Астрология - 10 тема

 • 37 056
 • 733
 •   1
Отговори
# 675
 • Мнения: 2 122
Венера е сигнификатор освен на взаимоотношенията - Везни, но също и на парите, оттам и на богатство, просперитет, трупане и съхраняване на имуществото/придобитото - по Телец, а и на разкоша, удобството, красивото, лукса по Везни и отново по Телец.
Така че, засегната от Сатурн, се отразява  и на тези аспекти от битието ни.  Peace

При мен, например, по Венера са ми се случвали събития както по партньорската тема, така и по финансовата.  Mr. Green

# 676
 • Мнения: 3 875
В нашата синастрия също има опозиция на Венера и Сатурн, но съм напълно съгласна с това, което Сотис казва Simple Smile

# 677
 • Мнения: 3 285
Според някои школи по Юпитер са парите, а по Венера са вещите и удоволствията, които могат да бъдат купени/придобити с пари. При афликтирана Венера често има чувство за недостиг, но не е задължително то да свързано с финансов недоимък. Понякога човек просто не може да изпита щастие, задоволство и да се радва на това, което има. Има случаи на материална задоволеност, но вътрешно недоволство, празнота. За такива казват, че "нямат наяждане". Невидима Венера също е предпоставка парите да са чувствителна тема. Тя обаче не е пряко свързана с бедността, а с недоимъка като психологическо усещане. Понякога и един неблагоприятно поставен Юпитер създава такива предпоставки. Той се свързва с пълнотата, изобилието, късмета и социалния статус.

Също така има разлика между недостиг на средства и неумение за планиране на бюджета. Има хора, които с по-малко средства се справят, други все са на червено с повече и броят стотинки.

Енергията на парите не е за всеки, особено на големите пари. Често се случва именно хора с напрегнати, малефични аспекти да умеят по-добре да се оправят с по-крупни капитали и парични потоци. Особено аспекти с Марс, Сатурн, Плутон. Разбира се трябва да има и юпитеров късмет. Не познавам нито един заможен човек с преобладаващи хармонични аспекти, тъкмо обратното.

# 678
 • Мнения: X
Интересно, моя Юпитер е в съвпад със Слънце, но в опозиция Луна.
Има опозиция със Сатурн, Уран, Нептун, по градуси, но не и по  зодия.
При мен има доста  голям недостиг на средства. А в същото време  получа ли определено количество се успокоявам, дори и да не ми стигат, не мога да се амбицирам да се боря за повече.
Сиреч  глада ми за пари се появява когато аз нямам, но наистина нямам и стотинка.  А това е доста често, особено напоследък.....
Започнах да чета темата отначало стигнах до индийският хороскоп, но май пропуснах коментарите, защо има разминаване с асцедента ми?

# 679
 • Мнения: 2 122
Според някои школи по Юпитер са парите, а по Венера са вещите и удоволствията, които могат да бъдат купени/придобити с пари. При афликтирана Венера често има чувство за недостиг, но не е задължително то да свързано с финансов недоимък. Понякога човек просто не може да изпита щастие, задоволство и да се радва на това, което има. Има случаи на материална задоволеност, но вътрешно недоволство, празнота.

Нали с Венера харесваме Simple Smile Ако е наранена, може да не оценяваме това, което имаме и да смятаме, че сме ощетени от съдбата.

# 680
 • Мнения: 3 285
White Viki, по всяка вероятност си с невидим Юпитер. Дневно или нощно раждане? В слаб дом и нощна карта ще е по-слабо изразено благотворното му и подкрепящо влияние.

При мен няма неблагоприятни сатурнови аспекти. В тригон с три лични планети. Израснала съм в недоимък, в по-млада възраст също преобладаваха лишения. Близките не само не са били щедри към мен, а откровено стиснати. Същото важи и за приятелствата, в които аз съм човекът, който се раздава. Просто изпитвам такава вътрешна потребност.

В сидералната карта обаче имам силен 6 дом, а Сатурн в моя хороскоп е в силна позиция, но с не особено благоприятно влияние. Надявам се вече да е "узрял", да съм му научила уроците и да спре да отнема енергия. Научих се да приемам някои ограничения и действам съобразно тях, така нацелваш по-малко греди. Венера е в специфична позиция, макар и видима, силна в сидеричната карта. И има неудовлетвореност по някои нейни теми, болезнен перфекционизъм. В един момент осъзнах, че вътрешна неудовлетвореност не може да се тушира с нови придобивки. Навремето, живеейки в лишения, никога не си бях представяла, че в един момент, обградена от красиви вещи и всичко необходимо, ще усетя, че са напълно ненужни.

# 681
 • в 1001-та нощ
 • Мнения: 16 440
Подхванали сте тема за Венера Simple Smile Аз тъкмо до сега гледах какво й се случва по сидерал Simple Smile По тропикал е заточена, ппо тропикал и Луна и Венера на трон. Венера е в накшатра Вишакха а катоотворих там, гледам че има значени и в кой участък. Разделено е на по-малки зони Simple Smile

# 682
 • Мнения: 3 285
Подхванали сте тема за Венера Simple Smile

Ако можеше само по Венера да се определят богатството и бедността, астрологията щеше да е много лесна. Учудващо е, но при всички заможни хора и клонящи към богати, които познавам, картите са много малефични. Напрегнати аспекти на Марс и Сатурн, на Сатурн и Плутон или само на Сатурн към светилата. Няма една хармонична карта.

В античността астролозите са търсили не само подкрепа от силно поставени бенефици, а са гледали и дорифории, тригонократори и  др., включително и някои неподвижни звезди. Влиянието на Юпитер е по-силно от това на Венера, последната повече се свързва с подаръците, удоволствията, но не със статуса като такъв. Но винаги гледаме и домовете. Венера също може да покаже и маниера, по който си харчим парите, за какво обичаме да ги даваме.

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 22:01 от Sotis

# 683
 • в 1001-та нощ
 • Мнения: 16 440
По западната - моята е заточена по дом и знак, У2 в 8 дом. Постоянно се налага да ползвам заети средства, за да си движа проектите. Не мога да направя спстявания, но имам възможност да си изплащам заемите. В момента, в който приключа с един, веднага отнякъде изниква потребност за друг. И не за прищевки. Дразни ме това - тя е в квадрат с Луната в 6 дом  Mr. Green

Иначе прави и тригон с асцендента.

Затова ми е интерено да я разгледам през погледа на ведическата астрология, където отправната точка и призмата са други Simple Smile Ама не бързам, то не става бързо там Simple Smile Не мога да напредвам със същите темпове  Blush

# 684
 • Мнения: X
Сетис, сигурна ли си, че не си писала под
моя диктовка? Че ние с теб сме преживели горе долу едно и също.
С частта, че си заобиколена от изобилие. Аз не съм. Т.е. съм, ама цената се изплаща все още:(
Картата ми е нощна да. Родена съм преди полунощ, чак без късмет не мога да кажа че съм - като че ли съм имала ангел невидим до мен в трудните моменти. Отдавам го на съвпада на Юпитер и Слънце. Аз съм имала необикновено трудни моменти, но късмет ме е вадила суха от водата. С поражения, но по-важното е, че ме е вадила, преди да се удавя.
Дори и ММ ми е признавал, че съм късметлийка - а той не вярва в късмета!
Та въпросът ми е сега следния - какво е сидерална карта?
И защо в индийският хороскоп съм с Козирог асцедент, а в западните карти - между Водолей и Риби?

# 685
 • Мнения: 3 285
Сетис, сигурна ли си, че не си писала под
моя диктовка? Че ние с теб сме преживели горе долу едно и също.
С частта, че си заобиколена от изобилие.

Изобилие далеч не е, нито лукс. Имах предвид, че в момента, в който имаш всичко онова, което някога ти е липсвало (вещи), то спира да бъде толкова ценно за теб.

Сидерална карта е отчетено с прецесия, по Фиксирания Зодиак.

# 686
 • в 1001-та нощ
 • Мнения: 16 440
Аз не зная дали ще мога да го обясня много рабираемо. Тропическият зодиак показва как е изглеждало небето в 206 г. Фиксиран е към този момент. А сидеалният показва в реално време - какво се вижда на небето. Пролетното равноденствие тогава преди 2000г е било  на 0 гр в Овен. Сега е на 5 гр в Риби. Причината за рази разлика във времето се дължи на колебания на остта на земята, породена от гравитационни смущения. Образно казано - земната ос се олюлява, както се полюшва въртящ се пупмал и прави една пълна обиколка за 25800г. Т.е. след доста време - пролетното равноденствие ще е пак на първия градус в Овен. Тъй като давам пример с равносденствието - то се случва тогава, когато равнината на земния екватор се пресича с тази на еклиптиката. Съответно с промяната на наклона на земната ос - двете равнини се пресичат на различно място Simple Smile

Скрит текст:

Аз лично предпочитам сидералния, но масово се ползва тропическия.

# 687
 • Мнения: X
Къде мога да си направя сидерарен хороскоп?
Разбрах идеята и ми допадна.

# 688
 • Мнения: 3 285
Къде мога да си направя сидерарен хороскоп?
Разбрах идеята и ми допадна.

Има такава опция и в astro.com. Там поне ще ти го сметне без грешка, но няма да начертае квадратна карта. Избираш прецесия Lahiri, тя се използва най-често във ведическата астрология. Избираш whole signs от падащото меню.

# 689
 • Мнения: 1 592
Sidereal задайте вместо Tropical в астро ком.

Сидералния метод е най-стария и точен. Това са ползвали вавилонци и египтяни - най-грубо казано. Не се равнява нишщо спрямо оста на земята, а показва планетите така, както са в небето , без значение какви сезони имаме тук.
Тоест не е коригиран. Коригиран е от гърците 2-ри век , за да го ползват и като календар- тоест напасван е малки тропическия.
Затова има една разлика от 23 градуса и ви се сменят знаците по домове- с един назад.
Самите Планети и аспектите между тях си остават.

А ние сме обсъждали Ведическа астрология, където има и други тълкувания и екстри.

И аз да обясня...  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт