря от миналата седмица се опитва да се свърже по телефона за час, но неуспешно.

Това беше най-трудното. Три дни при всяка възможност звънеше и изчакваше по 20 мин. Просто беше ужасно, при положение, че до момента винаги се е свързвала на всякъде без проблем. От студентския съвет я бяха предупредили, че ще е трудно свършването, но чак пък толкова не очакваше.
Да бъде упорита. Ще се случат нещата. Дано не пътувате до друг град за интервюто. Моята пътува до Лийдс, около час с автобус.

# 522
  • София
Моите познати правили докторат в Оксфорд работеха или в библиотеката, или подреждаха щандове в супермаркет и само един работеше като барман в петък и събота. Това бяха годините, когато имаха право на по 20 часа на седмица. От друга страна този университет отпуска много и големи стипендии. Но и изисканията са доста големи и при занижаване на успеха веднага реагират и може да се наложи да се прекъсне допълнителната работа.

# 523
... Нейното желание е единствено само Оксфорд с надеждата че ще получи пълна стипендия. ...
Предполагам, че за магистратура ти е надеждата вече.

... Да това също е вярно и са и писали от Оксфорд, че няма да има време почти за никаква допълнителна работа най-много 8часа на седмица.
Така се радвам, че съм успяла да налучкам вярно твърдение...

# 524
  • UK
Заплатите в ОК зависят от възрастта на работещия. Минималната заплата на час в момента е

Year   25 and over   21 to 24   18 to 20   Under 18   Apprentice
      £7.50             £7.05   £5.60   £4.05   £3.50

Общи условия

Активация на акаунт