Деца с очни проблеми - тема 9

• 101 050
  • 551
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, дали някой има впечатления от д-р Милошова от Ресбиомед?
Днес на профилактичен преглед установи "дискретна езофория" (леко кривял окото) и след разширяване на зеници изписа 0,5 диоптър за далекогледство. Каза, че изписва очила само заради лекото кривене, защото дететo, ще бъде първи клас и ще напряга очите повече. На 7г е.
Апаратът показа и на двете очи +1,25 , а преди капките +0 и +0,5.
На таблото си видя всичко.
Та се чудим за тези очила ...
Направете очилата. При умора на очите кривенето ще се увеличи.  А може и да потърсите второ мнение.

# 541
Здравейте, детенцето ми е със страбизъм (и двете очи), установен на 10 месеца. От тогава поставяме лепенки за по три часа дневно, като спазваме схема, поставена от офталмолог. Въпроса ми е към майките на дечица с този проблем - повлияват ли се добре и има ли 100% успеваемост при този метод или така или иначе ще се наложи операция след време? Също така след операция възстановяват ли се изцяло?

# 542
Здравейте, детенцето ми е със страбизъм (и двете очи), установен на 10 месеца. От тогава поставяме лепенки за по три часа дневно, като спазваме схема, поставена от офталмолог. Въпроса ми е към майките на дечица с този проблем - повлияват ли се добре и има ли 100% успеваемост при този метод или така или иначе ще се наложи операция след време? Също така след операция възстановяват ли се изцяло?
На колко години е детето сега ? И двете очи ли закриване?
Закриването на окото се прави с цел мозъка да приема образа от това око. Така окото не губи зрителната си острота. Кривенето на окото се коригира от самосебе си като укрепват мускулите и като расте детето.  Обяснявах го преди в темата- главата и околоочните орбити растат с различен интензитет и  по този начин се коригира кривогледството при някои деца. Отделно има и ъгъл на кривене,  при който не се оперира.  Там лечението е или със специални стъкла или с очила.
Най -важното е да се запази зрението на окото.  Не се ли запази зрението за лекарите операцията е козметична.
Ако имате въпроси- насреща съм. Успех в лечението!

# 543
На колко години е детето сега ? И двете очи ли закриване?
Закриването на окото се прави с цел мозъка да приема образа от това око. Така окото не губи зрителната си острота. Кривенето на окото се коригира от самосебе си като укрепват мускулите и като расте детето.  Обяснявах го преди в темата- главата и околоочните орбити растат с различен интензитет и  по този начин се коригира кривогледството при някои деца. Отделно има и ъгъл на кривене,  при който не се оперира.  Там лечението е или със специални стъкла или с очила.
Най -важното е да се запази зрението на окото.  Не се ли запази зрението за лекарите операцията е козметична.
Ако имате въпроси- насреща съм. Успех в лечението!

В момента е на 1г и 2м, закриваме от 4 месеца като редуваме 4 дни едното око, 2 дни другото за по три часа и един ден почивка. Забелязвам обаче, че откакто закриваме повече криви очите. Офталмолога каза, че в последствие ще носи и очила. Благодаря за отговора!

# 544
  • София
Идете при друг офталмолог в Медицинска академия!

# 545
Здравейте,моята дъщеря също е с мързеливо око.Почти на 6 години е.Родена е недоносена и тук в Русе лекуващата очна лекарка не видя проблем.После я водих при друга и тя изписа очила и до там.Вече от година ходим във Варна при Филева и съм доволна,също закриваме здравото око за 2 часа на ден,но като че ли има много малък напредък.Миналата година я бях питала за операция лекарката каза,че е още малка и в повечето случаи израствали проблема.

# 546
Здравейте,моята дъщеря също е с мързеливо око.Почти на 6 години е.Родена е недоносена и тук в Русе лекуващата очна лекарка не видя проблем.После я водих при друга и тя изписа очила и до там.Вече от година ходим във Варна при Филева и съм доволна,също закриваме здравото око за 2 часа на ден,но като че ли има много малък напредък.Миналата година я бях питала за операция лекарката каза,че е още малка и в повечето случаи израствали проблема.
Операцията няма да премахне" мързеливостта" на окото. Със закриването на по-добре виждащото око, мозъка възприема образа от"мързеливото". Така се стимулира работата на окото и то възвръща зрението си.  Не е казано,  че ще достигне 100%. Колкото повече,  толкова по-добре.  Ако зрението е под 50%, за офталмолозите операцията е просто козметична. Ще трябва търпение от ваша страна,  но може да имате доверие на д-р Филева. Успех!

# 547
Аз и имам доверие на Филева и търпение,но малката вече не.Лятото нямах избор и излизаше със закрито око,но децата от площадките я гледат странно и питат,защо има "превръзка' на очилата и тя се срамуше.Аз съм и обяснявала че е за нейно добро да не се срамува или притеснява,но тя все ме пита кога ще махнем "превръзката" от окото и кога ще хвърлим тия очила.

# 548
Аз и имам доверие на Филева и търпение,но малката вече не.Лятото нямах избор и излизаше със закрито око,но децата от площадките я гледат странно и питат,защо има "превръзка' на очилата и тя се срамуше.Аз съм и обяснявала че е за нейно добро да не се срамува или притеснява,но тя все ме пита кога ще махнем "превръзката" от окото и кога ще хвърлим тия очила.
Закривах окото на сина си само вкъщи. Още повече, че по онова време ги нямаше тези детски оклузери за очила. С марля и левкопласт, от лепенките се обриваше. Използвах времето по обяд, когато е горещо навън и сме си вкъщи.  Закривах окото и редяхме пъзели, рисувахме, оцветявахме в книжки, режехме фигури,  всичко, което стимулира работата на мозъка да възприема. Понякога стоеше със закрито око и повече.Надвечер навън, без превръзка да играе. Да носи очила не съм имала проблем. Много си ги пази. Даже си мислех, че за бала и нови рамки ще иска,  ако тези не си паснат с костюма.  За него са моден аксесоар.
Когато тръгна на училище, класната беше с очила, в класа бяха 5 деца с очила и проблеми не сме имали.  Вкъщи обаче и аз и бащата сме с очила.  Ние сме семейство, събрани с различна очна патология, направо сме за учебник.

# 549
И ние сме с мързеливо око, но при нас ситуацията е доста екстремна. Синът ни имаше 5% острота в началото, а  и беше добутал до 25% острота след 2 месеца носене на лепенка по 3-4 часа на ден. Сега носим по 6 часа на ден и е доста тегаво и трудно, но детето я носи. При нас  откриха проблема доста късно на 4 годинки, но и ние не сме водили детето на очен лекар и не сме подозирали за проблема му. Много се надяваме да се възстанови на 100% остротата, но на всякакъв прогрес ще се радваме. Следващият преглед е ноември месец и тогава ще си проличи каква е файдата от тия 6 часа на ден. Даже се изкушавам да увеличим над 6, но се тревожим без да сме питали дали може...
Иначе при нас няма кривене на оченцето, което е странно предвид ситуацията. Мързеливото око при нас е с много висок диоптър, а  другото е кажи-речи в норма. Та разликата е огромна и от там е дошъл проблемът...

# 550
MariyaHris ще има резултат,  но трябва постоянство и търпение.  Лечението и наблюдението на сина ме научиха на търпение.  Бях много припряна. Дори и на работа бях готова да работя без почивка. Като тръгнах по лекари си дадох сметка колко спокойно работят, не бързат и работата им спори. Много ме промени този очен проблем. Успех!

# 551
Днес бяхме на преглед и ми олекна малко.Филева каза че имаме напредък,но очилата остават и закриването също.Питах я има ли шанс да махнем очилата тя каза,че засега гледаме да оправим кривенето на окото и да избегнем операцията,че диоптъра може да се израсте с възраста и след 6 месеца пак на преглед.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 21:00 от Ooop

Общи условия

Активация на акаунт