Мина първата година, Юнчето с охота повдига на мама адреналина

• 55 735
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Милена , вие не слпжихте ли отдавна МПР-то? Коя ваксина биха на малката сега?
Аз се шотготвям психически за тази ваксина, защото ни предстои на 25ти този месец. И понеже забравих днес в кухнята да питам, някоя мама ще ми каже ли дали слагат белтък в застройката на супичките?
Маги, за шарките я сложихме на 20.06 понеже около нас има доста бежанци. А сега сложихме тази която се прави на 12 месеца /пневмококи/. След МПР-то нямахме проблем, но с тази е 2-ри ден с температура /37.5/, кисела, бясна и иска само да суче. Лепенката след като я махна 2 пъти от крачето и сложих една на рамото Simple Smile

# 271
  • България
Къде се загубихте?Почивате ли,празнувате ли?
Ако имаме именици-живи и здрави!
Аз само да кажа,че моите момичета вече стигат и си отварят бравите на всички врати, дори и на входната.А ние изобщо нямаме навика да заключваме....Трябва много да се внимава!

# 272
  • Русе
Честито ако има именици!
Ходим навън по много, не остава време за писане. Лятото се изнизва и гледам да се възползваме на макс. Ще глася полека багаж, чудя се че е време да направим прощапулник, трябва да замеся една питка.
Децата щуреят, играят си, карат се за играчки...

# 273
Поизгубихме се малко, като дойде зимата май ще пишем повече 😀 .
Ние сме в търсене на ново жилище и не ми остава време за писане.
Хванах цаката на Митито за пишкането в гърне, като чуе течаща вода или сутрин рано да го сложа веднага след събуждане се получава номера. Но не го насилвам, има време да се научи. А се чудя тези седалки , които се поставят върху нашата тоалетна дали няма да свършат по-добра работа Thinking . Все пак доста често е с мен там (седнал в лиген пред мен) 😁 и вече мисля, че знае за какво служи .
Забелязах, че много обича манджички, ама баш манджи, супи и...луканка😂. Веднъж си близна и сега докато види такова или подобно мезе седи със отворена устичка и чака да му дадем. 😁
Мъж е все пак, кремчета и подобни вече  хич не го блазнят , даже ги плюе и се муси.
Вече купихте ли им зимни якенца? Чудя се какъв размер да е, че скоро ще започвам да се оглеждам.
И да попитам какъв размер са обувчиците ви, понеже на малчо мнооого бързо му расте крачето и вече минава 21номер. Ето взех му кецове лятно/есенни 20номер, които вече му стягат.  И сандалите са 21 и са му тамън.

# 274
Тъй като гледам, ние ще си ползваме якето на Зара, което ни подариха за Нова година, то е 9-12 месеца, а беба още няма 9 кила, може и тая зима да я изкара донякъде. Обувки още носи 6-12 месеца, даже някои са ѝ големи. От HM мисля, че е 17-18 номер, но тя от толкова време ходи боса, може и да е пораснало малко крачето.

# 275
  • Русе
Аз якета няма да купувам, но гледам да са по-големи номера, че да не останем без яке напролет. Е, ръкавите идват малко дългичко ама... Обувки май ще са 20-21  номер, сандалите 19 още й стават. Но дрехите отиваме на 86-92 см. Йоана е над 12 кг.
За попаденията във ВЦ- подражават, но според медицински изследвания до 18 месеца не са развити мускулите, които отговарят за задържане. При нас се пада баш зимата, но другото лято вече би трябвало съвсем съзнателно да махнем памперсите. Не че и зимата не става, и така и така си стоим повече в къщи.
Йоана разбира все повече, но ломоти нещо основно на бебешки. Като й се спи ни води до леглото й, като иска вода навън ме дърпа към чантата Simple Smile

# 276
Здравейте и от нас !  Ние се прибрахме от морето, като успяхме само веднъж да отидем на плаж заради жестоките жеги. Беше вълнуващо за децата, гледаха с интерес морето, но се страхуваха от него. Поиграха на пясъка, топнахме им само крачетата, тъй като имаше големи вълни и се зарекохме догодина да компенсираме. Мислим, обаче, да отменим резервацията ни за море в чужбина през септември, защото са малки още и не разбират, а харчовете са големи. Има време за всичко. Като се прибрахме, децата се отпуснаха у дома - голяма радост падна, като видяха съседските си причтелчета на площадката. Странно е как бебетата си общуват - хвърлиха се едно върху друго с прегръдки и целувки. Спаха цяла нощ непробудно и се събудиха в обичайния си час. Малкият има вече 4 пред-кътника. Момата си стои с 6 зъба. Ходенето още е мираж, но прогрес има. Особено се забелязва, като хванат уокъра у дома - вече го движат без проблеми, а преди морето го обръщаха или падаха. Струва ми се, че прохождането при нас ще е около 1, 4 г. Относно зимните якета - аз купих от разпродажбите на Мадъркеър, Амазон и Гап есенни якенца и дрешки на бебчовците, но за зимни изчаквам - някак не мога още да се настроя. Ние сме си дребнички, току-що ги претеглихме и не знам дали от пътуването или нещо друго, но не са мръднали и с грам. Момата е 8 кг, а младежът 9 кг. Той беше прехвърлил 9-те кг, а сега даже е 8,900 кг. Не знам какво да мисля - ще питам педи дали е нормално това, защото почвам да се притеснявам. Иначе добре си хапват, но и на ръст ми изглеждат дребнички. Крачетата са им малки - носят 15/16 на КК и 18 номер на една немска марка обувки. Като сравнявам с връстниците им, нашите изглеждат много по-дребнички. ММ е висок и слаб, аз съм по-нисичка, но доколкото ми е известно, високият ген е по-силен и би трябвало него да са усвоили. Четох статия на СЗО за размер и ръст при бебетата и според нея сме в норма, макар и малко на долна граница. Младежът го измерихме 74 см в домашни условия, момата не успяхме да я разберем, но тя върви с разлика 1,5 см надолу от брат си. Като настроение, развитие и умения са прекрасни. Изглеждат напълно нормални дечица. Речникът им още е беден, но много започнаха да разбират - изпълняват някои команди дори. Днес ще отидем до зоопарка, за да разнообразим. Хубав ден на всички !

# 277
  • Русе
Кити, не влизай във филми с мерки и теглилки! Щом са здрави и щастливи децата, значи са ок. Играят, спят, хапват. Моите винаги са били в горните граници, Йоана се роди и почти кг повече от кака си. Съседче, на две години беше по-леко от осем месечната Йоана Simple Smile Добре сте си изкарали морето, да видим ние с ходещи крачета как ще сме на това море. В събота ще правим прощапулник, че вече опитва да тича след кака си.

# 278
  • София
Ехооо.... здравейте!!! Grinning Радвам се, че се пораздвижи темичката Simple Smile
Ние днес бяхме на консултация - 11,200 и 82 см. Между другото, това за сантиметрите е много относително - аз го меря 79 см., та не знам колко е всъщност.... Сложиха му и Синфлорикс, сега остава Хексацима през декември и край на ваксините до 6-тата година Simple Smile
Моят син още не ходи самичък, но иначе е неудържим за ръчичка и по мебелите. Катери се по маси, дивани... научил се е да вади книгите (имаме голяма библиотека) и да ги хвърля на пода... Всеки ден прави по някоя беля, не мога да го оставя без секунда надзор Grinning
Пътуваме много, само тази седмица сме си в София, заради консултацията. Пак ще ходим при баба му в Поморие за 2-3 седмици. През юни-юли като бяхме му топях само крачетата. Мисля и сега да не го потапям целия. Има време за всичко Simple Smile
Крачето му е около 21-22 номер. Лятото изкара с едни сандалки на Comet, много съм доволна от тях! Иначе имаме на Колев и Колев обувките за прохождане с ципа през стъпалото, които са. Ами, не съм доволна от тях! Само малко да е мокра настилката и влагата се просмуква през ципа и крачетата му са мокри! Доста недомислено са направени.
Зимни якета има поне три плюс два дадени ни космонавта, та за момента няма да поръчвам/купувам.
Иначе онзи ден напазарувах малко от Лидъл - бодита, сутчъри, анцуг... Взимам 86-92 Simple Smile
Хубав ден на всички Simple Smile

# 279
  • София
Еха вие сте направо супер. Марина на последното мерене /на 10.08.2017/ беше 7740 и 74,5см.  От няколко дни отказва да яде каквото и да е, иска само кърма. Вече не знам какво да я правя.
На море ще ходим септември, че тогава не е такава жега и е по-празно Simple Smile Идеално е за семейство с 3 деца Simple Smile

# 280
  • България
И аз се надявам Септември да отидем пак за няколко дни.
Кити, как беше в зоопарка?

# 281
Ирен, мислех, че ще заспят в количката и няма да разберат нищо, но се оказа, че им хареса. Големи вълнения бяха на секцията с маймунките. Радваха се на мечката, на големите котки и на пернатите. Заслужаваше си разходката.
Милена, моите ядат, като разпрани, а нищо не качват, но акат по 3 пъти на ден. Grinning

# 282
  • България
Ех,кити,супер!
Поне ви е близо зоопарка, а за тях си е атракция Simple Smile
И преди съм казвала,че твоите дечица явно имат много добър метаболизъм,което е хубаво!
След като се хранят и се чувстват добре,еесели и си играят, значи всичко е наред!
Сега се сещам,че на морето говорих с една майка на близначки,която ми каза,че едната проходилка на 1г.,а другата -на 1г.6м.

# 283
  • Русе
Да пораздвижат малко темичката Simple Smile Направихме на детето прощапулник. За мое изумление не тръгна да яде питката, не тръгна и към наредените предмети, а си тупна дупето на чаршафа, по който търкаляхме питката  Joy После каката реши да го изтупа от трохите и съвсем я разсея. Все пак стигна до нещата и тук имах Дежа вю. Попосегна към книгата, но се отказа и си взе дървената бъркалка. Мастър шеф номер две, каката направи съвсем същото преди две години  Laughing Ще отваряме семеен ресторант. Иначе бяхме сложили диск за музикант/певица, книга - за писател, учен; транспортир за архитект; фазомер- за инженер уж Simple Smile; фотоапарата - за фотограф/журналист; лекарска слушалка; портмоне - за банкер/счетоводител. Все предмети, които не са й познати, но тя си хареса бърклаката. Важното е, че имаме ходещи крачета. Все повече го чувствам, че вече нямам бебе Sad Приключихме с кърменето, проходи...Вече е самостоятелно човече! Да ми е жива и здрава!

# 284
  • Стара Загора
Браво Нинов да ти е жива и здрава.

Общи условия

Активация на акаунт