Песен за огън и лед 27 - The man who passes the sentence should swing the sword.

• 41 943
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Ама има язово дървооо.
Няма язово дърво. За дърво на сърцето в КЧ имаше някакъв дъб, дори и очи не му били изрисувани.

Бран ли е или Бриндън Ривърс?

Хилядата очи сочат към БР, но БР не е споделял да може да вижда извън язовите дървета.
Мисля, че е Бран, когато става по-добър в магията, пък и той би се интересувал от Санса.

# 106
Здравейте,

В една от предните теми имаше линк за книги от поредицата. Линкът за Рицарят и седемте кралства обаче не се отваря. Може ли някой да ми даде актуален работещ линк?

Също ако има някъде и Светът на огън и лед на български.

Искаше ми да се подкарам всички подред. Според една публикация книгите трябва да вървят така:

1.The World of Ice and Fire
2.The Rogue Prince or The Kings Brother
3.The Princess and The Queen or The Blacks and The Greens
4.The Hedge Knight
5.The Sworn Sword
6.The Mystery Knight
7.A Game of Thrones
8.A Clash of Kings
9.A Storm of Swords
10.A Feast for Crows
11.A Dance with Dragons

Книги 4-6 дали ги има на български?

# 107
  • Варна
Книги 4-6 дали ги има на български?
Не е необходимо да ги започваш хронологично. Света даже може да четеш едновременно с някоя от другите книги, ей така за справка.

4.The Hedge Knight
5.The Sworn Sword
6.The Mystery Knight

Тези трите са обединени под заглавието Рицарят на Седемте кралства.

http://www.rulit.me/books/ricaryat-na-sedemte-kralstva-download-free-339681.html

# 108
  • Вестерос
Ама има язово дървооо.
Няма язово дърво. За дърво на сърцето в КЧ имаше някакъв дъб, дори и очи не му били изрисувани.

Бран ли е или Бриндън Ривърс?

Хилядата очи сочат към БР, но БР не е споделял да може да вижда извън язовите дървета.
Мисля, че е Бран, когато става по-добър в магията, пък и той би се интересувал от Санса.
ясно... гррр

Според мен от началото на книгата ще е все Бран, а не БР. Скоро почвам препрочита и ще подчертавам точно нещата от началото свързни с Бран и пророчествата Grinning Дано видя нещо по-така, ама едва ли.

И между другото е време да прочета Рицарят и другата Grinning

# 109
 Тиф, още ли не си чела Рицарят? не се излагай! ooooh!
давай смело напред!

# 110
 Да, в Рицаря има доста парченца от пъзела.
 Започнаха ли да издават илюстрованото издание на песента на български? Имам предвид основните книги. Тук някъде четох, че излизат на английски. До сега всичко съм изчела в електронен вариант освен Светът.

# 111
Ще коментираме ли какво да очакваме от това, което се случи във филма да се случи и в книгите?

# 112
  • Вестерос
Според мен по друг начин ще падне Вала. Джайм ще зареже Ц. Кутрето ще умре, но от ръката на Санса. Бран ще види за Регар и Лиана. Джон и Дани пак ще спят заедно някога си.

Виждала съм само рисувателна по първата книга.

# 113
Не гледам сериала. Изгледах първи сезон и после прочетох книгите. Във втори вече много ме дразнеха. Не ми харесва идеята от двама трима персонажа да се прави един.

Аз за тази книга говорех:
https://www.amazon.com/Game-Thrones-Illustrated-Song-Fire/dp/055 … 044?tag=bgma0c-20

# 114
Съгласна, че по друг начин ще падне Вала. Кутрето ми се струва, че няма да умре на този етап. Надявам се, че Бран ще е малко по- полезен. Съзерцаването му в огъня ми направи впечатление в последната серия. Хайде да си припомним какви чародейства владееше Блъдрейвън.

# 115
Бих си взела илюстровано издание, имам на Хари Потър и много ми допадат. Колкото и да съм ги чела, гледала филма, илюстрованите имат също своето очарование.
Надявам се почти нищо в книгата да не е като в сериала. Джон е мъртъв или практически нефункционален. Пращат го на Тирион като зомби, да види за какво става въпрос. Тирион води Дани на Вала, тя сразява НК, но умира. Драконите избягват отвъд Вала и се размножават.... Церсей е на трона, но е бездетна. Убила е и брат си и голяма част от далечните си роднини. Народа почти е измрял по време на дългата зима.На пролет Кутрето и Варис се срещат и почват да се надцакват кой да е новият Крал...Санса или някой си там изровен от нафталина от Варис наследник на Визерис, Ашара, Робърт или който се сетите...Joy
Всичко почва отначало...крал узурпатор, дълго лято...щото нали дракните сега подгряват...А, и Бран кисне на Вала и дава акъли до дълбока старост...

# 116
Съгласна, че по друг начин ще падне Вала. Кутрето ми се струва, че няма да умре на този етап. Надявам се, че Бран ще е малко по- полезен. Съзерцаването му в огъня ми направи впечатление в последната серия. Хайде да си припомним какви чародейства владееше Блъдрейвън.
естествено че по-друг начин ще падне Вала - КнН ще намери Рога, ще го надуе, ще съживи великаните и ще бутнат вала. Или пък някакъв дракон ще се събоди под Вала и ще го срути.
Кутрето ще умре, но не вярвам по такъв нелеп начин да умре - чрез съд.  Очаквам Санса да го отрови, и да се освободи от отровата, а също и от присъствието му.
За книгите - очаквам по-мрачни Тирион, джон който се пренася поне временно  в Дух, мноог повече присъствие на вълците, явна демонстрация на варг-ските умения на Бран и Аря, много по-видимо присъствие на Мелисандра, както и на всякакви червени жреци - например Мокоро.
Очаквам че Станис ще завладее Зимен Хребет преди да умре. Очаквам смърт за Бриен и ред други неща.

# 117
  • Вестерос
Taкива книжки не съм виждала. И на мен ми направи впечатление , че зяпа огъня.

Бран може да вижда миналото, настоящето, може да се варгва в животни и в Ходор.

БР какво друго може?

# 118
И аз се надявам на събуден дракон изпод Вала. Ама Леден да бъде. И не като нелепия във филма моля.
Brynden was rumored to be a sinister sorcerer who effectively ruled the kingdom "with spies and spells".

П.С. не мога да разбера коя от всичките магии владее БР. http://awoiaf.westeros.org/index.php/Magic
Ей тука се зачетох, ама към никоя конкретна не мога да го определя.

П.С. 2 - Divination: Some people exhibit the ability to see the future either through dreams or looking in the fire in the case of the followers and priests of the Lord of Light. This is called greensight if following the way of the old gods or dragon dreams if it is done by a Targaryen. - Това със сигурност се отнася за БР, но дали има нещо повече?

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 11:57 от g-style

# 119
И аз се надявам на събуден дракон изпод Вала. Ама Леден да бъде. И не като нелепия във филма моля.
Brynden was rumored to be a sinister sorcerer who effectively ruled the kingdom "with spies and spells".

П.С. не мога да разбера коя от всичките магии владее БР. http://awoiaf.westeros.org/index.php/Magic
Ей тука се зачетох, ама към никоя конкретна не мога да го определя.

П.С. 2 - Divination: Some people exhibit the ability to see the future either through dreams or looking in the fire in the case of the followers and priests of the Lord of Light. This is called greensight if following the way of the old gods or dragon dreams if it is done by a Targaryen. - Това със сигурност се отнася за БР, но дали има нещо повече?
нито едан от всичките. БР владее дървесната магия, а тя не е включена в списъка. Дракона и аз си го представям по-различен, казано е, че Леденият дракон от Приказката е бил най-големият дрякон в целият свят, значи трябва да е по-голям и от трите дракона на Дани.

Общи условия

Активация на акаунт