Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 юли 2017, 10:28 ч.

Софиямед - тема №2

  • 34 892
  • 241
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 8
Здравейте! Тъй като доста дълго време с трепет и много въпроси следях тази тема, сега се чувствам длъжна да споделя своите лични впечатления от Софиямед. Аз се следях при външен партньор за болницата – д-р Славкова и затова избрах да раждам там с нея. Приеха ме на 20 май сутринта в 8 часа за планово секцио на другия ден, настаниха ме в двойна, в която имаше още една жена.
Относно условията - минават 2 пъти на ден да чистят и изхвърлят боклука, носят храна 3 пъти на ден в кутийки, но пациентите трябва да си носят приборите. Но персоналът дори може да изхвърлят и кутиите, ако родилката не е във форма. Банята е прилична, всяко легло има персонално шкафче и общ гардероб със съквартирантката. Също така в стаята има повивалник, мокри кърпи и пакет с памперси, за да се преобува бебето, когато се наложи.
В стаята до всяко леглото има бутонче, когато има някаква нужда, се натиска и идва сестра от АГто, казваш й какво желаеш и тя изпълнява - викане на доктор, обезболяващо, помощ от неонатологията (за тях няма директна връзка). Никой не се цупи, не те хока и не кривее. Примерно, ако искаш да дойде сестра от неонатологията, защото бебето повръща и ти си в паника, АГтата могат да кажат "о това не е към нас, но сега ще им предам" и за около 2-3 минути пристига някоя.
Ако имаш някакъв проблем (например аз имах проблем с гърдите и кърмата, който стана сериозен по време на нощната смяна) задължително всички лекари и сестри от различните смени са запознати с него, идват, питат те как си, проверяват те, дават ти насоки и т.н.
На 2ри етаж има 2 отделения - АГ и неонатология, болничните стаи са в АГ-то. Персоналът на АГ всички до една акушерки и всички доктори са супер мили и любезни.
Единственият крив човек там е шефката на неонатологията д-р Станева, на нея просто не трябва да й противоречиш и да не й влизаш с изречения. Тя си знае, че е капацитет и нещата извън нейните разбирания ще ги оплюе. Подходът към нея е, че искаш помощ или съвет, тогава може и да се отнесе човешки.
Сестрите от неонатологията се появяват по-рядко, защото те обикновено карат и взимат количките с бебетата. Но ако пожелаеш, викаш сестра и тя ти показва как се сменя памперс, как се държи шише (щото аз и това не знаех и точно д-р Станева дойде да види как го правя, че малката от лакомия си слагаше биберона под езика и млякото изтичаше), много държат да слагаш бебето на гърда и да се опитваш да кърмиш, това нещо всяка ще ти го покаже с удоволствие и ще ти даде съвети. Ако искаш, може да отидеш да видиш как се къпят бебетата, показват ти и ти обясняват.
Във всяка стая на стената има залепен дневен график с часовете за престой на бебетата при майките и в неонатологията, с часовете за визитации, хранене и свиждане.
Пак ще кажа, че аз бях пациентка на външен партньор и в никакъв случай не мога да се оплача от липса на грижи и внимание от страна на персонала на двете отделения.
Лично аз съм много доволна от престоя си там като основно за себе си мога да посоча 2 минуса. Единият е, че сестрите от различните школи и възрасти имат различно виждане за отглеждането на бебетата, често всяка дава различни препоръчки и ти се объркваш чий съвети да следваш. Но щом аз, дето хич грам опит нямам с деца, се оправих, значи всеки ще може. Другият минус е, че ако има някакъв минимален проблем с бебето, се налага болничният престой да се удължи или да го държат повече в неонатология за изследване по някоя пътека. Това на пръв поглед много шашка всяка майка, но въпросната д-р Станева се презастрахова обикновено и иска да ги изследва. Факт е, че и моето , и на двете жени, които се смениха в моята стая, бебетата се наложи да останат с по 1-2 дни повече заради някакъв проблем. Тук положението е малко спорно, но аз не съм лекар и не съм компетентна да се изкажа категорично дали бебетата в действителност не са здрави или целта е да се усвоят средства по някоя пътека.
Въпреки това обаче, аз давам положителна оценка и на болницата, и на персонала, и на отношението им и оставам с добри чувства към престоя си там. Ако ми е писано да имам второ дете, бих се върнала там.

# 241
  • Мнения: 614
Здравейте, Мами! Аз родих нормално в далечната 2012г и всичко беше повече от прекрасно, но и нямаше толкова родилки тогава. Мой доктор беше др. Кръстев и акушерка Деси/обичам я тази жена/Още си спомням всеки момент, всяка дума и помощ на Деси. Понеже живи и здрави ми предстои отново този момент искам да Ви попитам дали Деси само с др. Хасан работи? Предварително благодаря!

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 18:34 от Mi6ina

Общи условия

Активация на акаунт