Грижи за косата - Тема 99

• 52 952
  • 357
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Няколко капки рициново масло в шампоана .... чула съм че е за заздравяване и косопад ...

# 121
Момичета,

По принцип имам гъста и дълга коса, но в последните няколко месеца забелязвам как отпред съвсееем лекичко започва да оредява. Може би бебешкият ми бритон опада, но се усеща като липса на десетина процента от бритона...Иначе назад не съм забелязала оредяване. Чудя се на какво се дължи и как да го избегна... newsm78

# 122
БрЕтон! Има тема за косопада, попитай там, макар че, според мен това е прекомерно вглеждане и не е сериозен проблем. "Лееекичко" не е косопад. И, ако толкова те притеснява, обърни се към лекар.

Момичета, имам течен вит. Б 12, който купих да пия. Но не го пия, че ми е гаден. Мога ли да го слагам в домашните си маски за коса , другия вариант е в коша  Grinning И бирена мая имам на прах и нея закупих с цел да консумирам, че тук нямат на таблетки, и тя е гадост неземна на вкус, и за нея се чудя дали я плескам на косата?

Аз мога да ги бухна с киселото мялко и жълтъка, но ефект дали ще има  Mr. Green

# 123
Аз съм пробвала бирена мая на прах в домашни маски и за лице, и за коса, и честно казано нещо ми хареса резултата, по-скоро нямаше никакъв ефект.  За косата съм бъркала с яйце, масла, кисело мляко и тн., мислех, че като е пълна с витамини от групата Б ще е супер добавка за маска, но не бях впечатлена и накрая я хвърлих... Все пак трябва да се пробва, но при мен нямаше резултат, косата ми е тънка, дълга, небоядисана, третирам само със сешоар.

# 124
Здравейте! Може ли някой да препоръча купешка маска за заплитаща се, хвърчаща коса, с  тънък, прав косъм. След миене, косата ми се заплита направо на възли. Съответно пада много, когато я реша, защото е супер тънка. Ползвала съм разни спрейове за разресване, балсами, маски, олио, но ефекта е сплескана хвърчаща коса  Sad
Ползвала съм Денсифик, но ефекта не е чак толкова поразяващ за сметка на поразяващата цена  Laughing

# 125
Може ли да споделите каква четка за коса ползвате?

# 126
  • Варна
 Четка почти не ползвам ако не броим въртящата Ровента. Реша се само под душа с гребена на Макадамия. Имаче имам една четка с глигански косъм от ДМ,с която се изправях преди със сешоара. Каня се да си взема един тангъл ама май само се каня.

# 127
За ресане само под душа за пръв път чувам, много интересно. Ще потърся тази четка. Аз се опитвах да се изправям сама с четка и сешоар, ама не мога и не мога само с тези две мои ръце Joy

# 128
За ресане само под душа за пръв път чувам, много интересно. Ще потърся тази четка. Аз се опитвах да се изправям сама с четка и сешоар, ама не мога и не мога само с тези две мои ръце Joy

# 129
Търся хидратираща маска за коса,да не се стои много с нея,искам да я ползвам най-вече за бретона ми,може да е професионална,цената е без значение Simple Smile

# 130
Четка почти не ползвам ако не броим въртящата Ровента. Реша се само под душа с гребена на Макадамия. Имаче имам една четка с глигански косъм от ДМ,с която се изправях преди със сешоара. Каня се да си взема един тангъл ама май само се каня.

Как ги ползвате тези въртящи четки, значи  Grinning
Две имам. Така си заплетох косата с едната, че се уплаших, че няма да мога да я размотая от четката и ще трябва да си отрежа кичура. От тогава ги гледам тези четки с подозрение и се чудя какво да ги правя.

Въобще, аз имам около 10 вида четки, маши и преси, и си стоят чинно в шкафа. Нямам време, нямам нерви, и съм с две леви ръце що се отнася до това да си направя косата. А пък много искам да съм с къдрава, начупена, на вълнички...но само искам. Купувам си маша, преса, щастлива с поредната идея в главата ми за небрежно начупена коса, и бум в шкафа при другите да прашасва Mr. Green

Иначе ползвам тангъл, и няма да го сменя за нищо на света. Какво ли не съм купувала за косата си - от дървени гребен до пластмасов за 2 лв. Но тангълът ми е незаменим. От 4 г. само с това.

# 131
  • Варна
 А от какво ти е сух бретона и с каква коса си по принцип  Laughing? Трудничко е така на прима виста да се отговори още повече пък за профи продукт. Първото,което ми хрумва е еластисайзъра на Кингсли стига да говорим за суха не за изгорена с преса или маша коса  Wink.

Хаха Самсара ще ме умориш  Joy. Никакъв проблем не съм имала с четката. От раз се справих. Много по-лесно и удобно е отколкото с четка и сешоар,а косата ми си е бая косище. Дълга до под средата на гърба и чуплива.

Суша както с четка и сешоар. Духвам първо малко със сешоара да остане влажна. Хващам със шнола на върха на главата и суша поетапно на пластове и сектори. Като се заплете косата пускаш кочето въпреки,че моята рядко го прави/само като се заблея/.

# 132
Не ми е увредена косата,но от доста време не ползвам маски(не знам защо),а трябва Simple Smile Изправям си косата често,така че е задължително.Препоръчаха ми тази https://www.zlatnaribka.com/maski-za-kosa/maski-za-izglazhdane/m … e-straight-250-ml
Имате ли я?

# 133
  • Варна
 Не нямам я,но бих ти препоръчала по-скоро хубава хидратираща термозащита за преди пресата ето тая например   http://zakosata.com/stilizirashti-produkti/termo-protektori-za-k … l-protector-125ml .

# 134
Не нямам я,но бих ти препоръчала по-скоро хубава хидратираща термозащита за преди пресата ето тая например   http://zakosata.com/stilizirashti-produkti/termo-protektori-za-kosa/alfaparf-semi-di-lino-styling-illuminating-thermal-protector-125ml .
Ползвам термозащита на KEUNE и Babyliss,търся си маска Simple Smile Май ще е тази на LAKME Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт