Грижи за косата - Тема 99

• 52 923
  • 357
  •   1
Отговори
# 240
Лично аз винаги правя маслени маски на суха коса. Някои момичета казват, че имат по-голям ефект на влажна.

по-малко масло се намазва на влажна коса и по-лесно се измива - И заради това предпочитам на влажна - не искам да слагам ш-н два пъти и да премахвам благините, които би трябвало да останат след маслената маска

# 241
Лично аз винаги правя маслени маски на суха коса. Някои момичета казват, че имат по-голям ефект на влажна.
Ще опитам и на влажна тогава. А като количество за коса малко над кръста дали пък не слагам малко, аз само колкото да поомазни втривам и не смея повече, може би поне за дължините ще сложа по-смело следващия път и ще сложа шапка за баня и хавлии, че иначе я оставям така...

# 242
Водата не отблъсква ли мазнината,т.е. нищо не навлиза в косъма,ако изобщо навлиза?

# 243
Косата ти е хубава и много жени биха убили за такава коса. Това което искаш съм го виждала на други жени, но това си е до коси, а не козметични продукти. Имам колежка с дълга руса коса, която блести като златна, а върховете са живи и гладки. Като върви и цялата и коса подскача като на реклама, но всичко това е до ген!

# 244
Момичета само на мен ли лосиона на Себорал Форте ми омазнява косата, а уж е и за регулиране на кожното омазняване

# 245
Пробвай с Algopix,пак е български и има доста интересни съставки,но чета хубави отзиви за него Wink Мисля и аз да си го взема за превенция.

# 246
  • София
Пробвай с Algopix,пак е български и има доста интересни съставки,но чета хубави отзиви за него Wink Мисля и аз да си го взема за превенция.
Малко по-назад в темата писах за него. С него си оправих себореен дерматит. Сега веднъж в месеца го ползвам като превенция.

# 247
  • Варна
 Бубе косата ти наистина изглежда страхотно  Hug. За сухите връхчета мисля,че маслената маска с глицерин/викаме и домашен еластисайзър/ ще помогне. Свикни да я правиш веднъж седмично. Не втривай в корена след като те притеснява омазняването. Относно оредяването....съветът ми е да вземеш някаква грижа за скалпа. В смисъл нещо,с което да стимулираш малко фуликулите. Нещата,които аз харесвам са ампулите на Напура/Анаген,Стамиген/,серумът на Епруваж/,удължаващия елексир на Алтерна. Това са все профи продукти,но дори и нещо по-бюджетно да вземеш от сорта на ампулки на Алфапарф пак ще е от полза.

Толкова дълга коса в комбинация с хормонални катаклизми.....иска си грижи. Една хубава балансирана серия също ще ти е от полза. Не смея да препоръчам нищо като продукти,защото косата ти е здрава и нетретирана за мен.

# 248
Бубе косата ти наистина изглежда страхотно  Hug. За сухите връхчета мисля,че маслената маска с глицерин/викаме и домашен еластисайзър/ ще помогне. Свикни да я правиш веднъж седмично. Не втривай в корена след като те притеснява омазняването. Относно оредяването....съветът ми е да вземеш някаква грижа за скалпа. В смисъл нещо,с което да стимулираш малко фуликулите. Нещата,които аз харесвам са ампулите на Напура/Анаген,Стамиген/,серумът на Епруваж/,удължаващия елексир на Алтерна. Това са все профи продукти,но дори и нещо по-бюджетно да вземеш от сорта на ампулки на Алфапарф пак ще е от полза.

Толкова дълга коса в комбинация с хормонални катаклизми.....иска си грижи. Една хубава балансирана серия също ще ти е от полза. Не смея да препоръчам нищо като продукти,защото косата ти е здрава и нетретирана за мен.
Много, много благодаря за вниманието което ми отдели. От Алтерна съм тотално разочарована за момента, каквото и да изпробва от тях ми изсушава и разхвърчава косата, само Кенди ойл ми е горе-долу добре, но и то не си заслужава парите (за моя проблем). За Напура отдавна се замислям, но ми се иска да намеря първо тестери, а на Епруваж една много мила жена ми беше изпратила за проба ш+м от възтановяващите. Е, много ми харесаха, идват ми много хидратиращи май и се налага по-често миене и добре, че не харесвам обем защото няма никакъв със тях Joy, но косата ми стой пригладено и нежно, та си ги поръчах сега от черния петък. Иначе явно косата ми не обича протеин (или не съм случила на моя), но пък и хидратацията явно й е малко в повече, та ще съм мнооого благодарна ако можеш да ми препоръчаш нещо балансирано. А косата ми не е много третирана наистина, много много рядко използвам преса или маша, само зимата суша със сешоар. Но вече имам бели косички (ген) и се престраших да я боядисам, за сега вече трети месец от тази така плашеща за мен процедура, но за щастие не забелязвам вреди Stuck Out Tongue Winking Eye

# 249
  • Варна
 Епруваж е добър избор-браво! Но...на твоята не третирана коса комбинацията Ш+М ще е тежка. Съветът ми е да ползваш маската с хубав протеинов шампоан. Имаш ли някой зарязан изсушаващ на Алтерна  Laughing. Гарантирам ти,че ще си промениш мнението за горкия шампоан ако го комбинираш с Епруваж  Laughing Ампулка на напура можеш да си вземеш и на бройка,както и серум на Епруваж и него го има на ампули.

Казваш,че косата ти не харесва протеин ....Ама епруваж е възстановяваща серия и съответно си има доста протеини  Laughing,значи косата ти харесва пшенични протеини  Wink.

# 250
Епруваж е добър избор-браво! Но...на твоята не третирана коса комбинацията Ш+М ще е тежка. Съветът ми е да ползваш маската с хубав протеинов шампоан. Имаш ли някой зарязан изсушаващ на Алтерна  Laughing. Гарантирам ти,че ще си промениш мнението за горкия шампоан ако го комбинираш с Епруваж  Laughing Ампулка на напура можеш да си вземеш и на бройка,както и серум на Епруваж и него го има на ампули.

Казваш,че косата ти не харесва протеин ....Ама епруваж е възстановяваща серия и съответно си има доста протеини  Laughing,значи косата ти харесва пшенични протеини  Wink.

Лелеее колко много има да уча още Grinning все си мислех, че са хидратиращи Епруваж. За съжаление подарих всичко което ми беше останало от Алтерна, ще трябва да купя друго (но все пак предпочитам тях за сега да ги избягвам). А кои се водят балансирани?

# 251
  • Варна
 За мен много добре балансиран е примерно Хроноложист на Керастаз но моята коса по дефаут харесва протеини/доволно третирана е/ та пак казвам,че не смея да препоръчвам. Нещо което ми хрумва в момента е Медисютикълс хидрокленс  newsm78. Много много добър и като бонус е с насоченост грижа за скалпа. Неко спокойно можеш да го комбинираш с всяка маска. Перфектно балансиран е.

# 252
За мен много добре балансиран е примерно Хроноложист на Керастаз но моята коса по дефаут харесва протеини/доволно третирана е/ та пак казвам,че не смея да препоръчвам. Нещо което ми хрумва в момента е Медисютикълс хидрокленс  newsm78. Много много добър и като бонус е с насоченост грижа за скалпа. Неко спокойно можеш да го комбинираш с всяка маска. Перфектно балансиран е.
Значи ще опитам с Медисютикълс (за първи път ги чувам), а за Хроноложист съм се замисляла покрай многото изчетени теми, но ще търся мостра на първо време, че нещо не смея. Иначе сега като се разрових в шкафа открих мъничко останал bamboo-anti frizz (който при мен правеше много frizz Grinning), но открих и един шампоан който хазяйката ми беше донесла от щатите, но прецених, че също ми втвърдява леко косата и го зарязах 2chic на giovanni с кератин и арганово олио, може да опитам и с него да комбинирам. Имаше си и балсам, но косата ми го "изпи" преди да съм стигнала и до половината на шампоан, тя все е на наситена за маски и балсами. Ще отскоча в събота до рибата и ще си взема и ампулки, сигурно на Напура, но зависи как ще си сметна бюджета Sunglasses

# 253
Ще си режа цъфтежите и ми трябва нещо, което да забави новите.. особено в зимни условия. Имам гъста коса, лъскав косъм, но от ежедневните преси цъфти. Като цяло не ползвам нищо освен шампоан и не обичам да си я утежнявам с много неща.. какво ще препоръчате?

# 254
  • Варна
 Като те чета все едно насреща ми е щерката  Laughing. Същата разкошна гъста плътна коса тероризирана ежедневно с преса   #Cussing out и изсветлена до ниво 10.

Термозащита задължително! Няма да ти утежни. Няма как да се отървеш от цъфтежите ако ежедневно пържиш горката коса с преса само по шампоан.

Общи условия

Активация на акаунт