Много мина, мъничко остана, скоро ОКТОМВРИЙЧЕто ще гушка мама! - Тема 10

• 30 507
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Joony, 100 майки ще питаш, 100 различни истории ще чуеш. Освен тояа всяка има афинитет първо да изтъква всички кофти неща които са се случили. Майките в този емоционален момент са и много емоционални и всяко нещо ги разстройва. За успокоение ще ти кажа, когато тръгне процеса на раждане всички други ще бъдат много по-паникьосани от теб:) ТИ ще си във филма и няма да си толкова стресирана.

# 646
Аз за успокоение ще кажа,че всички наскоро родили около мен се възстановиха много бързо.И нормално родили и такива със секцио,никой не се е оплакал и не е имало проблем.Имам и стари познати с кофти истории около ражданията си,но с тях от известно време не контактувам.Дано и ние да сме от късметлийките с безпроблемни раждания. Simple Smile Настроила съм,се всичко ще е наред с мен.Само за бебчо не спирам да се притеснявам,дали той ще е добре.

# 647
# 648
Колкото и да съм привърженик майката и бебето да са заедно в болницата и да съм чувала, че първият контакт е хубаво нещо, раждането, дори и леко да мине, не е песен, така че в някои случаи съвсем не е зле майката да отдъхне и да дремне малко. На мен след раждането ми дадоха да гушна бебчо замалко, но съм благодарна, че докато не можех да си движа краката заради епидуралната упойка, не ми вменяваха, че трябва да правим пълноценен първи контакт. Сега вече ще знам какво да правя, но при първото гарантирано щях да се шашна.

# 649
Вие ще перете ли кошчетата за кола ? Аз свалих плата на нашето и го изпрах, нищо че е ново, все пак да е изпрано. Сега се чух с приятелка, тя ми каза, че съм се префантосвала, понеже нямало да го слагам голо бебето вътре, а и било ново кошчето все пак.
За мен това е нормално и не е никакво префантосване, чак обидно ми стана. Sad

# 650
Момичета, втори ден ми се случва заглъхване на ушите. Нямам апарат за кръвно, вчера като го мериха беше 120/80 и малко след това заглъхнаха. Сега отново го усещам и се питах дали пък някоя от вас не знае на високо или ниско кръвно може да се дължи или нещо друго и как да се справя, че вече час ме мъчи

# 651
Няма да го пера.Нашето кошче с количката също е ново.Само ги изкарах два дни на терасата да се проветрят,че миришеха на текстил.Бебето така или иначе ще го слагам върху пелена.С пелени съм се запасила.
Тони,и на мен от извесно време ми заглъхват ушите и се чудех защо,но явно не съм само аз. Grinning Моето кръвно обикновено е 90/60 а сега последните пъти на жк беше 100/70.Така варира.Вкъщи апарат нямам.

# 652
Аз нашето кошче го изпрах, но то все пак 7 години е седяло прибрано от баткото. Вярно, че го бяхме опаковали, но трябваше да се освежи.

# 653
Аз пък се презапасих с пелени. Моя мъж като поръчвал от Лорели му казали, че е по 1 пелена в коплекта и той поръчал 4 коплекта. Сега имам 4 комплекта с по 4 пелени и отделно още 4 пелени си взех преди това от Джъмбо Simple Smile До абитуриентския бал има да ползва пелени Simple Smile

# 654
Аз взех само 4 бр. пелени от Джъмбо.
Мислех да поръчвам и на Лорели 1-2 пакета, но щом са по 4 бр. в пакет, ще поръчам само 1 пакет Simple Smile

# 655
  • Варна
Момичета, от къде поръчвате на Лорели?

# 656
И аз взех пелени от Джъмбо и на Лорели взех от Хиполенд.

# 657
Жана,

Аз това което със сигурност вече осъзнах, е че колкот повече човек се втелясва на тема чистота и стерилност от самото начало, толкова по-малко бебето изгражда хубав имунитет. Казвайки го това, повярвай ми аз моето дете не давах никой да го пипне ако не си е измил 5 пъти ръцете, всичко беше супер стерилно. Аз като цяло съм много вманиечена на тема чистота и много се дразня като видя майки навънка, децата им омазани, целите в лиги, засъхнали сладоледи и кво ли още не, отвращавам се. Бях много впечетлена обаче как брат ми който живее в чужбина и до ден днешен, бебето му е на 5 месеца, го къпят без никакъв шампоан, мажат го само с олио и то някакво естествено и му чистят дупето с чай от Салвия. Това са препоръчките на лекарите в Швейцария! Дават му да пипа мръсни маси, после си слага ръцете в устата, никой не му ги бърше изобщо...Абе моя кошмар общо взето, но брат ми казва затова децата в Швейцария почти не боледуват и е факт че моето се скъсва да боледува.

# 658
Ема, така е, против прекаленото втелясване съм на тема чистота. Но все пак смятам, че да си изпереш кошчето за кола не е префантосване, напротив.
Ама колкото хора, толкова и мнения и виждания по темата. Simple Smile

# 659
Изпрах всичко по стола за кола и после ММ едвам го оправи, каза, че повече няма да повтори  Mr. Green Ние сме си директно със стол за кола от 0-25 кг и има една дунапренена възглавничка в горната му част, която не си спомням как беше сложена и май ще трябва да ходя в някой магазин да проверявам.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт