Песен за огън и лед 27 - The man who passes the sentence should swing the sword.

• 41 943
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
А не може ли просто да наистина да са се обичали?
Защо всичко трябва да е толкова сложно. И изхождате от факта, че Мартин хич го няма в романтиката. Ами именно защото хич го няма и не разказва подробно такива истории. Но фактът, че това нещо го е имало и е споменато без почти никакви подробности трябва да ни навежда именно на тази мисъл. Имало е любов, но понеже не обича тези неща я е скрил и оставил с въпроси висящи във въздуха.
Всички са харесвали и обичали Регар, но уви попада в много деликатен момент от историята на Вестерос с изперкалия си баща, собствените амбиции и Робърт Баратеон от друга.

# 91
  • Варна
А не може ли просто да наистина да са се обичали?
Абе някак е странно такава любов изведнъж.. То и Елия е била бременна, когато е "отвлякъл" Лиана..
На Лиана поне не й ли е светнала сигнална лампичка..,

Ако се окаже, че и той е баща а детето на Ашара... ooooh!

# 92
Не ми се вярва да пръска семето си навсякъде. Не говори да е такъв тип човек. За Елия се е оженил по задължение, за Лиана по любов. Подкрепям Dialovo по въпроса. Но да е имал афера с Ашара...не ми се вярва. Като нищо и гей може да се окаже.

# 93
  • Вестерос
И аз си мисля, че накрая  ще е просто любов, повечето очакваме друго, но така Мартин ще заложи на най-простото и пак ще е изненада.

Баща на детето на Ашара не може ли да се окаже да е Брандън, брата на Нед?  Thinking Пак ще се самоубие от мъка Ашара, но той пък по-рано умира, уфф. Колко точно време е минало от турнира в Харанхъл до самоубийството на Ашара, знаем ли?

# 94
  • Варна
Баща на детето на Ашара не може ли да се окаже да е Брандън, брата на Нед?  
Това е най-разпространената и достоверно звучаща теория.
Относно самоубийството - или не се е самоубила, а е трябвало да изчезне или наистина убийството на Артур е било последната капка - губи Брандън, после детето си и накрая и брат си.

# 95
  • Вестерос
Да, това е най-логичното, другото което ми се върти е да е от Робърт, той нали се жени за Церсито, а може тя да се е надявала, но не знам кое в коя година става, за да видя дали съвпадат.

За мен Нед няма да е на 100%, заради каквото си е Нед, знаем го, без брак да легне с някаква...
За Регар- от сериала излиза, че е женен за Лиана и после спи с нея, може да си е бил принципен и той и да не ляга с жена, за която не е женен. Малко тъпо звучи, знам, но за мен ще е наистина туу мъч той пак да е бащата. Не го свързвам с Вестероския осеменител 2, след Робърт.

# 96
  • Варна
Да, това е най-логичното, другото което ми се върти е да е от Робърт, той нали се жени за Церсито, а може тя да се е надявала, но не знам кое в коя година става, за да видя дали съвпадат.

Робърт ако беше спал с Ашара всички щяха да знаят. Той не държи в тайна тези неща.

# 97
Регар е бил умен, магнетичен, начетен, душа на компанията, велик рицар, човек в което всяко момиче да се влюби, сеньор на който всеки васал да служи с кеф. Умрял е поради нещастно стечение на обстоятелствата.

Абсолютно! Simple Smile

Джони, ти колко пъти си чел книгите?
доста - всички го обичат, освен Робърт. Така и не се намери кой друг да каже една лоша дума за него - през спомениет на Нед Старк, Кеван, церсей, конигтън, Баристан, Дорн Мартел  - всички си спомнят с добро за Регар. Явно е бил магнетичен.
Обичал е да чете до втръсване - явно е бил начетен
Спечили е два  големи турнира, веднъж е бил втори срещу Артър дейн, има спечели дузина по-малки турнири - велик рицар
умеел е да свири, да пее  така че всичок са обичали да го слушат, увличал е хората окоол себе си - душата на компанията...
В него е бил влюбена Церсей, също и лияна,  имало е танци-манци - Ашара, и е женен за Елия от която има деца. - всяко момиче ще се влюби в него

# 98

За мен Нед няма да е на 100%, заради каквото си е Нед, знаем го, без брак да легне с някаква...
За Регар- от сериала излиза, че е женен за Лиана и после спи с нея, може да си е бил принципен и той и да не ляга с жена, за която не е женен. Малко тъпо звучи, знам, но за мен ще е наистина туу мъч той пак да е бащата. Не го свързвам с Вестероския осеменител 2, след Робърт.
Аз по-скоро съм си мислил, че Регар е спал с Ашара и Денерис е нейна дъщеря. Баристан забелязва приликат между Дани и Ашара.

За Лияна едва ли се е оженил по любов,  защото му е втори брак, а съвсем не сме сигурни, че е анулиран първия. Какво обясняват в сериала не е доказатлество. Да има документ от великия септон 18 години и никой да не научи за него. по вероятно е Регар да е сключил брак с втора съпруга, за Таргите това не е необичайно. Бракът е бил политически.
и въобще никой тогава не се е женил по любов, даже Нед не взема Кейт по любов, а от чувство за дълг.

# 99
  • София
Така е, но нали знаеш, че всяко изключение потвърждава правилото.
Поне една голяма любов не може да няма... Във всяка легенда има подобна. И това не е клише, защото и в реалния живот си има предостатъчно любов.
Но чакаме и книгите разбира се и там чичо да потвърди.

# 100
  • Вестерос

Робърт ако беше спал с Ашара всички щяха да знаят. Той не държи в тайна тези неща.
Да права си Simple Smile Коя година се самоубива Ашара, знаем ли? Къде да търся, стана ми интересно.

Що да не е голямата любов втория брак? С Елия е политически, няма голяма любов там.

edit:
Date: 281 AC, Main article: Tourney at Harrenhal

Died In 283 AC, at Starfall-
Скрит текст:
After the combat at the tower of joy, Ned went to Starfall to inform House Dayne of Ser Arthur Dayne's death and return to them his greatsword, Dawn. Ashara jumped from the top of the Palestone Sword, one of the towers of Starfall, into the sea, but her body was never recovered.[4] Ashara is said to have done so because of a broken heart,[4] with some blaming a stillborn child,[3] a stolen child,[6] or grief over Arthur's death.[4]

Eddard returned to Winterfell with the infant Jon Snow. This sparked rumors that Ashara had been the mother of Ned's bastard,[7] and that grief at learning that her lover had been responsible for her brother's death was the cause of her suicide.[2][4] The stern Lord Stark halted all gossip at Winterfell that Ashara was Jon's mother.[2]

Значи има резон да е забременяла в Харенхъл от Брандън.
284 се жени Робърт, тука ми отпада, освен , за другото , което Хексе спомена и е права.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 19:03 от Tiffany А

# 101
  • Варна

В книгата беше вкоренен, защото е над 100 годишен, тялото му не би издържало ако не е свързано с дървото. Както и останалите дървовидци. Те виждаха само чрез дърветата обаче.
Бран е по-мощен маг, Санса го усети в Гората на боговете в КЧ, макар там да няма язово дърво.

Хексе,дай цитат,че ми стана интересно. Simple Smile
Скрит текст:
Докато стигне до горичката на боговете, шумовете бяха заглъхнали и далечният кънтеж на стомана и мъжките викове едва се чуваха. Санса се загърна плътно в наметалото. Ухаеше силно на пръст и влажни листа. „На Лейди тук щеше да й хареса“ — помисли тя. Нещо диво имаше в гората на боговете; дори тук, в сърцето на замъка в сърцето на големия град, човек можеше да усети как боговете го гледат с хиляда невидими очи.
Санса бе предпочитала майчините си богове пред тези на баща си. Обичаше статуите им, картините върху оловно стъкло, аромата на горящия тамян, септоните с техните ярки халати и кристали, вълшебната игра на дъгата над олтарите, инкрустирани с перли и с оникс. Но не можеше да отрече, че и в гората на боговете се таи незрима мощ. Особено нощем. [/b]“

# 102
  • Вестерос
Ама има язово дървооо.

# 103
Бран ли е или Бриндън Ривърс?

# 104
Ама има язово дървооо.
има язово дърво без сърце и септа без септон

Общи условия

Активация на акаунт