Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 785
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
За фолиевата киселина съм доста учудена, че е под нормата, защото още месеци преди да забременея съм я пила ( във витамини pregnacare conception). Лаборатории Лина имат промоционален пакет за изследване за анемии 26 лв с включена пкк, витамин б12 и фолиева киселина. Хемоглобина ми е 103, а пия желязо. Въобще една симпатична анемия съм заформила. Проблемът е, че според мен аг няма да обърне внимание на тази стойност на б12 и трябва или да си самоназнача нещо или да ходя на частен прием на хематолог....

# 526
Симона според мен изобщо не ги изследвай само допълнително филми:) И да Аг-то няма да ти обърне внимание, моя даже ми се смееше и вика и кво капки си капеш, много ефикасно просто, като кихнеш или ти е запушен носа и все едно нищо не си сложила. Искаше ми се като си видях стойностите от 197 на 870 да отида да му бутна в лицето резулаттите ама викам айде няма:)Това с Вит Б12 е много нашумяло в момента, един господ знае колко са верни нещата които говорят. Но пък вил хемоглобина би трябвало да ти ибърнат внимание. Ако си напред за фолиевата киселина на-дали:)

# 527
Моята също не ме е пращала да изследвам Б12 и вит. Д.
А фолиевата я спрях преди 2 месеца май.

# 528
Аз фолиевата още си я пия, мета форма.
Хематоложката ми каза да си я пия до края на бременността.

# 529
Аз си пия витамините задължително. Не съм имала оплаквания преди това, но ме предупредиха, че по време на бременност стойностите падат и трябва допълнително някои неща да се набавят. За фолиева киселина и на мен са ми казвали, че не се спира приема през цялата бременност.

# 530
Те повечето лекари Б12 го смятат за екзотично изследване и не му обръщат внимание.
Аз съм станала толкова болнава,постоянно ми е лошо.Днес съм си цял ден вкъщи на климатик и сутринта пак ми прилоша.Не ми достига въздуха и виждам бели петна.Уж пия витамини отделно и фолиева киселина,но се чувствам зле и това си личи от кръвните ми изследвания.А който не пие нищо и се чувства ок евала.Аз сигурно ще припадам.

# 531
  • Варна
Steffie и аз се чувдтвам зле. Залежах се заради контракции и сега като изляза навън и съм замаяна, страх ме е да не припадна

# 532
Steffie , това с виждането на петната да не е от кръвно? Мен така ми звучи, но знам ли...
Ако не е много топло у вас, спри климатика, сега като си болна не знам дали не ти се отразява зле. Аз също съм болнава, ама какво да правим, пази се да не се влошаваш доколкото можеш.

# 533
Днес съм нездравословна.Сутринта мекички,после шоколад с кафе,сега си пиивам кола,защото ми писна,то не беше ядене на плодове и зеленчуци,то не бяха витамини,и май няма ден в който да съм се чувствала напълно ок.С предишната бременност съм пила само витамини,карах я зимата ,нямах никакъв проблем,не помня даже гърло да ме е боляло.Сега леле мале ,няма част от тялото да не ме е боляла ,и киселини,и умора.Затова днес се глезя.

# 534
Оооооо в това топлото не издържам без количка .... Още в началото на бременноста си казах,че няма да се ограничавам от нищо стига да не започна да прекалявам с вредни неща .
Е, явно съм имам късмет и рядко пребягвам към вредни храни Simple Smile и да чукам на дърво само един път имах киселини ,но предната вечер наистина изядох ужасни боклуци 🤢 Нитритен айсберг с някакъв сос , маскарпоне , съмнителна пица 😂😂😁😁

# 535
Значи, от нищо не съм се ограничила.. Обаче, очите гладни, тумбака -не.
Отивам в магазина , пазаря, пазаря... прибирам се и НИЩО не ям! Само пъпеши и дини и праскови. Обаче колко фанта лимон съм изпила няма да ви казвам. само тя ме спасява от киселини.  Напоследък стомахът ми е като карфичка. Хапвам колкото да има нещо за хапчетата и толкова.
Възможно ли е от Магнерота също да имам  киселини??

# 536
Джони,ако знаеш какъв ад е вкъщи. Pensive Няма такава жега.Апартаментът ни е изцяло юг и е такъв жегав,че без климатик може да умре човек.Иначе го нагласям на 25—26 градуса че да не се схвана.Преди бях с много силна имунна система и се разболявах веднъж на 2—3 години.Сега за втори път боледувам откакто съм бременна.Кекава работа. Confused Ама той и ММ е виновен,че ми лепна вируса,болен беше.Но го обичам какво да го правя. Grinning
За храната ям каквото ми душа иска.И по цял шоколад изяждам ако ми се яде,и кифлички и банички всичко. Heart Eyes

# 537
И аз съм си мислила за магнерот и киселините ,защото аз само  него сега пия ,до 45 дневния ми каза акушерката .

# 538
Имам чувството, че в момента, в който го изпия и се появяват . Естествено, имам и от друго киселини, но и от Магнерот-а според мен

# 539
И аз пия магнерот 3×2, но пък нямам киселини. Не знам дали е от него. Или просто при мен няма този ефект.

П.п. да се похваля най-после взехме кошара (моя се запъна че тази ще е, макар че както ни е тясничко не знам както я сгобим дали ще има място да дишаме). Иначе останаха матрак, количка и всичко останало..Grinning

Общи условия

Активация на акаунт