Erkan Petekkaya&Ayça Varlıer&Özcan Deniz&Hatice Şendil~Истанбулска Невеста~174

• 66 999
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета!
Успешен вторник ви желая!

Довечера съм на вълна Пълнолуние....

Бризче, дано да ти върви "по вода" ремонта!
Скрит текст:
дано да ти върви "по вода" ремонта! И аз съм се загледала, че има нужда и у дома от някои дребни  ремонтчета... Joy Joy Joy Joy Joy Joy
но не ни се захваща, защото започнеш ли, не знаеш какво още ще се покаже newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Тази сутрин се върнах в старата версия... Ами то няма какво да кажа...

# 91
  • Плевен / София
Злати денят наистина е интересен....редува слънце с вятър и дъжд...
липсва ли ви......

# 92
Привет! Hug Hug Hug

Деси Hug,и аз ще гледам Пълнолуние Simple Smile ! Peace

Гости Hug,при нас само се заоблачи,чакаме дъжда  Simple Smile! Peace

# 93
Следобедно, здравейте момичета!
Гърми ,  плющи .. спряла съм  ,  седя в колата и чакам да поспре дъжда....
Време за форума само....

# 94
  • Плевен / София
ДесиHeart
Днес ще сме на кино....

# 95
Злати, Гости, на кино сме тази вечер!

# 96
Здравейте момичета  Hug
От 4-та страница се явявам чак на 7-ма....
Скрит текст:
Но нали съм баба гледачка, при това сама нямам време за нищо лично....Моето слънчице остана тук в Русе и сме само двамата - знаете как е с малко дете. Днес си поостанахме у дома, защото гърмя, трещя, валя и той дори  ми помага в домакинската работа. Имаме голям напредък. От първата нощ спи сам на едното легло, аз на другото. Разбрали сме се да не плаче когато се събуди, ако аз не съм в стаята, а да ме вика и той дори тази сутрин станал и дойде сам в кухнята, а аз правех закуската. Всяка вечер го питам какво иска да закусва на следващият ден и той е много доволен, че баба не е забравила и му приготвя желаната закуска. Детето е добро, много е послушен, но си е дете и си иска неговото.
Пропуснала съм юбилея на половинката на Гости - да е жив и здрав съпруга ти миличка и да остареете на една възглавница с много обич  newsm51 newsm51 newsm51
Пропуснала съм да почерпя за деня на бабата - но вие сте се почерпили за всички баби.
Благодаря на всички момичета, че поддържате темата и за новините, които изчетох набързо.
Добре дошла на новото момиче - и аз съм си харесала Еркан от времето на Сон бахар.
Желая на Бризчето успешен ремонт и на всички момичета от темата Злати, Гости, Лу, Сиси,
Jennifer_w, online:), Миме, Деси, Бризче и ако съм пропуснала някое момиче и на него 
пожелавам прекрасни летни дни  Hug
На 30-ти здраве и живот ще празнуваме рождения ден на малкия юнак и дано да имам време да мина да почерпя....И след като заминат на море съм с вас  Hug

# 97

За новия проект на  Еркан Петеккая  и Джевдет  Мерджан

Сценарист на сериала е  Кубилай  Тан.
         Режисьор  -  Джевдет  Мерджан
         Първа главна женска  роля - Сонгюл  Йоден
         Втора главна женска  роля - Долунай  Сойсерт

Сериала е по  романа на Джейсън  Гудуин "Дървото на еничаря".  На руски  език  същия  роман е преведен  под  заглавието "Острието на султана".

Главният герой  е Яшим  - отомански  детектив. Времето, за което се снима сериала е 1830-1836 година  в  Истанбул.  Впрочем тогава се е наричал Цариград.
                  Яшим разказва за предателствата и заговорите в Цариград.  Точно когато султан  Махмуд 2-ри е щял да обяви радикалните промени,  една  от  наложниците му в харема, любимката на султана е удушена, в  този момент  четирима от  младите кадети  са били  жестоко и  зверски  убити  по сокаците  на Цариград. Тези убийства застрашават  баланса на силите в двореца  на султана.  Тази тайна   може да разгадае единствено и  само  един  човек - евнуха  детектив  Яшим  Товалу,  надарен  с  изключителен,  гениален  ум,  изящна интелигентност,  много  находчив,  божествено  атлетичен и  енциклопедичен  гении.
                  Това по  сценария  е необичайната, екзотична  историческа  мистерия,  която пресъздава  епохата.
                  За Яшим всеки жест  на  хората около него,  всяка  мимика, всеки вопъл, всеки стон, всяко  движение,  дори и потрепването на една  мигла, една пестница, едва доловимо шаване на един пръст,  едно извиване на глава, едно  приклякване...всичко това  е било много повече от достатъчно, за да разгадае  мистерията около убийството.
                Приятелката на  Яшим се казва маркиза дьо  Мертьой - французойка.
                 Яшим  е  живеел  в  двореца  в шато дьо Мертьой - там е било  жилището  му  в  двореца  "Топкапъ".
                 Яшим е  бил  много  близък  със  султан  Махмуд 2-ри.  Бил му е   личният  детектив,  съветник. Султана е  живеел в двореца "Топкапъ" сарай.  Той се намира на Златният  рог в Цариград -  между Златният  рог  и Мраморно  море и има  великолепен  изглед  към  Босфора.
                  Султан  Махмуд 2-ри е роден през 1785 год. в Константинопол.  Тогава е гръцки мегаполис. Управлявал е  от 1808 до 1839 год.  Умира от  туберкулоза, но много  смятат, че е отровен.
                 Махмуд 2-ри идва на власт  в  резултат  на  братоубийството  на  султан  Мустафа  2-ри.

В сериала на  Еркан Петеккая   Яшим  ще  разплете  как султан  Махмуд 2-ри е убил  
брат си.
                Това е време, когато се разпада  Османската империя.  Султан  Махмуд 2-ри е ликвидирал еничарския  корпус.
                 След  смъртта си   трона е  наследен  от  двамата  му  синове - Абдул  Меджити  и  Абдул  Азис.  Те са управлявали  империята  до избухването  на  априлското въстание в  България.  Пълният  разгром на Османската империя е през  руско-турската война  1877-1878 год.
                Първият  проект  на ФОКС  ТВ  ще  бъде заснеман  в  Истанбул - Златният  рог.
                 През  1834 г.  султана  е  създал  министерства  от европейски  тип,  извършил е административно деление  на страната,  открива  светски  и  военни училища. През 1829 г. Гърция  се освобождава и получава независимост от  Османската империя.  През  1830 г. Сърбия  става автономна  провинция  на  Турция.
                Султан  Махмуд  2-ри  премахва  и  спахийската  войска.  Слага началото на  турския печат, издава вестници на турски и френски, основава  първите  болници  от  европейски  тип, както и  военно-медицинско  училище.  Султана  е  имал  творчески  заложби  -  калиграф  и  музикант.
               Това ще го видим  в  проекта - епохата, годините, когато се развиват събитията в първия  проект  на  "Седем  пикча - POST GО."  Епохата,  в  която ще  се развиват  събитията на главния  сценарист, главния  режисьор, главния  продуцент - директор на продукцията.

Това е.  Благодаря ви, че ме изчетохте.
                 Лека нощ.

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 03:59 от sisi55

# 98
Доро утро и хубав прохладен летен ден  Hug

# 99
Добро утро! Hug Hug Hug

Сиси Hug,кога спиш след като си наминала по това време на денонощието? Simple Smile Peace Благодаря за превода! bouquet

Ани Hug,успяла си да наминеш в темата след отсъствие няколко дни! Peace Благодаря за новите снимки! bouquet
Скрит текст:
Така е с внуците,гледаме да им угаждаме!
Еркан достатъчно си почина, започва снимките  след седмица! Peace
Цитат
from @vakitsizhoroz - UZUN YURTDIŞI TATİLİNDEN SONRA YURDA DÖNEN ERKAN PETEKKAYA, TATİLİNE ÇOK SEVDİĞİ EGE KOYLARINDA DEVAM EDİYOR. OYUNCU HAFTAYA ÇEKİMLERİ BAŞLAYACAK YENİ PROJESİ ÖNCESİ ENERJİ DEPOLUYOR
Если правильно поняла, съемки начинаются через недели
https://vk.com/erkanpetekkayafan?w=wall-58520450_28304

Пускам превод на Пълнолуние-4-ти епизод! Peace
https://vk.com/perevodmila?z=video-83475167_456240467%2Fa08d7505 … _-83475167_407479
и тук-https://www.vbox7.com/user:galina74&p=allvideos

Приятен ден,момичета! bouquet bouquet bouquet

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 09:23 от Zlatina3

# 100
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Ани,Сиси,ЗлатиHeart
Днес не можах да ви поздравя сутринта,
Скрит текст:
но се занимавах с неприятни неща....сина ми снощи паднал, като играл мач и спукал ключицата на рамото и от сутринта се занимавам със застрахователи....добре, че е леко спукването...няма счупено....
Да ви пожелая лек и ползотворен ден...радвайте се, когато сте с любимите хора и се наслаждавайте на живота с пълни шепи...

# 101
Привет по обяд  wavey

Злати  Hug Гости  Hug

Гости бързо оздравяване на твоето момче - добре, че няма счупване - бил е малкия дявол  Thinking Дано рамото да не попречи на лятната му ваканция  Praynig
Злати
Скрит текст:
То угаждането на внуците е едно на ръка, ама и ежедневните грижи са другата страна. дето сякаш разбира, че баба е сама и той все се втурва да ми помага - заедно прибираме посодута по местата, той иска да изхвърля отпадъците в коша, когато готвя...Заспива самичък, когато се събужда не плаче. Сутринта беше станал, изпишкал се и пристигна в кухнята - аз приготвях закуската. Майка му е направо изненадана, но когато си отиде в София отново ще започне глезундренето....
Днес на обяд изяде 2 кюфтета и купичка таратор - притесних се да не му стане тежко, пък той ми казва - нали трябва да порасна, за да стигам копчетата на асансьора  Grinning

След като Еркан ще започва наскоро снимките, дано да ни пускат нови снимки и хабери...

Хубав следобяд  Hug

# 102
  • Плевен / София
Скрит текст:
Привет по обяд  wavey

Злати  Hug Гости  Hug

Гости бързо оздравяване на твоето момче - добре, че няма счупване - бил е малкия дявол  Thinking Дано рамото да не попречи на лятната му ваканция  Praynig
Злати
Скрит текст:
То угаждането на внуците е едно на ръка, ама и ежедневните грижи са другата страна. дето сякаш разбира, че баба е сама и той все се втурва да ми помага - заедно прибираме посодута по местата, той иска да изхвърля отпадъците в коша, когато готвя...Заспива самичък, когато се събужда не плаче. Сутринта беше станал, изпишкал се и пристигна в кухнята - аз приготвях закуската. Майка му е направо изненадана, но когато си отиде в София отново ще започне глезундренето....
Днес на обяд изяде 2 кюфтета и купичка таратор - притесних се да не му стане тежко, пък той ми казва - нали трябва да порасна, за да стигам копчетата на асансьора  Grinning

След като Еркан ще започва наскоро снимките, дано да ни пускат нови снимки и хабери...

Хубав следобяд  Hug

много бързо побеляват тези турци бе.....явно имат "добри" жени.....
Ани,кучето скача според тоягата.....
Скрит текст:
детето усеща кой ще му позволи да се глези и кой не....не казвам, че не му угаждаш за храна и игри....говоря за тези навици, които му създаваш, а други са на принципа "на мама детето...." и после защо снахите мърморят, че съпрузите са "ен на брой дете".Благодаря за пожеланията.....в предният пост пропуснах.....съжалявам
спокоен следобед ви пожелавам...

Последна редакция: ср, 26 юли 2017, 14:29 от gostenka68

# 103
Следобеден привет! Hug Hug Hug

Гости Hug,бързо оздравяване на сина Praynig,добре че е само спукано! Peace

Ани Hug
Скрит текст:
Внучката доста е палава и разглезена!Нали е една и на сватовете!Зетят има брат,но не е женен като сина и всички много и угаждат!Като дойде при мен за няколко дни няма управия!Но е умна,вече разказва приказки!Моите деца бяха много кротки и послушни!Сега с внучката какви ли методи не използвам! Laughing

нова ....

# 104
  • Плевен / София
така не го харесвам...като изпаднал германец е....JoyJoyJoy
ЗлатиHeart
Скрит текст:
това е недостатъка на децата, които растат сами....но не при всички е така разбира се....

Общи условия

Активация на акаунт