Песен за огън и лед 27 - The man who passes the sentence should swing the sword.

• 41 920
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Е да, ама това не пречи на Таргите да опитват. Има няколко случая преди Регар завършили злощастно в желанието си да изпълнят пророчеството и да съживят дракон. Като гледам и Регар не е успял.
Дани е Об.П. Видението и е по скоро да покаже, че има още дракони освен нея и те са и нужни за напред.

# 76
  • Вестерос
Докато Регар е жив има   7 дракона- Визерис, майка му, баща му, дъщеря му, Егон, Емон и бременна Лиана. За мен 3-те глави е за дъщерята и 2-те момченца. Не мисля, че Регар, Лиана ще са живи. Много захаросано ще ми е някой от тях да се пръкне отнякъде.

# 77
Happy - Абсолютно. Регар е леко изперкал тип. Благодарение на вродения си магнетизъм успява да привлече толкова хора в каузата си. Затова казвам, че пророчеството на Церсей е съвсем логично да се сбъдне на 100 %- никой не се стреми към него. Ясно заявено е и до голяма степен се е сбъднало.
Не си спомнял излюпването на дракони да е свързано с пророчество. Имам предвид тези преди Денерис. Последният, който е опитал беше Ег. Но смятам, че по- скоро традицията Таргерианите да яздят и управляват с помощта на дракони е предизвикала Ег да пали адски огньове, за да се мъчи да излюпи дракон. Има ли замесено пророчество там? 

# 78
  • Варна

мммм, чак от детството й не е, Червената врата е домът на ИЛирио, а Дани и Визерис живят там последната година.а.
Къщата с червената врата е на Вилем Дари, в Браавос мисля.

# 79
  • Варна
Може би не им трябва точно на Първите кръвта, а да не е андалска? Имало е 7 Таргариени, но Ерис е имал само 3 деца (за Денерис вероятно не се е знаело дори, че е зачената) и кралицата многократно е помятала. Елия има 2 деца, но също се споменава, че е болнава. Не знам Визерис дали е влизал в сметките, но ако е бил психопатче от малък като Джофата, вероятно не. Може затова да се юрнал Регар да създава още наследници, но е нямало чиста Таргариенска кръв. А може и кръвта на Първите да е важна - комбинацията Таргариен-Блакууд дава Блъдрейвън. Блакууд носят кръвта на Първите, нали са прогонени от Севера?

# 80
Регар е имал предвид своите трима сина / което потвърждава моята теория за Ашара Деин/. Определено е изключвал момичетата от бройката.

Цитат
- Никой от нас така и не гледаше за момиче — каза. — Та нали принц беше обещан, не принцеса. Регар, мислех си… димът беше от пожара, който погълна Летния дворец в деня на раждането му, солта — сълзите, пролени за мъртвите. Като млад той споделяше вярата ми, но после се убеди, че пророчеството ще изпълни синът му, защото в нощта, в която бе заченат Егон, над Кралски чертог се видя комета, а Регар беше сигурен, че „кървавата звезда“ трябва да е комета. Какви глупци бяхме — да се мислим за толкова мъдри! Грешката се промъкна от превода. Драконите не са нито мъжки, нито женски. Барт прозря тази истина, че са ту едното, ту другото, променливи като пламъка. Езикът ни беше подвел всички от хиляда години. Денерис е избраницата, родена сред сол и дим. Драконите го доказват. — Само това, че говореше за нея, сякаш му вливаше сила. — Трябва да ида при нея. Трябва! С десет години поне да бях по-млад…

И още нещо от същата глава:

Цитат
— Драконът трябва да има три глави — проплака, — а аз съм твърде стар, за да съм едната. Трябва да съм с нея, да й показвам пътя, но тялото ми измени.

Регар е вярвал, че Егон е обещания принц, но са му нужни двама сподвижници с драконова кръв.

.... Определено считам, че повече информация за мотивите му с Лиана се съдържа в самата песен за огън и лед (не поредицата, а буквално в песента, която се споменава 1-2 пъти и която най-вероятно Регар свири на арфата си по време на видението).

Може би пее същата песен и на Лиана, когато тя проронва една сълза в Харанхъл т.е. един вид я приобщава към плана си.  Явно е търсил определени характеристика и нагаждал събитията около пророчеството, не само към обещания принц но и към сподвижниците му.
Само не разбирам, кръвта на първите е също толкова силна като на драконите.Откъде е бил сигурен ,че няма да надделее.

този текст е твърде неясен. Само третото от трите деца на Регар е родено в кръв и сол, затоав вероятно пророчеството е имало допълнение, че трите глави на дракона ще се Азор Азхаи, а един от тях - ОП или нещо от този род. И Регар е очаквал че третото дете трябва непременно да е син.( Преди тоав пък  майстер Егон го е подвел, че пророчеството се отнася за него.) Което не значи че е изключвал  което и да е от предните две свои деца от сметката.

Още нещо - Твърде много родове произхождат от Първите - Дейн например или Ройс, или дори Дъстин.  ако само това е била целта  - да има дете от кръвта на Първите - Регар е можел да вземе Ашара, тя е била близка с Елия, така или иначе. Не, той е търсел възможност и за политически съюзи, искал е да контролира най-южната и най-северната точка на Седемте кралства. това е намекнато и от Пицел  -че е е искал политически съюз, преди да се опълчи на баща си.

За визерис - Регар е смятал  да го вземе под крилото си, дори  е подготвил негов брак с Ариан Мартел и се е разписал над този документ - нещо което е щял да осъществи като е станал крал или настойник на Ерис. Очевидно не  е смятал за ненормале Визерис., а само за глезено детенце. (той е бил на 5-6 години)

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 14:54 от Джон Сняг

# 81
Happy - Абсолютно. Регар е леко изперкал тип. Благодарение на вродения си магнетизъм успява да привлече толкова хора в каузата си. Затова казвам, че пророчеството на Церсей е съвсем логично да се сбъдне на 100 %- никой не се стреми към него. Ясно заявено е и до голяма степен се е сбъднало.
Не си спомнял излюпването на дракони да е свързано с пророчество. Имам предвид тези преди Денерис. Последният, който е опитал беше Ег. Но смятам, че по- скоро традицията Таргерианите да яздят и управляват с помощта на дракони е предизвикала Ег да пали адски огньове, за да се мъчи да излюпи дракон. Има ли замесено пророчество там?  

и защо да е изперкал? много е трезвомислещ даже. Първо - вижда че Тивин, най-богатия човек, Гарант за Запада и една способна Ръка на баща му, му  предлага да детронира баащ му го, да го качи на трона и ръката на красивата си дъщеря (бунта  в Дъскдейл). не е известно да е отказал. нито пък е отказал прединя път, когато Тивин го е стягал за зет. ИДва  си Ерис и започав да го обвинява, че прави кроежи с Тивин (което си е било така).  дори започва да му търси невеста, доменстрирайки че няма доверие нито на Тивин, нито на сина си. Мисята на Стефон Баратеон се проваля, но Регар разбиря, че единственият начин да успокои страховете баща си е да се ожени за друга жена - не за Церсей.  жени се за дорнска принцеса. дори има две деца. Ерис пак е недоволен, иска да го обезнаследява. Регар разбира, че баща му е  луд* и подготвя внимателно един от най-сложниет заговори.

Супер прагматичен тип е бил, изобщо не е бил изперкал.
Що се отнася до това че е магнетичен - да магнетичен е бил, но Робърт е бил по-магнетичен. Той е превръщал и враговете си в приятели.

*Конигтън "Накрая и Регар  прозря истината...."

# 82
Точно така Ашара Дейн Simple Smile, Ако е искал политически съюз със севера едва ли това бягство е било начина. Югът си е негов още като се е оженил за Елия Мартел.

# 83
Точно така Ашара Дейн Simple Smile, Ако е искал политически съюз със севера едва ли това бягство е било начина. Югът си е негов още като се е оженил за Елия Мартел.
Ние не знаем дали е бягал! възможно е Лияна да му е пристанала, да са пратили писмо до лорд Рикард, за да обясни ситуацията и Варис да го е прихванал. Посел Дивия вълк отива, държи се нагло, креци в двора че иска личен двубой с Регар и че ще го уби.Дори Джеерис Обединителя или Дерон Добрия Крал не биах изтърпели такова държане, а биах го арестували, ударили мо един тупаник (да си охлади гнева) и биха проучили междувременно какво се случва наистина. Е, Ерис, не е бил Дерон и е решил за незачитането да убие Бриндън.

Регар вероятно се е нуждаел от Севера , за да заздрави позициите си  в тази толков автономна област, а и защото се е предполагало, че опасността - Другите - ще дойде от Север и е трябвало  поне едно от децата му да има отношение към тези земи.

Иначе ако целта беше само кръвта на Първите, просто щеше да помоли Елия, да вземе Ашара - нейната придворна дама - за своя метреса. В Дорн нравите са разкрепостени и Елия и Ашара е щяло да се навият, а Дейн са  били достатъчно известна фамилия, при тоав са произлизали от Първите и е нямал да има проблеми. Очевидно му е трябвал Севера.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 15:53 от Джон Сняг

# 84
Изперкал е, защото от човек интересуващ се от музика и поезия, хваща меча, за да сбъдва някакво пророчество. Прави сложни сметки за брак с жени по критерии пак от пророчества и накрая резултатът е напълно неясен. И с всичките си кроежи, планове и пророчества не постига друго освен собствената си смърт и най- лошото и смъртта на децата си. Е как да съм му фен?! Понякога е по- добре да изчакаш събитията да се развият тогава да предприемеш адекватни действия.

# 85
Изперкал е, защото от човек интересуващ се от музика и поезия, хваща меча, за да сбъдва някакво пророчество. Прави сложни сметки за брак с жени по критерии пак от пророчества и накрая резултатът е напълно неясен. И с всичките си кроежи, планове и пророчества не постига друго освен собствената си смърт и най- лошото и смъртта на децата си. Е как да съм му фен?! Понякога е по- добре да изчакаш събитията да се развият тогава да предприемеш адекватни действия.
това не е изперкване. Човека е бил  суперпрагматичен - разбрал е, че иде края на света, и че може да го предодврати. В онези времена, хората са били невероятно религиозни.
Ако Регар беше чакал още, Ерис щеше да го обезнаследи и да обяви Визерис за свой наследникили Бог Знае какво. Пак много е чакал. Трябвало е още в Дъксдейл да действа и въобще да не допуска Баристан да отива да спасява Ерис.
Смъртта си, я постига защото се намесват и други хора в плановете му, той не го е предвидил. нямало е как да предвиди, че Ерис ще пожелае да дойде на турнира в Харънхъл, че Варис ще прихване писмото му, че е е женен за Лияна, че Бриндънъ ще тръгне да окрещява замъка, че иска смъртта му. Не е имало как да предвиди че Ерис ще убие  Бриндън и  лорд Рикард по толкова жесток начин и ще иска  главиет на Нед и Робърт.
Регар е изхождал от логиката, но не е предвидил действията на баща си - и не би могъл, защото Ерис не е бил логичен.
живота е низ от случайности.
Регар е бил умен, магнетичен, начетен, душа на компанията, велик рицар, човек в което всяко момиче да се влюби, сеньор на който всеки васал да служи с кеф. Умрял е поради нещастно стечение на обстоятелствата.

# 86
  • София
Регар е бил умен, магнетичен, начетен, душа на компанията, велик рицар, човек в което всяко момиче да се влюби, сеньор на който всеки васал да служи с кеф. Умрял е поради нещастно стечение на обстоятелствата.

Абсолютно! Simple Smile

Джони, ти колко пъти си чел книгите?

# 87
Цитат

при Мартин няма такива перфектни герои. Затова очаквам ако е жив да е някой като архимастер Марвин.

Като момче открива в книга  съвпадение в пророчеството със собственото му раждане. Отдава се на идеята, че той ще е Об.П. После решава, че това е сина му Егон и продължава да осигурява "нужните съставки".
Обаче и там бърка. Брака му с Мартел е решен от други хора, но явно са си паснали с Елия. Заговори започва да прави чак когато вижда, че баща му е тотално изкукал. Не от политически амбиции, а защото му се налага. Защо да заговорничи, той си е наследник.
Работата с Лиана явно се е оплела, според мен по нейна вина.  Той явно я е свалил, и може би е щал да измисли някакъв план нещата да се получат както трябва. Обаче онази е дива и е избягала. За да замаже положението може би се е омъжил за нея, но на Робърт нея не  му минават.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 16:35 от diditoto

# 88
  • Вестерос
Чакай какво писмо е прихванал Варис? Нямаме такава информация Thinking

# 89
Никаква душа на компания не е бил. Бил е затворен в себе си меланхолик. И точно, защото не е могъл да предвиди всички събития е действал на сляпо и резултатът е, че драконите, към които той толкова се е стремял почти са изчезнали.

Общи условия

Активация на акаунт