Астрология - 10 тема

• 41 504
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
Sotis,  тези ти мнения ще започна да ги събирам и ще ги кача в 1 пост Simple Smile  Blush  Hug

Както искаш, не претендирам за авторски права. Ако смяташ, че с нещо биха били полезни.

# 166
Sotis, обобщения не мога да правя, защото в последните години посещавам предимно он лайн -книжарници.  Иначе, наблюдавам тенденция за специализирани  места, където може да се намери нещо ценно. Така бях попаднала на една книжарница, изцяло посветена на творчеството и дейността на Рудолф Щайнер. Имаха огромно разнообразие от книги и стока.

Много интересно за наименованията на Луната -лещовидна и светкавицовидна. Grinning
Каква ли им е проявата. ....

Четох за лещовидни галактики, които излъчват интензивна радиация от центъра си. Били по -напред в еволюционен план от спираловидните. Simple Smile

Искам да попитам, понеже във ведическите писания често се споменава къде ще отиде душата след приключването на тази й инкарнация, срещах обяснение за души, отиващи на други планети или идващи от такива. Правилно ли съм прочела / разбрала?

# 167
Извинявам се, че пак се включвам непосредствено след моя публикация, дали вече не бях писала, бях чела един немски астролог, който проследяваше аспектите и живота на Гьоте и тези на Щайнер. Подробно им сравняваше картите и аспектите в момента на смъртта на Гьоте с тези в момента на раждане на Щайнер . Беше стигнал до заключението, че Щайнер е прероденият Гьоте.

# 168
  • София
Сотис с Катрин Мидълтън имаме около 10 часа разлика Wink иначе някъде бях чела за позицията на възлите ми че била при кралицата същата или при баща й не помня Simple Smile и в още милион хора най-вероятно Simple Smile но нещо с кралското го бяха обвързали пак 🤔
Някой беше постнал една статия навремето тук за видовете пълнолуния в зависимост от лунния ден на който са и значението им. Сещате ли се ?
Адри ти си на слънчево затъмнение нали? То пак би трябвало да е различно от обикновено новолуние.
Сега се сещам за мъж роден на новолуние бих казала, че е доста успешен поне служедно Слънцето и луна та са в съвпад с Марс трите получават секстил от Уран Simple Smile

# 169
Лейли, аз съм родена на Новолуние, но Сотис ми обясни, че Луната ми е балсамична, в не-особено добра накшатра и е изключително специфична :/ та затова питах как се тълкуват тези неща. Отделно, Слънцето ми е "ударено" с квадрати от Сатурн и Уран

# 170
Лейла,

Луната ти е в специфична позиция- отделена е и изолирана от останалите планети !
Аспекта от Слънцето отделно.

Тези изолирани Луни си имат име при ведите..
Това понеже спомена , че си проклета и неразбрана , та се загледах Simple Smile
Може да се сетиш как го тълкуват - изолация , мисловно си в свой си свят , който може да няма общо с реалността понякога.
Даваха за пример О Джей Симпсън, което е плашещ пример, имайки предвид , че е убиец на практика, но неговата луна е същата.
Също говори и за ментални отклонения- аз лично само при един човек с биполярно разстройство съм го виждала.

Може да си монах и да си съвсем положителен човек - просто си живееш малко в изолация или не правиш добри емоционални връзки с другите хора.

Аз не разбрах точно защо Сотис е отказвала консултации на такива хора , но има случаи , когато ако Луната е слаба и човека е емоционално нестабилен , да му се отказват консултации. Педполагам за това става въпрос.

ПС: Да добавя само , че малко черен поста - Тръмп също е роден на Лунно затъмнение мисля- Луна му е в опозиция със Слънце , пък живота му е доста успешен ! Даже му се случи  повече отколкото може да понесе ! Simple Smile
Уран до слънцето също дава малко лудост, но важното е човек да си знае слабостите и да работи върху тях .
 Peace

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 12:12 от Maya Bee

# 171
Някой може ли да ми разтълкува, когато и луната и слънцето ми са в знак, който е interception в дома (чета на английски и не знам как да го преведа).
Обяснявам - първи дом започва с риби и приключва с телец, овен ми е в средата му и там ми е луната. Седми дом започва с дева и завършва  със скорпион, а във везни ми се намира слънцето. И слънце и луна са ми в знака, който е подтиснат. Сега какво означава това, как да ги тълкувам, има ли ги или ги няма? Намирам тълкувание на какво означава да ти е подтиснат овен и везни, намирам също и какво означава да ти се дупликират знаци (в моя случай близнаци и стрелец), но никъде не пише нищо, ако в подтиснатия знак са ти най-важните планети, освен че влиянието им е слабо, ама как да им е слабо на най-важните влиянието, пък и са ми в опозиция и се обърквам допълнително?. Освен да гледам в кой градус са ми планетите и да чета съответно по предходния и следващия, ако не са в средата и да извлека това, което е най-близко до мен? Нещо много сложна ми стана астрологията..

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 12:41 от HKl

# 172
И моята Луна е доста кофти, единственият й аспект е квадратура с Уран и се намира в 6 дом (Риби). Много съм тревожна, на Сатурновия възврат започах да получавам паник атаки (макар че напоследък са доста модерни и надали само хора с кофти Луни ги преживяват), имам и леки хипохондрични наклонности. Изкарах си всичките кирливи ризи Grinning Въпреки всичко силно вярвам, че тези на пръв поглед негативи ми носят богат и ценен опит и успявам дори да им се насладя, колкото и странно да звучи. Знам че това са усещания, които макар и да се смятат за лоши в дуалистичния свят, в който живеем, имат своя смисъл и значение и се научих да се приемам такава, без да се самообвинявам.

# 173
Искам да попитам, понеже във ведическите писания често се споменава къде ще отиде душата след приключването на тази й инкарнация, срещах обяснение за души, отиващи на други планети или идващи от такива. Правилно ли съм прочела / разбрала?

И аз съм попадала на такива писания. Според хороскопа се правят хипотези къде ще отиде душата след смъртта си – на някоя Дева Лока (райска, божествена планета) или в Патала (аналог на нашия Ад). Но съм го чела само за откъслечни планетарни позиции, а би трябвало да се резюмират всички фактори в хороскопа и тогава да се правят предположения. Юпитер и Венера са "божествени" планети, но могат да бъдат и динена кора, точно там да се подхлъзнеш. Могат да бъдат поставени в доминантна позиция и в картата на добър, благороден човек, и в картата на материалист и консуматор.

# 174
  • София
Мая и аз преди гледах на нея като на отделена (имах по-късен част от ретрификация и беше единствената планета в долната половина), но сега като е почти на ДСЦ и Венера и Меркурий са отдолу (с последния час на раждане) реших, че вече не е сама. За проклета и неразбрана мисля че и Меркурий не ми помага и Водолея също, хич не търпя заповеди и правила, и казвам нещата по начин често разбран погрешно. А иначе опозицията ме прави нестабилна и противоречива на моменти, но пък с квадратите съм много издръжлива минавам през всичко и като свърши се сривам.....
За лудостта какво ще кажеш и за елевирания Уран управител на АСЦ Wink

# 175
  • Sofia
Сотис, и аз съм израснала в даскалска фамилия  Hug  И майка ми, и баща ми са учители / преподаватели. Да са ми живи и здрави, но освен любов към учението са ми докарали и куп други неща, честно казано... Не обичам дисциплината по военному. Не си възпитавам детето строго, общо взето по-скоро съм либерална като родител.

За лудостта - доста съм луда, шантава и ексцентрична - с този Уран на Асцендента откъм 1. дом просто няма как да е иначе, си мисля  Laughing

За Светилата - моите са в квадратура: Слънцето ми е в Риби, Луната ми е в Стрелец /или по Сидералния Слънцето ми е във Водолей, Луната - в Скорпион/. Винаги съм изживявала вътрешно емоционално напрежение, чувствала съм се като разкъсана в две или повече посоки, с лекота изпадам ту в униние, ту в безпричинна еуфория, и т.н. Освен това се и разведох преди няколко години. При мъжа ми Светилата също квадратират /Слънце - Водолей, Луна - Телец, или Слънце - Козирог, Луна - Овен/. Казвам мъжа ми, защото въпреки развода ни, ние живеем заедно, бързо след фактическия развод отново се събрахме в двойка, гледаме си дома и детето, като семейство сме си отвсякъде, но вече без брак просто. ... Типичните неща  Sunglasses

# 176
  • в 1001-та нощ
HKl, потърси информация за интерсептирани знаци  Peace В много карти има такива и там попадат планети. Може да са привидно потиснати, но с потенциал за изява, който може да се отключи в даден момент. Няма смисъл да се говори общо, но като изследваш картата си спокойно и стъпка по стъпка - ще направиш изводи за себе си Simple Smile

# 177
Лейла,

Аз за Тръмп имах предвид , че е малко луд с този Уран до Слънцето. Simple Smile За тебе няма да кажа такова нещо.
Иначе ти по сидералния ставаш Асц. Козирог и Сатурн ти е управител.

За тези външните планети ( Путон, Нептун , Уран) четох, че са поколенчески. Тоест едно десетилетие да речем са си в едни и същи домове и определят облика по-скоро на едно цяло поколение. Тъй като се движат бавно и имат огромна орбита. Peace
Ведите не ги разглеждат, защото според някои астролози те нямат пряко отношение към личността. Други ги разглеждат с някакви адаптирани тълкувания.
Така че не си ги слагай на сърце толкова - по-важни са вътрешните планети, които се движат бързо, сменят знаци и оказват влияние много по-осезателно.

А и тези външните планети не са толкова лоши - имат си и положителни аспекти. Уран е иновации , внезапни идеи, технически напредък.

PS: Стийв Джобс има Уран с Юпитер в 10-ти дом и кариерата му определено е подчинена на новите технологии.

# 178
Така е, но в синастрията ако външна планета като Плутон прави аспект с твоя лична, като Луна или Венера става нещо страшно. От 10 годишен личен опит говоря. Като гледам, и в следващите 10 пак няма да има голяма разлика Grinning

# 179
  • в 1001-та нощ
...
Ведите не ги разглеждат, защото според някои астролози те нямат пряко отношение към личността. Други ги разглеждат с някакви адаптирани тълкувания.
...

Те не са и били видими с просто око  Peace

Общи условия

Активация на акаунт