Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 788
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Пия майнезий от 12-13 седмица, тогава ми направиха серклажа. Ще го пия до 38-ма седмица, до свалянето на конците. Не съм забелязала да имам киселини от него.

# 556
И аз не съм забелязала да имам киселини от магнезия.
За големината на бебето,моето също върви едро но никой не ми е казвал,че съм за секцио.Аз обаче предпочитам да е така по други причини.Ако въобще изкарам до датата която ми определят.И на мен ми бяха казали от ЖК,че ако ще раждам нормално да не спирам магнезия преди 37—38г.с.

# 557
И аз съм от тези, които нямат проблем с магнезия, пия го от 13 г.с. и винаги първото хапче е сутрин още със ставането, заедно с ФК.
За спирането му изобщо не е ставало въпрос все още, знам само, че аспирина ще го спирам около 35-36 г.с.

# 558
И аз съм в групата на тези, които получават киселини от Магнерот-а.До преди седмица бях на Биолектра и нямах никакви проблеми, но тъй като установиха, че имам скъсяване и омекване на шийката, решиха да ми сменят Биолектрата с Магнерот 4х1.Казаха ми да го пия до 36г.с. и да го спра ( да отбележа, че това ще ми бъде трето раждане, надявам се нормално, и поради това, казаха, че скъсяването на шийката е напълно нормално).Относно магнезият, за тези, които ще раждат нормално и нямат серклажи, ракритие и т.н., е най-добре да се спре в началото на 9м., тъй като той влияе и на подготвителните маточни контракции, а те са изключително важни при подготовката на организма за раждането.
А за големите бебета, не се плашете и не се настройвайте предварително.Родих нормално, безпроблемно две бебета над 4кг.Нито един лекар не ми е предлагал секциото, като вариант, въпреки, че бебетата бяха точно измерени и се знаеше, че ще се родят големи.Важно за следящите бременността ми беше, разположението на плода и правилното му позициониране в таза.При започването на раждането се следят тоновете, регулярни контракции и съответстващото на тяхната сила разкритие.Така, първото си дете (4350гр) родих в рамките на 4 часа, без упойки, шевове и травми. Успех на всички и не се страхувайте! Няма по-прекрасно чувство от това!

# 559
Аз пия 3×2 Магнерот и си имам доста подготвителни контракции които не се влияят от него.Отвсякъде май съм си подготвена за раждане,че и мойте както са болезнени.. Сестра ми също пиеше магнезий и тя беше с контракции въпреки това,но нейните бяха безболезнени.Роди ден преди термин племенничката ми. Simple Smile

# 560
Моя случай е различен от.повечето защото аз съм с много дълга шийка, над 4 см и май трудно и омеква, а и бебето не е било при първото раждане в много добра позиция в таза. Но имам приятелка която целия 8-ми месец изкара в болница за задържане, по цял ден на системи с магнезий,преди това пиеше Магнерот и каза че е нямал абсолютно никакъв ефект. Каза.ми.че Нутри Маг имал ефект, иначе магнерота в тези конски дози само дет ги пием. И лекарите от ФМ и го били потвърдили. Както и се видя по-късно де. Влезна в болница с изцяло изгладена шийка с разкритие въпреки конските дози с които се тъпчеше. Подготвителните контракции са нещо нормално,.виш ако са болезнени тогава не! До колкото знам Магнерода се спира в началото.на 9-ти месец. Абе всичко си е бижа работа и е толкова индивидуално. Аз с първата бременност имах убасно много и чести подготвителни контракции, започнах да.пия магнезий в средата на 8-ми месец да ме питаш защо и то примерно чо едно хапче магне Б6,и не получих разкритие в крайна сметка:) Родих 5 дена преди термин....

# 561
Ами под "едро" сме приели от 4кг нагоре . Има жени които раждат по 4,500 бебета и нито се разкъсват,нито проблеми имат ,но ние сме решили да не рискуваме късмета ми 😁 А и с тези болки тези дни мисля ,че сама ще предпочета в един момент да я извадим . А на всичкото отгоре днес имах и кървава нишка 😁 Честитооо! Остава и тапата да реши да пада 😂 И аз като Стефи се замислям дали изобщо с това темпо ,ще изкарам до дата 😂😁😁

# 562
Аз съм на преглед чак на 4 септември, досега не са ми казали нищо за спиране ва магнезия. Аз пия 2х1 диеспорал, нямам някакви неразположения от него, но не знам и доколко действа, защото понякога ми се е схващал мускул на крака докато спя.
Аз да ви питам как ви ритат вашите бебчета? Моето има дни, в които буквално не се спира и целия ми корем се мърда навсякъде. Но има и редки случаи, когато е доооста по-кротък, даже докато не го разбутам не се обажда, подритва доста по-вяло и по-рядко. Това дали е нормално, как мислите?
Чета вашите бебета в 32 гс 2200 са ви казали, че вървят нормално. Тогава как моето все го мерят уж по-едро, а точно в първия ден на 32 гс го изтеглиха 2200, но пък отговарял с две седмици напред....вече не знам какво да си мисля и как да им вярвам. Утре съм на ендокринолог да ми види резултатите от обременяването с глюкоза, стискайте палци да се размина само с диета (аз вече я проучих и действам де).

# 563
Симона ти в коя седмица си? Аз ако ми се случи да имам кървава нишка ще съм вече в паника аххаха                                         Тони, аз с тия килограми честно ти казвам незнам какво им се впрягат всички. То зависи какво е зададени на апаратурата, а зададеното е според някаква статистика. Как иначе ще обясним майки които раждат деца 2.8 в 38 седмица примерно и такива които раждат 3.500...Имам чувството че лекарите с това напред е, назад е го правят да си чешат езиците. Стискам ти палци за тази.глюкоза ама като си спомянм какво обясняваше според мен изобщо нищо няма да ти има.

# 564
Моето страшно много рита.Вечер особено като легна на страни леглото се тресе. Grinning Като реша да спя малчо не е съгласен.
В 31г.с +0 дни го измериха 1825гр.Док каза само отлично,той не коментира грамажи,аз ги видях по данните от ехото.Казва само около еди колко си е..и толкова. Simple Smile

# 565
Моето вечер към 23 ч е най- активно. Мести ми целият корем. Подскача. Много е забавно. Вече се забелязва от всички около мен Wink

# 566
А и друго се сетих,.мен миналата седмица бебето ми беше 1.200 и людокторката каза оттук нататък почват да наддават бебетата по 200-250 грама на седмица, тоест когато аз стигна 32-ра би трябвало да е 2 килограма или 2 200, така чеее Тониии незнам какво му е голямо на твоето бебе, че даже две седмици напред:)

# 567
Аз другата седмица съм на преглед и се надявам да е минало вече 2та килограма.

# 568
Мили мамчета, извинявам се, че отклонявам темата от килограмите.
Доки ми каза, да си стягам багажа за болницата, да ми е готов от рано. Ама не е ли твърде рано, вие приготвихте ли си багажа? Още даже нощници не съм си взела. И какво смятате да взимате, освен основните неща - нощница, бельо, чехли и т.н. Препоръки имате ли?

# 569
Какъв багаж толкова рано? Flushed Никакво раждане преди 38 г.с сме се разбрали с док.Преговарях и с бебо. Wink

Общи условия

Активация на акаунт