GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 421
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Да, така е Тифани, съгласна съм, просто предположение защо още някои пишат в скрит текст Wink

# 526
Голяма романтика в отношенията Лиана/Регар, чак рисунки...

Аз все си мисля за Елиа, най-големият страдалец във Вестерос. Родена с лошо здраве, отиват да я предложат за жена на Джайм - Джайм бил твърде добър за нея, предлагат изрода Тирион в замяна. Жени се за Регар - той я унижава публично, като дори на турнир избира Лиана за кралица на красотата. С риск за живота си ражда две деца - мъжът ѝ я зарязва заради друга. Накрая става свидетел на смъртта на децата си, изнасилват я и я убиват.

И на фона на това историята между Регар и Лиана се изкарва като някаква романтична история. Двама егоисти, които нищо не ги спира, а заради глупостта им започва война. За мен остава въпросът - защо Лиана тъй и не намира време да пусне на семейството си и на Робърт по един смс Simple Smile, че не е отвлечена от Регар, а че просто отива доброволно да спи с женен мъж? Thinking Ех, тази обич, която помита тронове.

# 527
А Джайм, Тирион и други, защо пък никога нищо не споменават за Елиа и други въпроси, на които са били свидетели и съвременници. Може би било ясно, защо наистина не известяват такива важни неща, може би истината е съвсем друга.
Ето, Санса изглежда една на едни, друга на други, а пък истината е съвсем различна. Кой знае какъв е случая с Елиа.

# 528
 нормално в един свят, в който често информацията се разпространява и манупилира от разни Кутрета и Варис-и, много хора да не знаят истината

ПП.интересно ми е каква ще е съдбата на последния

# 529
  • Разпиляна във въображението
На Вала битка не видях. Онези се появиха, драконът срути частта откъм морето и онези преминаха. Мисля, че Тормунд е жив. Тато че ли бе на страната, откъдето Валът се държи Thinking

За Аря и Фрей - не знам какви 5000 души е избила. Според мен беше събрала в залата основните участници в клането на семейството и рода й.

Бран не вижда ли само в миналото и настоящето? Той сам си го каза на Сам. Не е гледал как Дани и Джон правят секс. Според мен просто разкриваха произхода му в момента, в който двамата се поддадоха на привличането, наблегнаха на връзката между тях и че именно Джон е наследникът.

Чудех се дали Аря не би взела лицето на Джайм и на утрепе змията  Laughing И друго си мислих - че Планината може да се остави на Хрътката да го убие. Като че ли има някакво съзнание в него, знам ли. Да му писне да е такъв какъвто е.

Кийт ходи с Роуз, а не с Емилия

# 530
За мен остава въпросът - защо Лиана тъй и не намира време да пусне на семейството си и на Робърт по един смс Simple Smile, че не е отвлечена от Регар, а че просто отива доброволно да спи с женен мъж? Thinking Ех, тази обич, която помита тронове.

Бракът на Елиа с Регар е анулиран, така че връзката му с Лиана не е изневяра.
Регар е вярвал в пророчеството за Азор Ахай и е искал 3-то дете мислейки, че пророчеството ще се сбъдне ако има 3 деца (3-ма ездачи на дракони).

# 531
Да, интересно дали е останало от Планината нещо, или е тотално изфирясал? Thinking Дали позна брат си?

На сцената с Церсей и зомбенцето не ми хареса това, че беше заобиколена от мъжаги/телохранители, а никой и пръста си не помръдна да застане пред нея. Ако веригата беше с 1 метър по-дълга, зомби-лекоатлетът щеше да спретне на Церсей една сцена в стил "Ходещите мъртви". Ето това щеше да е изненада. Joy

Бракът на Елиа с Регар е анулиран, така че връзката му с Лиана не е изневяра.
Регар е вярвал в пророчеството за Азор Ахай и е искал 3-то дете мислейки, че пророчеството ще се сбъдне ако има 3 деца (3-ма ездачи на дракони).

Е, със сигурност е имало изневяра и преди анулацията. Анулацията малко ме озадачава, при Тарговете не беше ли допустимо многоженството? Защо му е да анулира брак и да прави от легални деца - нелегални, щом му трябват 3ма ездачи... Ако всичко е за трето дете, а не от любов към Лиана, значи съвсем ужасна става историята.

# 532
  • Вестерос
Елиа е от Дорн, там са по-широко скроени. Знаела е, че Регар вярва в пророчества. Може да не се е дразнела от Лиана. Може да не го е обичала Регар и т.н.

# 533
  • София

Джони, не мога да те чета...аз и не го правя, ама някой като те цитира и видя....О май Гош... #Crazy

Макар че сценаристите до максимум са опростили сюжета и роднинските връзки, повечето хора, които не са чели книгите не разбират много от нещата! 90% от приятелите ми не схващат почти нищо, а само гледат заради драконите и ББ...когато гледаме заедно и усетя, че не правят връзките, направо побеснявам! Само аз ли съм така? От там нататък спирам серията и започвам да им обяснявам, а те на свой ред ми се дразнят, естествено! Ама това е положението! hahaha

Но мие  странно как до сега някои хора не разбраха, че Денерис и Джон не са брат и сестра? ВТФ хора, честно?!

Аз съм като приятелите ти, признавам си. Не съм чела книгите, връзките между Тарг-овете са ми пълна мъгла. Пък и в сериала май не е много обяснено. Или може би не съм гледала толкова съсредоточено 1 сезон. Пък и възрастовите разлики са малко объркващи. Но не съм си мислила, че Джон и Дани са брат и сестра, по-скоро ги имах за братовчеди. Simple Smile

# 534
Елиа е от Дорн, там са по-широко скроени. Знаела е, че Регар вярва в пророчества. Може да не се е дразнела от Лиана. Може да не го е обичала Регар и т.н.

Аз много ще се радвам Мартин да изясни това.

# 535
  • Разпиляна във въображението
Пропуснах - според мен Церсей знаеше добре какво да очаква. Май любопитно се наведе напред, за да го огледа, сякаш се уверяваше в нещо. След това спомена за историите, които са им разказвали. Знае, че Джон Сняг/Старк няма да си измисли подобни глупости, нито пък Тирион, Дани и сие, ще се съгласят на среща само с празни приказки. Юрон попита изрично и само за плуването. Сценката бе изиграна на място.

# 536
На мен Церсей ми изглеждаше първо отегчена (когато зомбенцето не искаше да излезе от пътната си кутия), а после много изплашена, чак потъна в стола. Дори драконът не я впечатли толкова. Thinking

# 537
Голяма романтика в отношенията Лиана/Регар, чак рисунки...

Аз все си мисля за Елиа, най-големият страдалец във Вестерос. Родена с лошо здраве, отиват да я предложат за жена на Джайм - Джайм бил твърде добър за нея, предлагат изрода Тирион в замяна. Жени се за Регар - той я унижава публично, като дори на турнир избира Лиана за кралица на красотата. С риск за живота си ражда две деца - мъжът ѝ я зарязва заради друга. Накрая става свидетел на смъртта на децата си, изнасилват я и я убиват.

И на фона на това историята между Регар и Лиана се изкарва като някаква романтична история. Двама егоисти, които нищо не ги спира, а заради глупостта им започва война. За мен остава въпросът - защо Лиана тъй и не намира време да пусне на семейството си и на Робърт по един смс Simple Smile, че не е отвлечена от Регар, а че просто отива доброволно да спи с женен мъж? Thinking Ех, тази обич, която помита тронове.
първо не знаем дали Лияна не е пуснала "Смс" видяхме как Варис прихваакщ всички писма, а той е бил на служба при Ерис и е нодолюбвала Регар, искал е разруха, а стабилонст.
Второ  не мисля, че желанието да се омъжи да рицар в блестящи доспехи, че и поет, вместо за някакъв тип, дето хойка нагоре-надолу и е пълен с венерически болести е егоистично. Повечето нормални жени биах имали такова желание.
Трето Регар е суперпрагматичен - трябва да спаси Света от задаваща се заплаха, и да обедини Вестерос около личността си. И тук егоизъм няма,  ако бе егоист спокойно би могъл  да зареже Вестерос на съдбата му и да се отдаде на пътешествия като Ломас Дългата крачка.
Да, съдбата на Елия не е лека, но със сигурност тя е знаела, че Регар възнамерява да взима втора жена, освен това в Дорн нравите са по-свободни.
Не съм съгласен и че е най-многострадалният герой, Санса как я подхъврляха навсякъде?
да, страдала е много, но не е най-най-най-, нека няма изхвърляния., кой е по-по-най.
Иначе и аз смятам, че това между Регар и Лияна не е романтична история в средновековието е нямало много цуни-гуни, всичко е било политика.

# 538
Miriel, точно така, Аря с лицето на лорд Фрей точно това каза в началото на отровната наздравица - събрах всеки Фрей който е от значение. Т.е. Аря е извикала онези, които са били съучастници в Червената сватба и които биха наследили и  продължили гнусното властване на Фрей над Речните земи. Джони просто издраматизира като каза че били затрили целия род. Той дъртия Фрей имаше толкова наследници, че им повтаряше имената и сам се объркваше кой кой е.

Относно вчерашния епизод - хем знам що за стока е Церсей, хем не мога да повярвам че я направиха още по-противна. Все очаквах да се отметне от обещанието си да се включи във войната срещу КнН, но не очаквах да е секунди след като е изрекла думите. Също не очаквах че ще е чак толкова изперкала, че да тръгне да завлядява земи докато нашите хора се бият на север, много нелепо ми се струва. Реакцията на Джайм много ми хареса обаче.
Много ми беше забавен Кибърн с какъв болен интерес изучаваше зомбито, направо се възбуди дъртия му откачалник Grinning
Изненадващо развитието между Джон и Денерис не ме подразни, направо не мога да повярвам. Добре го изиграха...
Притеснява ме ужасно много Тирион, не изглежда никак доволен от отношенията им. А в сериала видяхме, че когато Тирион не е доволен става много опасен.
Сестрите Старк - много силно. Страхотна актьорска игра в залата на ЗХ, Кутрето беше много добър. За съжаление е успях да се израдвам максимално на това че го ликвидираха, но това е друга тема...
Бран и Сам - мммда, както си предположих - Бран ще отвори дума какво е видял, Сам (Джили) ще предостави доказателството. Хареса ми, дори мъжът ми който е яка опозиция на историята за произхода за Джон и хейтва всеки напън на ДиД в тази посока, хареса как го представиха.
Относно Регар и Лиана - егоистите, в един свят на уредени бракове не виждам нищо изненадващо в развалянето на нещастни съюзи. Явно наистина е било любов.
Повече ме притеснява нещо друго - предният Крал на Севера започна да върти любов по време на война и му спретнаха червената сватба, наш Джон къде е тръгнал сега да си развява... влюбеното сърце Grinning
Скрит текст:
и много са ми интересни разни мъже като почнат да коментират колко кофти тяло имал Кит... много женски маниер е това хейтване на иначе прекрасно изглеждащ мъж Grinning
Хубаво, КнН яхна дракон, ама този дракон сега лед ли хвърля или какво, не ми стана много ясно. Освен това много мърляво направиха падането на Вала, той не е само от лед, не може да го разруши така че да остане отдолу равен терен, трябва да има купчини останали. Ако го бяха направили като хората и на армията на КнН се налагаше да минава през разни купчини лед и скали, щеше да им се върже времето и щеше да е логично Джон и Денерис да стигнат до ЗХ преди армията. Сега пак ще се чудим защо не могат половин сезон ББ да минат накакво смешно разстояние.

# 539
Ми като са освободени, може пък тя да си е хванала някой...

Общи условия

Активация на акаунт