Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 690
 • София
 • Мнения: 3 720
Абе, не знам. Както писах, имам дете с увреждане (аутизъм) - как пък никой лекар досега не ми каза, че било от ваксините, а само на и без това убедените, че уврежданията се причиняват от ваксини, всички лекари, но под сурдинка, им го казват.
Е трудно, да не кажа невъзможно е да намирш лекар да напише, че нещо е от ваксина. Синът ми беше изписан от болница с диагноза някакъв си ларингит ........... от който явно се посинява и имаш проблем с дишането, но не кашля и няма проблем с гласа и т.н. една лекарка в болницата каза, че може да е от ваксината, останалите само ми обясняваха,  че не е от това, а една, която още се чудя как я оставих жива, каза - майката си въобразява, че детето е посиняло, а и кой знае с какво го е хранила ..... /кърмаче... дала съм му шопска салата, салам и ракия/

# 691
 • Пловдив
 • Мнения: 16 413
Магдена, на теб какво ти обясниха докторите за вашето състояние...?
Интересно ми е да прочета, ако ти се раказва.И...дали след това ви карат да ваксинирате?

# 692
 • Куциндрел
 • Мнения: 21 719
Не приравнявайте калпави генина калпави хора. Никой не знае какви гени носи и може някой ген, който е калпав или недобър, или повреден, спял поколения наред, да се събуди точно в преките ни наследници.

# 693
 • Пловдив
 • Мнения: 6 478
Никой не ми е казвал да е от ваксина. Аз също не мисля, че е от това. Ваксинираме - и него, и брат му и сестра му (които са здрави, макар и деца на хора с калпави гени).
Като цяло съм си съвсем стандартен проваксър, с предпазливост, доколкото всяко нещо си има рискове. Влязох в темата днес, за да прочета как се коментира случаят със сливенския поп, не за друго, пък то - нищо.

----

Айде, приравнила съм калпави гени и калпави хора. Съвсем друго питам. Всички хора ли имат калпави гени, или само някои? На калпави гени на родителите (за разлика от другите родители без такива) ли се дължат вродените заболявания?

# 694
 • Пловдив
 • Мнения: 16 413
Магдена...За мен и не само хич не е редно да се ваксинира дете с проблем...дори и да не е пострадало от предишна такава.Но вие си знаете точно какво и как...

За отчето няма нищо ново, освен че почват сега да се надигат за това което е отсъдил съдът.

Последна редакция: чт, 07 ное 2019, 13:01 от mystic woman

# 695
 • на пистата
 • Мнения: 3 872
Магдена,не знам защо се засягате!
Написах го,защото витамин К бил увреждал еди какво си,ваксините причинавали почти всички болести...
А никой не помисля,че може той сам да е виновен за здравословното състояние на детето си!
Извинете ако наистина сте се засегнали.
Това,че аз имам здраво дете не ме прави човек с перфектен ген.

Последна редакция: чт, 07 ное 2019, 12:57 от nameika-31

# 696
 • Пловдив
 • Мнения: 6 478
Намейка-31, засягам се, защото имам претенции гените ми да са точно толкова некалпави, колкото на всеки друг. В много голям брой случаи не става дума за "калпав" ген, носен скрито у родителите, а за обикновена случайност при комбинирането или копирането на гените. Която със същата вероятност може да ти се случи на теб, просто аз или Х сме изтеглили късата клечка. Това не значи непременно, че носим някакъв калпав ген. Може да е така или отчасти така, но често не е. Но нищо - "калпави гени" беше първо, сега пък родителят "виновен" (да, ясно, че нямаш предвид укорима вина - казвам ти, че причината в такива случаи доста често НЕ Е у родителя и в гените му, калпави, нали, а в обикновен късмет)...

Иначе няма лошо, че утре вероятно някой от невежество няма да иска сина ми и дъщеря ми, да са ми живи и здрави, за партньори или снаха/зет, понеже имат "такъв" брат - за тях самите е по-добре да не се сродяват с подобни индивиди.

Извинявам се за отклонението, към ваксините нямам претенции (влязох в темата, признах си, за сеир, не за спор по въпроса за гените). Има я наистина склонността човек да търси причина за болестите извън себе си, и то конкретна и видима, и да си намира за такава ваксините. Или нещо друго. Но не си права за гените на родителите. В много случаи е случайност, не е от родителя. Думата "калпави" сама по себе си също не беше лошо да не я употребяваш.

Последна редакция: чт, 07 ное 2019, 13:20 от Магдена

# 697
 • Пловдив
 • Мнения: 16 413
Магдена...защо говориш така?
Хорава в днешно време са широко скроени и по-лесно приемат "различните".

# 698
 • Мнения: 2 702
Магдена,  специално тези дето говорят не знаят колко калпави гени имат пра-прабаби и прадядовци им ама големи генетици се въдят. Аутизма може и да е резулата от някакъв вирус, който да е причинили енцефалит, никой не е застрхован кога ще се случи лошо нещо в живота, така че мисля, че не трябва да с еправим на големи генетици, да не говорим,че науката тепърва се развива.

# 699
 • Мнения: 597
Във вторник (16:15 ч.)  бяхме на консултация. ЛЛ вече нямаше как да отложи Пентаксим. За мое огромно облекчение (в последствие и нейно)  сестрата беше отпуска, а аз все още на инжекции,нямаше кой да държи детето и не направихме реимунизацията.
Ето го и дивачето в сряда на обяд

Варицела!
Мистик,гуш!

# 700
 • Мнения: 2 702
Аз съм ви разправяла как 20 дни след поставянето на ваксината за Морбили, детето ми разви Варицела, така че сте изкарали късмет в случая,че не сте я били.Явно е било заразено вече по време на прегледа във вторник.

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 11:10 от malinkap

# 701
 • Пловдив
 • Мнения: 16 413
Дидка Sparkling Heart
Сега като заведе детето при ЛЛ да констатира варицелана кво каза за боцкането дето щеше да направи оня ден?Спомена ли ти нещо...?От типа на...ооо, добре ме не сложихме, щото щеше да стане лошо...?

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 09:25 от mystic woman

# 702
 • София
 • Мнения: 6 976
По-рано е заразено според мен. Не е възможно да се зарази във вторник в 16:15 и в сряда на обяд вече да има пъпки.

# 703
 • в кукувиче гнездо
 • Мнения: 2 077
По-рано е заразено според мен. Не е възможно да се зарази във вторник в 16:15 и в сряда на обяд вече да има пъпки.
Joy естествено, че не може, ама за антиваксърите може и да може. То и аутизма според тях е от ваксина.

# 704
 • Мнения: 2 702
Клинично изявена варицела се развива след инкубационен (скрит) период от 10 до 21 дни (според някои източници до 23 дни), средно 14-16 дни след първоначалния контакт с вируса
Инах предвид, че по-рано е заразено, то е ясно (поправих поста). Изкарали са късмет, че не са сложили ваксина на заразено дете.
В моят случай може би е било заразено, когато сме сложили ваксината, но може и в кабинета да е станала работата, че мъжът ми чака 30 минути в някакъв кабинет, където отделяли по-малките бебета.Не се знае нищо.

Общи условия

Активация на акаунт