Грижи за косата - Тема 99

• 52 954
  • 357
  •   1
Отговори
# 225
Lady Brinne, много много благодаря за предложенията, сега ще ги разгледам по-подробно. Иначе снимката както казах е след излизане от салона, мината съм с преса. Опитах да направя снимка на косата си в натурално състояние, горе-долу личи от какво се оплаквам. Мислех си въпреки, че косата ми е по-скоро мазна (също с тънък косъм), ако си взема хидратиращи продукти за суха коса дали пък няма да постигна подредеността и живостта които търся, да я хидратиращ много ударно с тях ?

# 226
Кремът на Лореал по-горе е страхотен, но не е за тънки коси, според мен. След точно една употреба го дадох на приятелка с гъста, твърда, разхвърчаща се коса и е супер доволна от него.

# 227
  • В полите на Пирин планина
Buba_him, пак ми изглежда добре косата ти. Може би леко трябва да се загладят краищата само.

Кремът на Лореал по-горе е страхотен, но не е за тънки коси, според мен. След точно една употреба го дадох на приятелка с гъста, твърда, разхвърчаща се коса и е супер доволна от него.

Моята коса е определено тънка, но може би, защото се боядисвам и краищата са сухи, кремът изобщо не мия я утежнява, а просто я прави по-загладена и плътна.

# 228
Благодаря много, ще опитам с това кремче, пък дано да имам ефект

# 229
  • sofiq
Buba_him - косата ти изглежда прекрасно и на двете снимки Heart Eyes,аз въпреки многото грижи мога само да мечтая за такава коса.

# 230
Buba_him - косата ти изглежда прекрасно и на двете снимки Heart Eyes,аз въпреки многото грижи мога само да мечтая за такава коса.
Много благодаря, но аз като си знам колко повече беше и по-дебеличка, никога не е била с кой знае колко дебел косъм, но сега определено си е тъничка и оре дяла почти на половина (добре че имаше повечко), проблема е че не престава да пада и вече не знам какво да направя за да й върна поне жизнеността и блясъка. Пусти кисти и миоми и на лицето ми се отразиха с гадно акне, че и на косата, единственото хубаво е че косата се изправи, винаги съм искала права коса, а ми беше силно чупливи, чудя се дали пък за това не ми се струва много оре дяла, все пак чупливи та коса бухва повече от правата Thinking Иначе не знам колко ще е от полза, но бих опитала маски с гас,  мас  и оцет. Като малка много страда с пусти въшки  една да има в мен скачаше и тъй като тогава нямаше разни препарати от 3ти до 5-6 клас всяка събота видях с такива смрадове на главата по 2-3 часа уж за профилактика, не знам до колко помагаше за въшки те, но косата ми беше станала уникална, тежка, бляскава, здрава, абе пълна с живот, и растеше бързо. Имала съм моменти в които я подстригвах на черта до раменете и до другата година по същото време си възвръщаше дължината (почти до кръста). Сега не иска и да расте, преди 4 години една фризьорка ме скъси (по грешка) до раменете и ей до сега чаках да стигне обичайната дължина, е стигна я, но не ще да расте повече, от година не е дръпнала и сантиметър. Като ходя за връхчета (защото много цъфти) израства за няколко месеца колкото е отрязана и пак става за рязане Weary Много се разговори нещо, извинявам се Sweat Smile

# 231
Буба, прекрасна коса и на двете снимки- и като дължина/ не е проскубана/, и като състояние
не знам какво искаш повече, радвай се на това, което имаш ....

# 232
Буба , страхотна коса  Heart Eyes

# 233
Много ви благодаря момичета, но наистина има още какво да се желае, на снимката не знам защо изглежда по-добре отколкото всъщност е. Например връхчетата или са по-суха или стоят клечкосани,аз търся гладкост, гъвкавост, подреденост и блясък, искам "жива" коса, за това реших да ви попитам за съвет.

# 234
Buba_him,
Пробвала ли си с маслени маски преди къпане?
Лично аз съм много доволна от зехтина, подхранва ми косата и стой по- жива

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 11:15 от bubanka

# 235
За хитратация към маслата се добавя и глицерин. Hands V

# 236
Буба, прекрасна коса и на двете снимки- и като дължина/ не е проскубана/, и като състояние
не знам какво искаш повече, радвай се на това, което имаш ....
Радвам й се, но искам една идея да я заздравя, до сега не съм полагала особени грижи и мисля, че е време да започна, все пак и годините си казват думата върху нея Stuck Out Tongue Winking Eye
Пробвала ли си с маслени маски преди къпане?
Лично аз съм много доволна от зехтина, подхранва ми косата и стой по- жива
Да, напоследък слагам маслени маски, но май някъде бъркам или просто е рано за ефект. Мажа дължините със смес от кокосов, бадемово, рициново и масло от гроздови семки, последно включих о глицерин и витамини А, Д и Е (не тривитаминол, по отделно). В корените втривам мъничко стимулация на Икаров и капвам от витамините, не смея да нанасям от цялата смес, защото корените ми се омазняват сравнително бързо. Правя това от много скоро обаче и за сега има мнооого минимален почти незабележим ефект. И да попитам, трябва ли да намокря косата преди маслена маска, че аз я слагам направо на сухо няколко часа преди къпане и слагам не голямо количество, някъде към 5-10мл.

А забравих и зехтин слагам, по няколко капки от всичко смесвам и нанасям на дължините. Извинявам се, че тук-там имам грешки в правописа, но клавиатурата ми сама сменя думите Angry

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 11:13 от Анонимен

# 237
на влажна коса нанасяш, нали?

# 238
на влажна коса нанасяш, нали?
Не, на суха, трябва ли да навлажнявам?

# 239
Лично аз винаги правя маслени маски на суха коса. Някои момичета казват, че имат по-голям ефект на влажна.

Общи условия

Активация на акаунт