Астрология - 10 тема

• 41 519
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
Есме, не се притеснявай и аз съм така, чета с интерес, но нищо не разбирам.

За сега не смятам да задълбочавам във ведическата - голяма каша ще стане. Там нищо не ми е ясно.

Каза, че си купила книгата на Иван Станчев, къде я намери?!
Аз от доста време искам да я взема, но той я писа отдавна и мислех, че няма останали копия. Онлайн дали я има някъде?

# 421
Аз за сега, като първопроходец , се затруднявам заради новата терминология. То си е цял нов език....а се бях зарекла повече езици да не уча  Laughing
Отделно до логиката и способите  /техниката не съм стигнала, все още се опитвам да усвоя  някаква първоначална конструкция, върху която да надграждам  и евентуално да задълбоча. Ако капацитета ми в един момент не откаже. Чак  толкова интелигентна не съм. Blush.
 Щот ми беше  казано много убедително, че съм длъжна да изучавам астрология  Grinning

# 422
  • София
Супер е, стана Simple Smile
Сотис имам въпрос за чара каракас, извинявам се ако е глупав. Знам че западната и ведическата са различни ама при мен по западната възлите са директни, а на ведическата карта дет си я направих не знам как да видя, ама ако са директни пак ли важи това, което си написала?

Аз понеже съм много "навътре" хахах със западната астрология и седнах да чета за ведическата ептен да се замотам.

# 423
Да, важи. Става въпрос Раху какъв ранг заема сред чара каракас, те нали са подредени по зодиакална дължина. Има школи, които изключват Раху, и тогава караките се пренареждат. Но според школата, към която аз клоня, Раху също се взема за сигнификатор. Само Кету не се включва.

# 424
  • в 1001-та нощ
Sotis, в античната астрология - отчита ли се ретроградността? Би трянвало, ама не съм попадала на текстове или означения до сега, както в западната Simple Smile

# 425
в една от фейсгрупите прочетох, че прогресивно слънце в 29ти градус на телец боди банкрут, отнасяло се и за друга лична планета там
та да попитам вярно ли е  Blush
гледах картата на сестра ми, слънцето ще влезе там през април следващата година

# 426
в една от фейсгрупите прочетох, че прогресивно слънце в 29ти градус на телец боди банкрут, отнасяло се и за друга лична планета там

В книгата Изкуството на предсказателната астрология на Каръл Ръшман - така пише.Ще споделите .

# 427

Това се възпроизвежда от книгата на Каръл Ръшман, а тя не знам къде го е прочела.
Нямам статистически наблюдения дали 29ия градус на Телеца наистина е "градус на фалита".

Но тъй като това е много близо до Плеядите (5ия градус на фиксирания Телец), наистина носи особена енергия и може да има специфична карма, свързана с материалното и отношението към него, а също така негативни въздействия от миналото, влияния от невидимия свят.

Sotis, в античната астрология - отчита ли се ретроградността? Би трянвало, ама не съм попадала на текстове или означения до сега, както в западната Simple Smile

Дотук не съм чувала много да се говори за нея, както и за възлите, други са акцентите там. Но ако планетата е ретроградна, според някои автори това я прави по-слаба, ако е проблематично поставена и аспектирана при това. Според ведите ретро планета може да има и силна изява, тъй като тогава е по-близо до Земята от гледна точка на нейните цикли. Докато в античната повече се акцентира върху фазите. По-силна изява има, ако си роден непосредствено преди/след някаква фаза, промяна в движението.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2017, 10:15 от Sotis

# 428
По принцип всяка планета в последните три градуса на всеки знак се води като "изморена",т.е преминавайки през
целия знак натрупва опит,знания и умения,което се отразява по някакъв начин в цялостната карта,независимо каква - натална,прогресивна и т.н.

# 429
Освен това последните градуси на повечето знаци се управляват от класическите малефици – Марс и Сатурн. Говорим за терми.

# 430
  • в 1001-та нощ
и за да има връзка с реалността - да се отчете по сидерал  Peace

# 431
проверих по сидерала, падна се от средата на 2011 до средата на 2012, тогава много зле финасово катастрофира, особено 2011.
уф, дано си остане само по сидерал  Praynig

# 432
Както е написала Титания по-горе, последните градуси на знака са критични – преход от едно състояние в друго. Но по дирекции/прогресии не винаги дават събития с негативен оттенък, просто затваряш една страница, започва нещо друго... Сега имам дирекционен АС в последния градус на знака (по тропическата система), да видим какво ще става догодина, след смяна на знака.
Когато МС по дирекция минаваше в друг знак, пак имаше промени. Преди това работех каквото намеря, бях съвсем в началото на професионалния си път. След смяна на знака успях да намеря работа по специалността, 2 години по-късно, след като вече се бях дипломирала.

# 433
Освен това последните градуси на повечето знаци се управляват от класическите малефици – Марс и Сатурн. Говорим за терми.
28'25 градус на Риби  е СЛВ на сина ми. Кой управлява този градус, съответно и на Девата?

Ха ха , а преди време бях чела, че планети в последните градуси на знаците от зодиака носели богатство. Бяха давали примери с милионери, Бил Гейтс и пр. Laughing

# 434
28'25 градус на Риби  е СЛВ на сина ми. Кой управлява този градус, съответно и на Девата?

Не съм чувала да се гледа в коя терма попадат възлите. Важи за АС, МС и планетите от септенера.

До 27-59 Риби по сидерал е терма на Марс, от 28-00 до 29-59 – на Сатурн. За Дева също Марс и Сатурн, същите градуси.

Общи условия

Активация на акаунт