Песен за огън и лед 27 - The man who passes the sentence should swing the sword.

• 41 980
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Я дай описание на тая дървесна магия, че за пръв път я чувам.

# 121
  • Вестерос
За мен предвид чрез язовите дървета , че вижда в миналото.

# 122
Това ли е цялата история на дървесната магия? Че чрез дърветата наднича в миналото? Аз мисля, че възможностите му са много по- големи. Както постнах на предишната страница- управлявал е чрез магия, докато е бил Ръка.

# 123
  • Варна
Попаднах на една интересна теория, че Варис е оцелял Тарбек https://www.reddit.com/r/gameofthrones/comments/5lfh58/everythin … ord_tarbeck_or_a/ Има някои основания...
То от липса на ново четиво се скъсвам да ровя и да чета шантави теории... Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 14:25 от maskara

# 124
Това ли е цялата история на дървесната магия? Че чрез дърветата наднича в миналото? Аз мисля, че възможностите му са много по- големи. Както постнах на предишната страница- управлявал е чрез магия, докато е бил Ръка.
И аз съм се чудила. За него още докато води светски живот се носи слуха, че има хиляда очи и едно. Дали наистина още тогава не е открил горските чада и силата на язовите дървета.

# 125
При всички положения още тогава го е открил. И да не забравяме любовницата му:
There were rumors that Shiera used sorcery to aid Bloodraven when he served as Hand of the King and master of whisperers to King Aerys I Targaryen,[4] and that she bathed in the blood of maidens to retain her beauty
Явно владее кървавата магия.

# 126

УПравлявал е, чрез магия, но не се казва, че лично той я е владеел тогава. Допускам че  е контролирал сестра си Шиера, която е могъща магьосница. тук сме обсъждали дали тя не е Мелисандра. Самият той признава, пред Бран, че умениета му са нарастнали напоследък.
Иначе чрез дърветата наднича не само в миналото, а и в настоящето.* За бъдещето, още не сме сигурни. Но пък той явно не може да влияе на време-пространството, докато Бран като по-могъщ маг - може.

Като води светски живот има много шпиони. Оттук "хиляда очи", а "едно", защото е едноок.
*Бран потърси контакт с Теон и Санса  в настоящето, чрез дъревата и с Джон - в миналото на Бран/настояще на Джон

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 14:32 от Джон Сняг

# 127
Попаднах на една интересна теория, че Варис е оцелял Тарбек https://www.reddit.com/r/gameofthrones/comments/5lfh58/everythin … ord_tarbeck_or_a/ Има някои основания...
То от липса на ново четиво се скъсвам да ровя и да чета шантави теории... Simple Smile
Варис аз го имам за Блекфир.  от най-близките приятелчета на Илирио е, а той е Блекфир по женска линия. току виж се оказали братовчеди или някакви роднини. Двамаат искат да сложат на престола Егон Блекфир. Двамата -Варис и Илирио -работят срещу режима наЕрис, среущ възкачването на Регар, Варис подкопава бавно Робъртовото и Церсеевото управление, убива Кеван, който носи стабилност, изпъжда Тирион - потенциален Тарг - далеч от Вестерос.

# 128
  • Варна
Джон, защо пък да е "контролирал" сестра си? Той самият казва, че я е обичал. Не мислиш ли, че по-скоро са работили заедно?
Бтв, снощи като четох поста ти  другата тема гарвана как надничал през люка и наблюдавал Джон и Денерис, така се разхилих - направо зацвилих Stuck Out Tongue Живо си представих птицата как киризи! Не знам толкова хора що ти се вързаха на сериозно Simple Smile Признавам, че имаш добри попадения.
А относно дупето на Кит - сори, че в тая тема, ти си мъж, не ги разбираш тия работи Imp Виж, ако беше на Джайм дупето, по щях да съм доволна. Не съм оплаквала окото, откак се пличкаха с Бриен в Харънхил.

# 129
Няма как да е Мелисандра. Магиите им са различни на двете. Стига сме търсили скрити хора под всеки образ.

# 130
Тази Шиера има доста общо с Мел. Не мислиш ли?

# 131
Не. не мисля. Какво да им е общото?

# 132
Джон, защо пък да е "контролирал" сестра си? Той самият казва, че я е обичал. Не мислиш ли, че по-скоро са работили заедно?
Бтв, снощи като четох поста ти  другата тема гарвана как надничал през люка и наблюдавал Джон и Денерис, така се разхилих - направо зацвилих Stuck Out Tongue Живо си представих птицата как киризи! Не знам толкова хора що ти се вързаха на сериозно Simple Smile Признавам, че имаш добри попадения.
А относно дупето на Кит - сори, че в тая тема, ти си мъж, не ги разбираш тия работи Imp Виж, ако беше на Джайм дупето, по щях да съм доволна. Не съм оплаквала окото, откак се пличкаха с Бриен в Харънхил.
ако даваха Джайм и аз бих го приел. Сериалния Джон ми идва някак като момченце (един мъж трябва да има мускули, плочки и т.н.).Ама то и повечето актриси, не ми хващат окото- изключвам Натали Дормър и донякъде - Лина Хеди, не сее впечатлявам като се разголи Емилия Кларк, плоска е като дъска. И аз не знам защо толкова хора ми се връзват, че и се обиждат тези теми са за забавление. Както казва Тиф - бъдете Дзен. (Ей, Тиф, ще го взема тоав за мото)да, онеправдан съм, че съм мъж сред много жени.
По-лошото е, че имам перверзно въображение hahaha hahaha hahaha

така на въпроса ти - първо не смятам, че някой накога е обичал съпруга/та (с редки изключения)  си във Вестерос. Второ - Егор също обича Шиера, ако тя не го е обичала, как не го е разубедила да не води кървави войни заради нея? Явно  на КГ й е трябвала магическата й мощ. Приемам че тя е била по-слаба магьосница и не е можела да го напусне.
предпочитам да не излагам всичките си съображения накуп, ще стане много дълъг пост.
допускам обаеч че Мелисандра е Шиера. крие възрастта си и сребърните си коси чрез рубина.

На Шиера никой не знае всичките й магии. Знаем само, че е могъща магьосницаи че е шпионирала за КГ.
знаем кога е родена, но не й дали е умирала - и ако да - кога. на практика нищо не знаем за нея. На Мелисандра не й знаем реалния външен вид, тя го крие под рубина. не знаем къде се е обучавала и кога. не й знаем възрастта - и за Мелисандра не знаем нищо, както и за Шиера

В сериала показаха, колок стара е Мелисандра, в книгите става ясно, че тя има видения (идеална е за шпионин)

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 14:45 от Джон Сняг

# 133
И защото и за двете нищо не знае затова са едно и също лице, така ли? Много силен аргумент.

# 134
  • Варна
Джони, обуздай фантазията си. Шийра се е увличала по магиите, никъде не пише или не се смята, че е била "могъща магьосница".
Не знаем кого е обичала или не обичала, спяла е и с двамата си братя и с още разни други мъже, не е известно да е имала предпочитания към някого.

Общи условия

Активация на акаунт