Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 792
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
Ема, бягай на доктор, ако те тревожи болката - не е за подценяване, а и ти да се успокоиш. Спокойствие и прегръдки от мен!

# 511
Ема, не са контракции това. По-скоро тази болка горе прилича на спазъм, от който и аз, и май Лизи се оплакахме. Днес следобед пак ме сви яко, само че по средата към слънчевия сплит и леко в дясно, не стигна до гърба като предния път. Изпих още 2 но-шпа (ама ми вървят днес) и ме отпусна по някое време. Притиснато ти е нещо - я жлъчка, я стомах, я някой спазъм, но за твое успокоение няма лошо да те види лекар.

Днес определено не ми е ден. Да не говорим, че се видях с едни колеги и ми разказаха за тяхна приятелка - мед.сестра, която работи в болницата,  в която се следя и била крайно недоволна от раждането. Вчера и аз направих постъпки да се местя в Надежда. Записах час при д-р Белкин за септември (да си взема първо 45-дневния). За него има разнопосочни мнения, дано не се натреса от трън, та на глог. Някое от момичетата, насочили се към Надежда, ако е чувало за него нещо, ще ми е от полза.

# 512
Всичко е наред, пъпната връв е увита един път, не е затегната. Няма какво да стане докато е вътре в корема. Евентуално като тръгне раждането ще се преценява на момента дали може нормално или секцио.
Изкара я една седмица по-напред и 2400 г. За това не вярвам на измервания на ехограф, преди два дни моят доктор в изкара 2100 г.
Но-шпа моят АГ каза 3х2  максимум на 6 часа.
Какъвто и железен препарат да се приема изпражненията стават черни, дори един ден изядох над килограм боровинки, ефектът беше същият.

# 513
  • София
Аз съм се родила с пъпна връв два пъти около врата и веднъж около раменете. Изплакала съм нормално.

# 514
Момичетааа, напълних ви вчера главата с оплаквания. Поболя ме още час и ме отпусна. Явно не са били контракции, после го усетих че нещо е преместил от ляво, явно бебето наистина нещо е притиснало ама така ме болеше, силно си беше....сега ви разбирам като се оплаквахте. Не ми се беше случвало с първата бременност или поне не си спомням.Дано не ми се случи пак. Аз мнгоо се.шашнай защото ме срязваще на някви интервали и като ходех и си взимах душ ми улекваше и викам айде ужас контракции. ЗА Белкин,.моята приятелка която работи в Надежда каза че си е много ок и чв когато шефа на родилното го няма, той го замества и обикновенно него вилат в кризистни ситуации. Едно време се била случила някаква история с някаква родила, която написала куп глупости за него , но общо си е изкарала мъката и гнева върху него до колкото разбрах. Не се притеснявай, всички в Надежда са ок.

# 515
  • Варна
Някой иьследвал ли е б12. Излезе ми стойност 182, което е в референтните за лабораторията, но четох, че е ниска тази стойност. Фолиевата киселина е 9 и нещо, което си е направо под референтните стойности.

# 516
Здравей Ангела, дам аз:) И моя беше.толкова Б12, и вит Д не ми беше в норма. Виш фолиевата ми беше защото взимах още преди това фолиева киселина. Ходих при една лекарка която се занимва точно с това но аз си имах проблеми преди бременността, които в последствие твърдяха хора че.пп всяка вероятност са били от това. Та дам това.са.много ниски стойности. Аз си слагам в носа Б12 на капкиМиравитал 5000, скъпи са, 60 лева и стигат за около 2 месеца. За два месеца Б12 ми беше от 197 на 870....Попринцип знам че е.хубаво да са високи стойности тези два витамина, но не се шашкай изобщо,аз с първата бременност дори незнаех за тях и не съм ги излседвала и сигурно много малко бременни ги изследват а почти всички са с дефицит. Не се впрягай много..фолиевата киселина и до ден днешен си я пия? Така бях и с първото дете. Нямам идея дали трябва ама казват че нямало.проблем.

# 517
Аз съм от тези които не са ги изследвали

# 518
Аз ги изследвах отдавна, даже не помня в коя г.с. бях.
Бяха доста добри показателите и втори път така и не ги пуснах да видя как са.

# 519
Аз съм от тези които не са ги изследвали
И аз. Simple Smile
Но сега с този хемоглобин 105 започнах да се вкарвам във филми да не би да имам дефицит на Б12.Желязото ми е горна граница,а хемоглобинът нисък. Confused

# 520
Не съм ги изследвала и аз. Фолиевата я спрях още в края на 4 месец.

# 521
ММ успя са ме зарази.Беше много болен и се усещах че се опитвам и аз да се разболявам и ето на.. Disappointed Relieved Преди два месеца боледувах и сега пак..

# 522
А тъй като сме вече на финалната права има ли какво да се направи ако фолиевата киселина или Б12 не са наред ?
Стефи , бързо ще се оправиш . Лапай хапчетата бързо и утре ,ще си нов човек

# 523
Стефи, бързо оздравяване. Симона,.ами попринцип е хубаво стойностите на витамините да са в норма и през кърменето. Вече е приключило формирането на органите така че незнам дали ако ги вдигнете сега мерните единици има някакво бог знае какво значение. Иначе пийте фолиева киселина по едно на ден и капки Б12. Лекарката ми каза да пеодължавам с Б12 и вит д и по време на кърменето. Но отсега ви казвам такива нещ с първата бременност не съм правила:)

# 524
Зачудих се дали да не ги пусна и затова питам ... Ама я да не си вкарвам таралеж в гащите 😁 Понякога колкото по-малко знае човек,толкова по-щастливо си живее 😁😁

Общи условия

Активация на акаунт