WIZZ AIR - 27

• 70 145
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Стриктни са до грам - каквото показва кантара.
Предполагам, че ако е купен по-малкия чекиран багаж, то може да искат доплащане.
Нямам представа с какъв грамаж трябва да бъде надвишението за да поискат доплащане.

Чанта с лаптоп + дамска чанта = на два ръчни багажа.
Батерията - в ръчния.
Благодаря Мимии....Закупен е големия чеккиран багаж....Проблема е че нямам къде да изтегля куфара и нз колко тежи.....Дамската чанта ще влезе в чантата при лаптопа Wink
32кг. са доста багаж.
Аз в най-големия ми куфар събирам около 25-27кг.
Ако случайно е повече от допустимите кг., имай готовност да извадиш нещо тежко в ръчния багаж.

# 121
Добър вечер направих моя чек-инг и принтирах бордната карта освен нея и паспорта какво друго се изисква . Simple Smile

# 122
Добър вечер направих моя чек-инг и принтирах бордната карта освен нея и паспорта какво друго се изисква . Simple Smile
Багажа да отговаря на размерите.
Течностите да са съгласно указанията.
Да отидете навреме на летището.  Laughing

# 123
  • София (Възраждане)
Помагайте моля, при отказ от пътуване какво следва да се направи?
Таксата са канселиране е повече от цената им, така че и рефънд не ми трябва.
Нужно ли е все пак да се уведомява клиентската служба, че пътниците няма да се появят?

# 124
Нужно ли е все пак да се уведомява клиентската служба, че пътниците няма да се появят?
Желателно е поне да не се чекирате, но ако вече сте го направили пак не е проблем.
Просто не се явявате за полета и всичко приключва.

# 125
Желателно е поне да не се чекирате, но ако вече сте го направили пак не е проблем.
Просто не се явявате за полета и всичко приключва.
Като чета през последните дни как безобразно се свалят по 23 човека от самолета( заради повече продадени билети), на случаен принцип, без оглед разделят ли се семейства с малки деца или не, за следващия или кой знае кой полет, даже ще са доволни,  че някой пътник липсва.

# 126
Ужас! А дали ще има обезщетение за тези 20 и няколко пътници? Нещо се съмнявам.

# 127
  • София
Ужас! А дали ще има обезщетение за тези 20 и няколко пътници? Нещо се съмнявам.

По 400 евро казаха по телевизията.

# 128
Преди няколко дни,резервирах полет от Германия за София. Плащането мина в евро ,картата ми и тя е в евро,всичко ок. Сега искам пак да резервирам полет ,за връщане от София. Показва ми цените на
 полетите в Бг. лева и плащането също е в лева.Има опция за промяна на валутата ,но пък там първоначалната цена от 134 лева става 75 евро и нещо.
Това нормално ли е? Защо ми оскъпяват полета така с промяна на валутата? Защо полета от София е в лева а не може да  е евро ,както полета към София?  Rolling Eyes
Още нещо да попитам. Приложението за смартфон ми изписва ,че съм офлайн а аз не съм,какъв може да е проблема?

# 129
  • София
Преди няколко дни,резервирах полет от Германия за София. Плащането мина в евро ,картата ми и тя е в евро,всичко ок. Сега искам пак да резервирам полет ,за връщане от София. Показва ми цените на
 полетите в Бг. лева и плащането също е в лева.Има опция за промяна на валутата ,но пък там първоначалната цена от 134 лева става 75 евро и нещо.
Това нормално ли е? Защо ми оскъпяват полета така с промяна на валутата? Защо полета от София е в лева а не може да  е евро ,както полета към София?  Rolling Eyes

Винаги на сайта на Wizz цената се дава във валутата на страната на заминаване (ако е отиване и връщане в една резервация, тогава и вторият полет е в същата валута). Няма нужда да плащате превалутирана цена при купуването на билета, платете си в евро, а валутата ще се конвертира в лева от банката по курса за деня на картовата организация (Visa, Mastercard и т.н.) или на банката (зависи каква и практиката на вашата банка и съответно договорът ви). Ето например тук може да се види какъв е курсът за деня на Visa Europe. https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 12:26 от Beretsheri

# 130
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
pepi:) - винаги е така при Уиз чекинга. Споко, ще ви дадат съседни места. Средно и до пътеката. Simple Smile

Благодаря и на теб, Шани!
Да, две съседни места ми даде - средно и до пътеката  Grinning.

Гледах, пулих се, обаче номер на терминал за тръгването от София, не видях...От 1 летят или?

# 131
Благодаря Beretsheri , ще платя в лева тогава .
Малко е объркващо с тези цени. Гледах разни полети от Скопие и хич не мога да си направя сметката ,когато са в тяхната парична единица  Rolling Eyes Пак трябва да се ровя за курсове,не са го доизмислили май...

# 132
...
Гледах, пулих се, обаче номер на терминал за тръгването от София, не видях...От 1 летят или?
С изключение на полета до/от Варна, всички останали са от Т1.

# 133
  • София (Възраждане)
Благодаря за инфото относно непътуването! Веднъж ми направи впечатление, че многоктратно извикваха пасажери за полет, вече чекирани, и обясняваха, че ще им бъде начислена такса за забавяне, ако не се явят веднага. Та затова и са ми колебанията относно това, дали трябва да се обаждам на някого.

Относно закупуване в евро или лева, доста е голяма разликта а в превалутирането, т.е. ако още при закупуване на билети, чиято първоначална цена е в евро, се избере да се плати в лева, в моя случай при цена от 52 евро и някакви центове в лева още преди въвеждане на данните от картата ми поискаха прибл. 111 лв, платих в евро и видях, че от левовата ми сметка са изтеглени прибл. 102 лв.

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 14:06 от Mooimeiske

# 134
Здравейте:
подарявам 6 билета
София- Болоня-- заминаване 25.01.
София- Болоня-Заминаване- 28.01
Болоня- СОфия- връщане 30.01
Ако някой реши, ще си смени само имената. Билета е за 2ма души
Ако някой има желание на лично или на мейл: tinki_15@abv.bg

Общи условия

Активация на акаунт