АПРИЛСКИ МАМИ 2016-ТЕМА 11

• 53 599
  • 626
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Пу-пу, за сега общо взето, каквото и да дам яде и не е имала проблем.По-скоро аз самата не ям много неща и съответно като не ги готвя и тя не ги яде, но с пюретата всичко въведохме. Мисля, че само копър е отказвала да яде. Вчеря яде кекс с какао, та и него въведохме. Останаха ни цитруси, горски плодове, ягоди, мед, ядки и гъби, но не бързам, малко по-малко. А и патладжан не е яла, но защото аз не го ям и не го и готвя.  Mr. Green

# 346
  • Стара Загора
Деси,много  е хубаво ,че Мила започва да свиква с обстановката.Така и ти няма да се притесняваш толкова.Само де е здравичка да ходи,че в началото всеки престой вкъщи им се отразява на свикването.
Борис също заспива сам,но и майка ми е решила,че трябва да го варди,незнайно защо.Оставила съм ги да се оправят,важното,е че вкъщи си заспива сам и не ми създава грижи.Май е взел да научава покрай баба си някои глезотии,ама ще ги затягам Triumph.
Вчера бяхме на консултация-15,2кг и 90см.Ама само като приближим кабинета и започва да дърпа наобратно да си ходим.Мисля,че като види сестрата и дорката и ги свързва с имунизации.Горкия много жално гледа.Иначе си хапва всичко-плодове всякакви/не сме въвели и ние цитрусите/,различни зърнени култури,зеленчуци/сега е на тема салата от моркови-луд е по нея/ и общо взето всичко,но той и по килата му личи де Grin

# 347
  • Стара Загора
Мила много обича червена леща, но е яла и от нашата, такава даваха в частната кухня.
Цитруси отдавна въведох 1-2 пъти в седмицата пие пресен сок от ябълки, моркови и портокал. Ядки, мед и гъби скоро мисля да не давам.
И тя милата всичк яде и всичко й харесва , но сега е в период на драма и не яде както преди. Обожава кисели мляко без никакви добавки плодове, бисквити и т.н.
И филе елена. Това са й двете любими неща 😂

# 348
Здравейте. Чета ви редовно. Сияна постоянно пие фреш от портокал. Ядки съм въвела. Обужава индийско кашу и филе елена и маслини.  Grinning
Иначе и ние бяхме днес на консултация 12.100(750гр) 82(2см)

# 349
А вие давате ли вечер мляко преди сън? Аз давам и после просто оставям девойката да спи, рядко е имало проблеми. С младежа нещата са сложни, напоследък заради зъби вероятно отказва да заспи сам и заспива гушнат в мен (максимум половин час му трябва). Много е неприятно, защото свиква и иска и през деня по същия начин.

И аз давам киселото мляко без нищо, но то и аз не съм фен на подсладените.

# 350
  • Karnobat
И при нас приспиването отнема време, от 5 мин. до 1 час. А изгледи да заспива сам не виждам за сега. Коко не е от най капризните към храната. Обича салата от червено цвекло и моркови, краставици, краставици и краставици Simple Smile .Стана седмица обаче от както отказва да закусва. Макарони и производни не иска да ги види,правя разни баници,принцеси,но вече се изчерпвам. Днес изяде половин филийка, с гарнитура Краставица. От цитрусите е опитвал мандарина и ананас,а ядки само орех и то смлян в щрудел. Мед опита след годинката,сега дбавям към мюслите му.За гъбите не бързам.
Мляко пие преди сън и към 1,2 часа пак се буди и търси.

# 351
Само като стигнем до блока на педито и почва да плаче.
Максим също отказва закуска от известно време. А любимата му храна засега е риба с картофи.
Не съм въвела цитруси и гъби все още. Скоро не мисля да ги въвеждам.

# 352
  • Стара Загора
Борис се отказа от млякото вечер още преди три месеца.Кисело яде с лъжица,като десерт на обяд или следобед.От ядките сме въвели орехи,бадем и лешник/смлени/.Закуската на нас ни е любима/ама то и на тримата мъже в къщи е така/,сутрин като стане и веднага е на масата,даже не се е разсънил още.Аз му приготвям попара,варени елда или жито,кус-кус/понякога го смесвам с варени елда,киноа или спелта/,принцеси,палачинки,баница,овесени ядки с някакъв плод,нищо не отказва.
За гъбите също не бързам,цитрусите ще са скоро.

# 353
  • София
Колко сте напреднали повечето  с въведените храни, аз няма да бързаме с цитрусите, може да се стори странно и смешни на повечето от вас, но се притеснява от химикалите за обработката им. Затова малко по- нататък. От ядките само орехи хапват, давала съм им в домашен щрудел и леко запечени във фурната също се харесват много. Аз още давам АМ, стават понякога около 6 часа и да ходя да храня с лъжица не става, изпиват по 220 мл.АМ, заспиват блажено до 8-30- 9:00часа и после истинската закуска. Близнаците не обичат попара ( аз също ) .

# 354
Даниел яде всичко, нищо не ми е отказал. Мисля, че всичко сме въвели - яде с мен сурови ядки, пие фреш. А шоколад и Вафли като види и откача Grinning
Сега проблемът е, че е с разстройство вече цяла седмица... Давах Линекс, ентерол, те комфорт, днес се опитах да дам малко Смекта, но той не искаше..
Другият проблем е, че адски много взе да ми се лигави и да се тръшка, когато не стане по неговата. Вчера се въртя по земята като пумпал 40мин и крещя истерично... Някакъв ужас е! С баща си не е така - излезли са от преди 2 часа и съм сигурна, че като се върнат баща му пак ще ме пита как така все на мен ми се тръшка, а при него си играе спокойно. Вчера нашите го взеха за следобяд, че имахме майстори. Ходили и на зоопарк. Много слушал... А аз откачам вече! Рева с него, нервите ми  е издържат. През деня взе да спи по 1 час, вечер се събужда през един час... В 6ч е буден и го натискам да лежи поне до 7 и нещо. Нямам сили...

# 355
Като ви чета, как си хапват децата и си мисля, че при нас нещо не е наред. Пример от тази сутрин. Ставаме, оправяме се и сядаме на закуска. Тати е сварил кус кус. Мони яде няколко лъжички и отказа. Филийка с яйце и сирене, само близна.Филийка само с масло, отхапа две хапки и ги държа и въртя из устата си, докато станат на каша , след което ги изплю. Сили нямам вече. Уморена съм от това сутрин да правя закуски и да предлагам, което продължава до обяд. На обяд се почва същото. Мусака, супа, купено пюре. И така цял ден. Верно, че избива кучешки и е кошмар, но при нас нещата през повечето време са така. Никога не съм си представяла, че ще имам злоядо дете и ще срещам подобни трудности при храненето ѝ.
От седмица караме на кърма, корички хляб, макарони, солети и кисело мляко.
И така. Намрънках се...
При нас заваля сняг и таткото отиде да сменя гумите на колата.
Хубави почивни дни!

# 356
Цитруси и ядки още миналата година почна да опитва, Цитруси избягвам да му давам, смесено като  лимон на салата да, но чист сок или плод не. Миналата година ми беше набарал ананаса от коктейл и му се услади. Гъби..преди няколко месеца бях правила гъби с ориз, когато опита, но така или иначе не е ял цели гъби.
И при нас го има това да си хапне една-две хапки и до там, така е от 2-3 седмици сигурно. Но като не иска не го насилвам. Независимо колко яде вечер пак си пие мляко и през нощта също.

# 357
  • Karnobat
Явно това със закуската не е само при нас! И при него са на път кучешки и го отдавам на тях! Като видя малката ръка в отбранителна позиция и ми става лошо, но когато му се яде тогава, какво да се прави! Инати се основно вкъщи или когато не иска да се качи на триколката. Ако бързо го разсея забравя за ината си!

# 358
Уморена съм от това сутрин да правя закуски и да предлагам, което продължава до обяд.
Всяка сутрин и аз съм така...
Криси, Максим също с баща си е много послушен. Не че при мен не е, но когато е с мен, иска цялото ми внимание и нищо не мога да свърша. Докато ако е с баща си, той си гледа телефона, готви, мие чинии, а Максим се занимава сам с нещо.

# 359
  • Стара Загора
2 седмици Мила само закусваше и много рядко ядеше нещо друго през деня и като видеше храна и прибори и почваше да реве ужасно. От няколко дни хапва повече и склонява да опита храна. Тя си е доста капризна още от самото начало, но и тя си е злояда. Вярвам че като излязат всички зъбки и яде нормално с нас ще отмине това подбиране на храна.
И ние днес бяхме на зоопарка и хранихме козичките с трева и Мила много им се радваше. Следобед излизахме на площадката, но сега е само бягане след  нея. Няма ги онези дни да спи в количката, а аз седнала на пейка да мързелувам.
От 2-3 дни е с доста сополи и ги смуча с аспиратора, но не минава, а гърлото й мина вече. Дали е от така чаканите зъби? Само да й докосна венеца отдолу и почва да реве.

Общи условия

Активация на акаунт