Грижи за косата - Тема 99

• 52 918
  • 357
  •   1
Отговори
# 255
Пак съм аз Blush Направих си маслената маска, за дължините сложих рициново, бадемово,кокосов,  ленено масло, глицерин, малко вит А, Д и Е. В корените само витамините и няколко капки стимулант на Икаров. Този път навлажних дължините и сложих по-голямо количество от маслата, сложих шапка за баня и увих с хавлия. За грях малко със сешоар, за съжаление стоях само около час с маската. До тук добре, но накрая май предобрих нещата Cry За да се отмият по-добре маслата реших да мина първо с една маска, която нещо не ми харесва и не използвам, после със шампоана на секси хайр и накрая сложих доста балсам, като преди него добре изцедих косата с кърпа, по стоях с него около 10мин. Отмих и изплакнах с вода с оцет. Реших този път да не слагам термо защитата защото ми се струва, че ми втвърдява малко. Та поизсуших и сложих олиото на Марокан, ето тук вече май прекалих, усетих косата утежнена и по-твърда веднага (може би сложих много). Изсуших и се ядосах, че косата пак не е достатъчно хлъзгава и подредена и от къде ми хрумна не знам, но сложих на връхчетата съвсем мъничко phyto 7,в първия момент ми се стори, че омекотява, но после все едно нищо. И сега пак съм разочарована, косата ми изглежда гъста, но с фризита иии няма и помен от подреденост и живинка Cry Иде ми да хвана пресата и набързо да загладя  нещата. Ето снимка преди и след не знам къде греша (първата е след) , но все не ми се получава желания ефект, веднъж стана и това си беше иначе само пресата решава проблема

# 256
Буба,направо имам чувството,че си просиш комплименти Joy какво не ти е наред с косата,бе,момиче? Гъста ти е, дълга е,има блясък,радвай й си се,поддържай си я и си свиркай Simple Smile Имам усещане,че на жените все нещо не ни е в ред и сами си търсим дертове там,където ги няма

# 257
И аз имам чувството, че в случая се търсят комплименти. Какво повече се иска от тази коса аз лично не мога да разбера.

# 258
Търся съвет, няма живеца за който мечтая. Не казвам, че е грозна или много изтощена, просто ми се иска да открия как да я направя по-витална, не знам как да го обясня, стой ми като изпръхнала, то на снимките като е срешена и не личи, но не мога да я реша през 10мин., а и светлината от лампата я прави да изглежда по-добре. И тези фризита, влудяват ме. Накрая просто взех пресата, рядко го правя, но понякога просто не издържам, ето така по-ми харесва и е по-мека  Confused И така вече е доста по-добре, макар и не по естествен начин

Последна редакция: сб, 02 дек 2017, 00:00 от Анонимен

# 259
Леле, Буба, бих убила за коса като твоята! Радвай ѝ се и я обичай! Моята слама не мога да я понасям, суха, заплетена, с тънък косъм... Ужас! И за капак е дълга и ми е жал да я режа (че съм маниачка на тема дълги коси). Grinning На мен ми се образуват постоянно и някакви възли в косата и дърпам яко с четката, скоро може да се налага перука да си взимам. Grinning Днес си купих ей това балсамче: https://zachoveka.com/balsam-za-kosa-incolor-anti-frizz-500ml-insight Утре ще го изпробвам на изстрадалата си косица и ще споделя резултат. Simple Smile

Последна редакция: сб, 02 дек 2017, 01:09 от wastedsunset

# 260
Леле, Буба, бих убила за коса като твоята! Радвай ѝ се и я обичай! Моята слама не мога да я понасям, суха, заплетена, с тънък косъм... Ужас! И за капак е дълга и ми е жал да я режа (че съм маниачка на тема дълги коси). Grinning На мен ми се образуват постоянно и някакви възли в косата и дърпам яко с четката, скоро може да се налага перука да си взимам. Grinning Днес си купих ей това балсамче: https://zachoveka.com/balsam-za-kosa-incolor-anti-frizz-500ml-insight Утре ще го изпробвам на изстрадалата си косица и ще споделя резултат. Simple Smile
Много благодаря и на теб и на другите момичета, че ме успокоявате. Аз реших за момента да спра да за гледам толкова кусурите който намирам, просто ще гледам да овладея косопада за сега (и няма да я на казвам повече с пресата) . Това балсамче и аз съм го мислила, но не намерих отзиви и не посмях да взема. Ще се радвам да споделиш като го пробваш Hug Между другото на мен тези маслени маски ми помагат със заплитането, определено!

# 261
Още утре ще споделя мнение, много ми го похвалиха продавачките в магазина. Казаха ми обаче, че продуктите с арганово масло утежняват косата в повечето случаи. За хубави коси с обем това едва ли е проблем, но моята както е смотана и сплескана, само това ѝ липсва. Grinning

# 262
Може и да има нещо такова, при мен също утежнява май, но аз слагам или чист арган или мароканойл и май прекалявам с количествата. Пък това е просто балсам с арган, не вярвам да ти утежнява, дори напротив. Ще чакам отзиви с нетърпение Blush

# 263
Здравейте! Може ли да ми кажете, ако някоя го прави, как точно се процедира с изплакването на косата с вода и оцет? Само 1 супена лъжица се смесва с 1 литър вода, пръска се след измиване с шампоан и след известно време се отмива или не по избор, така ли? Навсякъде пише различно, но има много добри отзиви и реших и аз да пробвам. 🤔

# 264
Здравейте! Може ли да ми кажете, ако някоя го прави, как точно се процедира с изплакването на косата с вода и оцет? Само 1 супена лъжица се смесва с 1 литър вода, пръска се след измиване с шампоан и след известно време се отмива или не по избор, така ли? Навсякъде пише различно, но има много добри отзиви и реших и аз да пробвам. 🤔
Аз често го правя, но не съм съвсем сигурна дали точно така трябва. В шише от 3литра пълня топла вода, слагам 3 с.л.оцет или прясно изцеден лимон и накрая изплакване косата с всичката вода.

# 265
   1. Какви терапии правите и как ви се отразяват (домашни маски,купешки маски,различни видове ампули и т.н)?
Правя си маска с кокосово масло и след всяко измиване ползвам маската ЛОРИС СНЕЙК ОЙЛ и май с това приключва моята терапия в момента. Преди правех маска с тривитаминол или мажех с ментово олио и тиквено олио ,защото четох ,че почиства фоликула и косата расте 2х по- бързо ,но уви чувствах косата си мазна и всекидневното мазане и къпане ми идваше в повече. Фриз. ми препоръча маска с хума ,но още не съм пробвала
     2. Как се борите в жегите с изпотяването и по-бързото омазняване? Нямам проблем с омазняването или поне не ми личи толкова когато е мазна ,защото е гъста. Вечер спя вързана и ми се струва ,че е по-добре от гледна точка на омазняването.
     3. Използвате ли превантивна грижа против есенния косопад? Каква? Не.

# 266
Може и да има нещо такова, при мен също утежнява май, но аз слагам или чист арган или мароканойл и май прекалявам с количествата. Пък това е просто балсам с арган, не вярвам да ти утежнява, дори напротив. Ще чакам отзиви с нетърпение Blush
А, не, в този балсам няма арганово масло, Бубе. Simple Smile Ето какви са му съставките:

# 267
А, не, в този балсам няма арганово масло, Бубе. Simple Smile Ето какви са му съставките:
Звучи много добре. Аз пък какво се обърках, че е с арган. Чакам да кажеш как е Hug

# 268
Аз често го правя, но не съм съвсем сигурна дали точно така трябва. В шише от 3литра пълня топла вода, слагам 3 с.л.оцет или прясно изцеден лимон и накрая изплакване косата с всичката вода.

Да де - на 1 литър - 1 суп. лъжица оцет. Не знаех, че трябва да е топла. Благодаря, ще пробвам!

# 269
Ами аз не съм сигурна дали трябва да е топла, но със студена няма шанс да се облея, особено в този сезон. Правя я малко по-хладка от тази с която се къпя попринцип.

Общи условия

Активация на акаунт