Студенти в UK - 8

• 94 923
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
  • UK
rossi-varna, според мен бъркаш терминологията на получаване на оферта и записване в университета.

Получаването на условна оферта не означава директен прием, напротив, означава че ако си изпълниш условията само тогава си приет. Права си за това, че не трябва да имаш изкаран сертификат преди да кандидатстваш, но със сигурност ти трябва такъв да изпълниш условията на офертата си и да те приемат официално. И десет условни оферти да имаш, кел файда ако не можеш да ги изпълниш, защото така или иначе не си приет. Оценката от изпита не е задължително условие за кандидатстване, но колкото по-добра оценката, толкова по-добър шанса за оферта (особено от престижните университети) и в тези случай, ако я имаш преди кандидастване може да помогне.

# 571
  • някъде из облаците
Всички тук са достатъчно интелигентни, за да си проучат нещата. Единственото нещо, което исках да кажа, че не е задължително да има кандидатът покрит сертификат по английски към момента на кандидатстването. Може да се кандидатства е без него и това, че нямате не значи, че не може да получите оферта. После много ясно, че трябва да го покрие, две мнения по въпроса няма.
Да, така е, но ще бъде поставено условие освен за диплома и за сертификата, и трябва да покрие и двете условия, за да получи безусловна оферта. На малката дъщеря съученик  два пъти беше на изпит за сертификат, именно защото не покриваше условията на един от университетите, пък той му беше първо желание.  Сертификата си е част от приема. При голямата имаше едно момиче, българка, с безусловен прием, явно мотивационното писмо доста ги е впечатлило.

Mimito_75
, какво е това общежитие дето сте попаднали, при нас условията бяха много по-добри едно време, старите общежития си имаха на всеки етаж едното крило с женски тоалетни, умивалници...., другото с мъжки, също по две кухни имаше на етаж. Новите бяха като апартаментче по две стаи с баня и тоалетна, кухните там бяха общи и имаше по-няколко на етаж. И нямахме легла на два етажа, явно или поготвителната ги слагат в кофти условия, защото са временно или в Москва има кофти условия на общежитията.

# 572
Valha, беше разпределена в Московски физико-технически институт - МФТИ. При първоначалните разговори бяха много щедри на обещания за настаняване в ново общежитие, дори ако се наложи в току що ремонтирания кампус, а на практика като отиде там нещата се оказаха различни. За първокурсници и тези, от подготвителна година само в това общежитие. Тя ходи няколко пъти в университета, баща и звъня оттук, но отговорът беше един и същи - "Тараканы везде"  Laughing
Освен това се оказа, че на подготвителна година са само китайци, които цяла година не могат да научат азбуката. Оставиха и вратичка догодина да се включи направо в първи курс, но ще видим. Аз не знам дали съм готова за нови приключения. Сякаш нямам сили и желания да изживявам ужаси отново. Тук специалността и е много хубава, учебния план също. Ще видим...
Коментарът на каката беше: "Добре, че аз не попаднах на подобно място. Маги издържа много, аз нямаше да изкарам 2 дни."   #Crazy

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 15:56 от Mimito_75

# 573
Здравейте Simple Smile Интересува ме дали препоръката от учител задължително трябва да споменава предмета ,с който аз кандидатствам? Препоръката ми е от учителката ми по френски , която споменава постиженията ми с изучаването на езици , но не споменава например как аз съм подходяща за професията на диетолог. Това лошо ли е и нужно ли е да се коригира и да се добави такава част , която доказва интересът ми в биологията и диетологията?

# 574
Според мен в препоръките се посочват качествата,които правят кандидатът подходящ за кандидатстваната от него специалност.В частност,ако ги интересуваг познания по даден предмат ,да речем други езици ,ще постанят такова условие в офертата.

Последна редакция: вт, 31 окт 2017, 00:05 от Sause baus!

# 575
Здравейте Simple Smile Интересува ме дали препоръката от учител задължително трябва да споменава предмета ,с който аз кандидатствам? Препоръката ми е от учителката ми по френски , която споменава постиженията ми с изучаването на езици , но не споменава например как аз съм подходяща за професията на диетолог. Това лошо ли е и нужно ли е да се коригира и да се добави такава част , която доказва интересът ми в биологията и диетологията?

How to write UCAS Undergraduate references

...
What to include
...
- Why they’re suited to their chosen subject and career path, plus their attitude, motivation and commitment.
- Skills and qualities like aptitude and enthusiasm, plus current or past achievements that will help with their chosen subject area.
- Achievements, work experience, and extracurricular activities that relate to their chosen course(s).
...

# 576

How to write UCAS Undergraduate references

...
What to include
...
- Why they’re suited to their chosen subject and career path, plus their attitude, motivation and commitment.
- Skills and qualities like aptitude and enthusiasm, plus current or past achievements that will help with their chosen subject area.
- Achievements, work experience, and extracurricular activities that relate to their chosen course(s).
...

Тоест ако споменава горепосочените неща , не е нужно да е учител по химия/биология?

# 577
Тоест отвори си линка и прочети какво пише.
https://www.ucas.com/ucas/undergraduate/apply-and-track/how-get- … raduate-reference

Не мога да разбера защо не четете в UCAS, а се доверявате на непознати хора в този кокошарник.
Това, че децата ни са кандидатсвали не ни прави най-компетентните и най-запознатите.
Ако някоя нещо не е разбрала или си прави собствени интерпретации и/или дори си измисля (имаме такива случаи), какво правите тогава?
Това са важни неща, доверявайте се на компетентните. В UCAS също може да питате.

# 578
  • Там, където ме обичат
....Не мога да разбера защо не четете в UCAS, а се доверявате на непознати хора в този кокошарник.
.........

Само една вещица се изказва така,  moresmile
Уич, неуморна си, бе човек. Обясняваш и се ядосваш, после се ядосваш и обясняваш, но винаги си полезна.
 Hug

# 579
Тоест отвори си линка и прочети какво пише.
https://www.ucas.com/ucas/undergraduate/apply-and-track/how-get- … raduate-reference

Не мога да разбера защо не четете в UCAS, а се доверявате на непознати хора в този кокошарник.
Това, че децата ни са кандидатсвали не ни прави най-компетентните и най-запознатите.
Ако някоя нещо не е разбрала или си прави собствени интерпретации и/или дори си измисля (имаме такива случаи), какво правите тогава?
Това са важни неща, доверявайте се на компетентните. В UCAS също може да питате.
Благодаря , чела съм информацията в UCAS ,просто исках съвет от хора с опит в тези неща.Ще им пратя ймеил и ще ги питам конкретно.

# 580
Foxy, баш сега е момента. Хелоуин е Grinning
Ама какво като обяснявам, само се хабя - съвет от хора с опит...
Чело, ама не разбрало.
Бгмамма е това! Силата на ЕЖК.
После ще се жалват - бгмамите казали така.

Ти колко деца имаш вече в UK?

# 581
Здравейте, бихте ли препоръчали фирма за изпращане на пратка окол 10 кг. до Лийдс?

# 582
  • Попово
Здравейте, бихте ли препоръчали фирма за изпращане на пратка окол 10 кг. до Лийдс?
Аз изпращам до Шефилд със СПИДИ. Втора пратка ми пътува в момента. 15 кг- 50лв. На 10тия ден я получава.

# 583
Аз изпратих 2 пратки до Абърдийн със Спиди, на 8-я ден ги доставиха до вратата. Във форума по-назад препоръчват Арамекс.

# 584
  • Там, където ме обичат
Foxy, баш сега е момента. Хелоуин е Grinning
Ама какво като обяснявам, само се хабя - съвет от хора с опит...
Чело, ама не разбрало.
Бгмамма е това! Силата на ЕЖК.
После ще се жалват - бгмамите казали така.

Ти колко деца имаш вече в UK?

Като теб, две.

Общи условия

Активация на акаунт