Грижи за косата - Тема 99

• 52 913
  • 357
  •   1
Отговори
# 60
Ани_Д имам я, нанася се на мокра коса. Веднъж я нанесох на суха и трябваше да си мия косата, защото се сплеска. Приятен аромат, но май клони към мазничко. Само в краищата на мокра коса пак казвам!

# 61
  • София
За косата ползвам купени маски и балсами.Последният балсам е български на Милва, с екстракт от доста билки, , омекотява косата но не намирам уау- ефект от него. Рядко ползвам безцветна къна за похранване.
Мия косата си рядко на 2-3 дни, не я чувствам омазнена.Обикновено я нося на опашка.

# 62
  • Велико Търново
Благодаря за новата тема bouquet
Никога косата ми не е била в толкова лошо състояние както досега Confused Пада, стои въздушна, без никаква плътност, разхвърчана и сякаш е наполовина, права е, с тънък косъм, и като събера в опашка, се изхлузва ластика - толкова малко е останала...Не цъфти и не се къса. Ползвам протеини - серията за обем на Ливинг прууф, балсам Денсифик, хайверената серия Рипеър на Алтерна, хидратация - синята серия Моисчър на Джойко; след баня - серум с червена детелина на Алтерна и олио на Матрикс в краищата. Нищо не помага Cry Приемам всякакви съвети bouquet

# 63
Аз бих я подстригала и сменила козметиката, тази колкото и добре да звучи явно не ти действа и не е твоята

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 10:02 от zari65

# 64
Момичета, някоя ползвала ли е тази термозащита на Ейвън да сподели дали е с мазна консистенция??

Спиртно е.

# 65
Благодаря за новата тема bouquet
Никога косата ми не е била в толкова лошо състояние както досега Confused Пада, стои въздушна, без никаква плътност, разхвърчана и сякаш е наполовина, права е, с тънък косъм, и като събера в опашка, се изхлузва ластика - толкова малко е останала...Не цъфти и не се къса. Ползвам протеини - серията за обем на Ливинг прууф, балсам Денсифик, хайверената серия Рипеър на Алтерна, хидратация - синята серия Моисчър на Джойко; след баня - серум с червена детелина на Алтерна и олио на Матрикс в краищата. Нищо не помага Cry Приемам всякакви съвети bouquet

Синята серия на John Frida. Конкретно спреят за обем, който се пръска в корените преди сушене на косата, и пяната за плътност, с която се прави същото. Невероятни продукти. Аз имам коса де, просто е с тънък косъм и е лигава, та тези продукти й дават вид и усещане (!!) на плътност + форма и не ми залепва по скалпа така.
Каня се и на шампоана сега.
Ако те мъчи косопад вече, не зная...

# 66
  • Велико Търново
Благодаря за предложенията bouquet Джон Фрида мисля, че нямат синя серия, зелената им е за обем, но за съжаление нищо тяхно не ми харесва Confused Избягвам ползването на стилизиращи продукти - освен, че "замазват" положението, и ми правят на клечки косата, друго не виждам. Тя ,не че стои сплескана, а самият косъм е разхвърчан, като я обхвана с две ръце я усещам наполовина, по опашката също съдя за това.
Нещо подобно, но моята направо прозира в краищата

# 67
Бисквитка,според мен се подстрижи повечко,започни да пиеш добавки и мажи яко с масла Simple Smile

# 68
*Biskvitka*, приемаш ли някакви добавки ? Аз съм доволна от приема на цинк, косопада ми намалява от него. Сега започнах да пия силика, заради заради много добри отзиви срещу косопад и като цяло помага за добрия вид на косата.

# 69
Бисквитка, в този случай мисля ще ти помогнат серии като:
 http://www.zlatnaribka.com/labelm/za-boyadisana-i-himicheski-tre … a-kos%D0%B0-label

http://www.zlatnaribka.com/eprouvage/fortifying-za-vazstanovyavane

http://www.zlatnaribka.com/napura/vazstanovyavashti

Поне при мен отличен резултат Simple Smile Алтерна не ми действат на косата изобщо, освен един крем за къдрици само; също и Джойко и Матрикс имам, не се сработват с косата ми Embarassed и се наложи да пренасоча към други серии Simple Smile

# 70
Благодаря за предложенията bouquet Джон Фрида мисля, че нямат синя серия, зелената им е за обем, но за съжаление нищо тяхно не ми харесва Confused Избягвам ползването на стилизиращи продукти - освен, че "замазват" положението, и ми правят на клечки косата, друго не виждам.

Да де, синьо-зелена някаква :д
Иначе нищо не замазват, но трябва изсушаване със сешоар. Така са предвидени да работят повечето. Ако се опиташ без, жална ти майка, косата наистина става ужасна.
Това е само за вид и усещане обаче, на теб изглежда ти трябва истинска поправка на косата - нещата с кератин, които мацките препоръчват, ще помогнат.

И маската с горчица е много подходящи за сезона, давай смело. http://polinasofia.com/2013/10/maska-s-gorchitza/
Според мен малко се преувеличава с това окапване на косата, аз съм държала маската по половин час и паренето е едва-едва, а използвах истинска руска горчица на прах в обилно количество :д Но нямам и чувствителен скалп, честно казано. Даже сега се присетих, ще си купя горчица тези дни и почвам, дано избегна есенния косопад.

# 71
  • Велико Търново
Благодаря, момичета bouquet
Пацолина, това не е моята коса, направих опит за някакъв пример с по-разхвърчан косъм, моята коса е по къса, под раменете и действително, след морето, ще подстрижа пръст-два, но не е там проблема, не е така само в краищата, а и по дължините.
Gabriella, какъв цинк и силика пиеш, може ли марка или линк към продуктите  bouquet
DELI2, много ти благодаря за предложенията Hug Аз имам маската на Епруваж, май и шампоана ще взема, ще оставя засега продуктите, които имам.
Маски с масла не съм правила от месеци Blush Ама все сутрин мия и излизам, и няма време. Ще трябва да свикна поне веднъж седмично май.. Thinking

# 72
*Biskvitka*, чеде, описанието ти ми напомня на моя обновяващ косопад преди 2-3 год.
Така си го нарекох, щото започна от началото на август, та до края на декември. Е, ми то беше рев, сменяне на продукти, клепане на кво ли не.... От маслата става още по-ужасна, изпръхнала в средата и крайчетат, рехава, а в корените слепнала. Така ми беше писнало, че накрая я миех с каквото ми падне. Имах чувство, че се подмени цялата коса.
Търпение, момиче! Как си с косопада? Да не си спазвала диета? Предстои смяна на сезоните - може и това да се отразява. Пробва ли с някоя лека, непретенциозна серия и само за връхчета нещо накрая?

# 73
*Biskvitka*, ето тези приемам :
цинк - https://www.iherb.com/pr/Country-Life-Zinc-Picolinate-25-mg-100-Tablets/14480 ,
силика - https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Silica-Complex-180-Tablets/799 , нея я пия от скоро и за ефект още не мога да кажа, но много се надявам да го усетя! Ще споделям по нататък. Но от цинка определено виждам ефект. Не пречи да пробваш. Надявам се скоро да видиш подобрение, защото знам колко е гадно.  Tired Hug

# 74
От маските с масла за себе си особен ефект не видях, тук са много хвалени във форума, но тая инвестиция във време някак не ми е оправдана срещу неизвестни ползи, първо маслата, после хидратация, че без нея ужас, повечето споделят че при такава маска пада повече от обичайното коса,и при мен беше така,  но в същото време пък било полезно.
Минах го този период с маслата, предпочитам конвенционална козметика.
Някак с години за себе си стигнах до извода, че нещата,, които повлияват конкретен проблем се вижда нещо макар и дребно още на 3-4 ползване на продукти, да кажем 2-3 седмици за коса, не даде ли ефект и цяла опаковка да измажа или да мия коса все си е тая няма полза..
Не ме разбирайте погрешно не правя обощения, това са изводи за мен от кое имам полза

Общи условия

Активация на акаунт