Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 6
Здравейте. Ще започна с това, че съм бременна вече в 8ми месец. С приятеля ми решихме, че ще се опитаме да се справим със задачата да отгледаме бебето и кучето заедно, но (разбира се има и "но"). Кучето ни е на година и 2 месеца, средна порода и слуша само приятеля ми. Наясно съм, че за него един е алфата и това не съм аз. Когато е с него се разхождат без повод, той е послушен, рядко лае, подчинява се на всяка команда, уважава го. За съжаление аз съм тази, която основно се занимава с него (разходки,хранения,игри). Той изобщо не ми се подчинява. Когато направи нещо лошо започвам да се карам,обяснявам, но Рони най-нагло ме поглежда и продължава с изпълнението на белята. Разходките с него са истински ужас, кошмар. Разхождам го с повод ( просто немога да си позволя да го пусна). След ужасната разходка от около 30-40 мин, имам чувството че ръцете ми ще се откачат от неговото дърпане, та той не върви, той се влачи, дърпа .. ужасна картинка. Ако срещнем друго куче, кошмарът става още по-голям. Без значение мъжко или женско е, Рони започва да лае, козината на гърба му се изправя и аз по никакув начин немога да го укротя. Опитвала съм ВСИЧКО. Карах се, опитвах се да го успокоя, разсейвах го .. НИЩО НЕ ПОМАГА! И сега най-големият ми ужас .. Ако видим деца или дете просто подивява. Ако не е на повод ще изяде детенцето .. Става неконтролируем. Притеснена съм, защото незнам как ще остана сама с него и бебето. Много го обичам и искам да успея да се справя. Разбирам, че проблемът е в мен, но незнам къде греша. Опитвам да съм строга, карам се, сърдя се. За удрянето, удряла съм го 2-3 пъти и то като беше малък. Моля ви дайте съвети как да се справя с тези проблеми.

# 1
 • София
 • Мнения: 8 325
Ползвайте строг нашииник при разходките.

От кой град сте?
Намерете треньор, за да ви научи как да се справяте с него.

# 2
 • Мнения: 6
Ползвайте строг нашииник при разходките.

От кой град сте?
Намерете треньор, за да ви научи как да се справяте с него.
От Русе сме. Търсих треньори тук, но не открих.

# 3
 • Мнения: 1 295
Много деликатна ситуация. Не знам как да ви помогна,но ви се възхищавам на това,че имате желанието и търпението да се справите с проблема.  bouquet
Едни приятели,след като гледаха кучето си 5 години и им се роди детенце (което стана на 2 вече) го подариха скоро. Той дори не беше лош или пък да прави бели. Просто решиха,че не могат да се справят.
Това ме натъжава...все пак ако няма друг изход съм съгласна,но ей така просто защото не можеш да му обръщаш вече внимание и да го изхвърлиш,ми идва малко в повече.
Дано се справите с проблема си и успеете да укротите вашият любимец  Peace

# 4
 • Мнения: 409
От скоро ли се грижиш основно ти за него ? Добре би било приятелят ти да поеме разходките и да свикне, че ще бъде негово задължение, защото по-всяка вероятност няма да можеш да го правиш скоро.

Иначе ние имахме подобен проблем - кучето слушаше само мен и правеше номера на мм. Сменихме ролите и започна само той да я храни (т.е. тя да види, че това е човекът с манджата 😁), даже като излизахме заедно - каишката при него, аз малко по-настрани и сега спря да отразява мен. С което съм ок, де, понеже той почна да я разхожда, аз съм в 7ми месец и ми беше важно да свикне, че  няма да ставам с нея.

А иначе съм виждала кучета да се дразнят на чужди деца и е разбираемо - те пищят, врещят, скубят, скачат. С вашето ще свикне, а и то ще си мирише на вас. Аз много се ядосвам като ни нападнат стадо хлапета някъде, възпитава съм кучето да е максимално търпеливо, ама кой може да издържи на пищящи до ухото му хлапета, идело ми е аз да ги ухапя😂😂😂

# 5
 • Мнения: 5 950
Не се отчайвайте!
Кучето ви е още в млада и дива възраст.

Много е вероятно йерархията у дома да не е напълно установена все още.

Не разбрах каква порода е кучето.

Идеята за разходки със строг нашийник е отлична. Нашата голдънка като започнахме да я извеждаме със строг нашийник стана значително по-кротка и послушна по разходките.

Треньорът би помогнал, но може да се справите и сами.

Ето няколко прости трика, които вършат голяма работа в установяването на йерархията :
1. Не давайте храна на кучето от масата, докато вие се храните. Ако е свикнало на обратното и ви тормози по време на хранене, затваряйте го в друго помещение докато се наядете.
2. Хранете кучето след като вие сте приключили с вашето хранете. То трябва да знае, че вие се храните първи.
3. Не позволявайте на кучето да спи в леглото ви. Нека да си има свое легло. При нас много помогна изнасянето на кучето да си спи в коридора. Малко се противеше първата седмица, но после свикна и не сме имали проблеми. Кучето отново трябва да знае, че най-удобното място за спане е за вас.
Може да ви се струват смешни и несериозни тези правила, но кучетата мислят първосигнално и тези правила им дават нужните знаци кое е позволено и кое не.

До към втората година на кучето се очаква значително да се кротне.  Peace

# 6
 • Мнения: 6
Много деликатна ситуация. Не знам как да ви помогна,но ви се възхищавам на това,че имате желанието и търпението да се справите с проблема.  bouquet
Едни приятели,след като гледаха кучето си 5 години и им се роди детенце (което стана на 2 вече) го подариха скоро. Той дори не беше лош или пък да прави бели. Просто решиха,че не могат да се справят.
Това ме натъжава...все пак ако няма друг изход съм съгласна,но ей така просто защото не можеш да му обръщаш вече внимание и да го изхвърлиш,ми идва малко в повече.
Дано се справите с проблема си и успеете да укротите вашият любимец  Peace
Благодаря ви. Рони не е лошо куче. Вкъщи като цяло рядко прави бели, а те са от рода да ми събори някое цвете например, да изяде някой химикал, дребни неща.. Проблема е, че не ми се подчинява. С приятеля ми както казах няма никакви проблеми. Все едно не е едно и също куче. Grinning Дори с него като е си играе с деца. Проблема си е в мен. Аз немога или незнам как да му покажа, че трябва да ме слуша.

# 7
 • София
 • Мнения: 8 325
за разхождането и строгия нашийник - като започне да се дърпа или да изостава, рязко дръпване и команда, Редом ли ще е или До мен, все тая
носете си наградки, за да се научи, че като прави каквото му се казва е хубаво
по време на разходка, карай го да изпълнява безмислени команди - Седни, Легни, Дай лапа, и пак награда
така свиква да слуша и за по-важните неща

и момичетата ще ти кажат да гледаш Сизър Милан /абе не е ли Цезар човека/, там всичко си било обяснено

хубава идея е да го храниш само ти

# 8
 • Мнения: 5 950


хубава идея е да го храниш само ти


Да, хубава идея е!
Изобщо авторката трябва да изгради връзка между себе си и това куче. Това става с общуване и игри.

# 9
 • Мнения: 267
С успокояване, разсейване, каране и обяснения няма да постигнете нищо, защото това не е дете, а куче и това куче 100% не говори български език. Освен това няма значение кой е алфата - у вас има йерархия и кучето трябва да бъде поставено в дъното на тази йерархия. В момента в дъното сте Вие, а след като родите там най-вероятно ще застане Вашето дете.

Кучето в никой случай няма да Ви отстъпи мястото си в йерархията доброволно - Вие трябва да си го изискате като проявите упоритост, а понякога и сила. Не се подчинява защото се поставя над Вас, а лае и напада, защото се чувства несигурно и заплашено от непознатите. Към мъжа Ви има респект и се чувства сигурно в неговата компания, затова не лае. С превъзпитанието се започва от вкъщи - награждавате го или го похвалвате за изпълнена команда и го пошляпвате ако бутне саксия, дъвче мебел и особено ако Ви ръмжи за нещо. С агресията бъдете безкомпромисна. Не го наказвайте без причина, а когато има причина го наказвайте задължително. Така ще има респект, а не страх. Ако постоянно го пердашите ще започне да се напикава от страх и да бяга като Ви види - от това губят и двете страни. Когато го извеждате, не позволявайте да излиза преди Вас, а когато сте навън то трябва да е на нивото на краката Ви, а не да се дърпа напред. За да го научите да върви до Вас, вървете близо до ограда, като кучето трябва да е между Вас и оградата. Когато тръгне да се дърпа, подайте командата "в крак" и дръпнете каишката, принуждавайки го да върви до крака Ви. Ако е много упорито, вземете пръчица или подобен предмет и когато много се забърза го почуквайте леко по гърдите или по предните крака, подавайки отново команда "в крак". Не се занимавайте със строги нашийници, защото кучетата лесно привикват към тях и след 2-3 седмици положението ще е същото.

# 10
 • София
 • Мнения: 8 325
целта на строгия нашийник не е да душите кучето, а да можете с рязко дръпване да коригирате поведението му
тоест подсещане за целта на мероприятието
ако кучето се дърпа даже с такъв и ви тегли, то не правите нищо
идеята е да не се позволи да се стига до дърпане

категорично съм проив пошляпването като метод за възпитание
и още нещо, първите възпитателни уроци е добре да са на място, където няма странични дразнители, за да е по-голям ефекта

# 11
 • Мнения: 6
Здравейте. Благодаря на всички за отговорите и съветите. Тази вече излизахме заедно с мъжо и Рони, като ме остави аз да го водя. Помага със съвети и когато Рони не ме слушаше, той го коригираше. Ще започнем по-често да излизаме всички заедно, може би ще има ефект. Досега не се бях сещала, че е редно да излизам преди него. Днес и това правихме. Надявам се да има ефект.

# 12
 • София
 • Мнения: 8 325
радвам се, че действате по проблема
само бих предложила, когато не слуша да го коригира не мъжът ти, а ти
така налагаш своята воля и кучето запомня

другото, което съм забелязала от разходките си с нашите кучета и синът ми - само един от вас трябва да дава команда в един и същи момент
когато и аз и детето извикаме - Рея ела тук, кучето често ни игнорира
но когато го направи само единият, реагира по-бързо
е, когато благоволи да чуе де

изберете това, което работи при вас от съветите тук и успех

а ние ще си поспорим на воля кой е правилния начин за възпитаване на куче
отбелязвам възпитавам, защото аз не тренирам, а възпитавам член на семейството  си

# 13
 • DE
 • Мнения: 969
Към авторката на темата:
Имате куче на година и два месеца-браво!
И чак сега започва да ти пресветва, че кучето не те слуша "подчинява"
Ти опита ли се да "работиш" с това животно, навън като сте на разходка и вътре у дома?
Ако си ходила някога с него на разходка, със сигурност си забелязала, че животното не те слуша и не те отразява по много причини
Хм, май трябва по-честичко да излизате тримката на разходка и твоят приятел да ти помага със съвети
Какъв съвет да дам в случая-май никакъв

# 14
 • Мнения: 5 950
Куче на година и половина категорично няма нужда да бъде пошляпвано. Тто вече би следвало да разбира интонацията на гласа и емоциите на стопанина. Просто, когато прави беля направете забележка със строг тон, а не оставайте безучастни.

По повод белите искам да кажа, че за много от тях вината си е на самите стопани. Не може да оставиш куче в подрастваща възраст в необезопасено помещение и да очакваш, че то просто ще си седи мирно. Прибирайте нещата, които могат да се повредят. Никога не позволявайте на кучето да играе дори на шега и дори и за кратко с неподходящи вещи. /примерно обявки и домашни чехли, дистанционни и т.н./Осигурете на животното играчки, за да може да се забавлява и да не скучае. Белите най-често стават при скука.

Когато излизате от къщи и кучето остава само е добре да го затваряте в обезопасено помещение - примерно коридора, с играчките и купичките с вода и храна. Това не завинаги, а докато свикне на дисциплина.



Последна редакция: чт, 20 юли 2017, 09:33 от utro77

Общи условия

Активация на акаунт