Късно ваканционна на мамите от ИБ

• 33 543
  • 772
  •   1
Отговори
# 105
Ния, Феята е обяснила. 6 години по желание, 7 навършени задължително.

# 106
 sigma, в годината която навършва 7години е задължително да тръгне в 1клас, за моето дете това е 6години и 9 месеца, тъй като тя е родена през месец Декември.
Сега Мецани писа, че ще пуска Ема на 7години и 10месеца на училище, което е година по-късно от отределеното по правилник. Аз питам как става това  Peace

# 107
Да, да. Намерих закона

. Изготвяне на график на дейностите.
Чл. 4. (1) Постъпването в първи клас е задължително за децата, които навършват 7-годишна възраст в годината, през която се осъществява приемът за новата учебна година.
(2) В първи клас по преценка на родителя могат да бъдат записани и деца, които навършват 6-годишна възраст през годината, когато се осъществява приемът за първи клас. Задължително условие е наличието на готовност за училище, потвърдена в издаденото на детето удостоверение за задължително предучилищно образование.
(3) Началото на училищното образование (приемът в първи клас) може да се отложи с една година, когато здравословното състояние на детето не позволява постъпването му в първи клас. Регионалният екип за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците със специални образователни потребности отлага по обективни причини постъпването на детето в първи клас, след подадено заявление от родителите. Решението за отлагането следва да бъде взето до 31 май на съответната календарна година.
(4) Децата по ал. 3 кандидатстват за прием в първи клас по настоящата наредба през годината, през която навършват 8-годишна възраст.

# 108
66 нови отговора  Shocked Shocked Нямате ли си деца за гледане, работа за вършене - докато ви изчета, и се събудиха моите  hahaha
Да ви споделя, ще прекръстим баткото на Супер Марио - поредният вирус, който донесе, отново ни натръшка всички - баща му, дядо му, брат му, от днес и аз в кюпа! Добре поне, че минава леко, но пък е със 100% успеваемост сред всички контактни, егаси му!
Меци, честит ти рожденик, много да те слуша и глези!
Арвенче, честита ви годишнина, да се обичате и в добро и в лошо, като второто да е съвсем мъничко - за цвят  Hug
Прахи, мнооого ги мислиш нещата бе, душа.

# 109
  • В къщурката на хълма на феите
Честит ти рожденик. Каза ли нещо за картотеката ти в Екс фактор  Joy
каза: другия път недей да пееш или по-скоро ме предупреди, че смяташ да пееш Grinning Grinning Grinning не знам колко точно и как точно са го бъзикали, но явно са се повеселили с моя поздрав Grinning

Моме моите нови отговори бяха 54, но и аз в твоя дух задавах въпроси Grinning
Ния ние ще сме по тези параграфи от закона, които Сигма е копирала, вероятно .. иначе не знам дали има някаква вратичка в закона за вашия случай, ОБАЧЕ можеш да отидеш спокойно в РИО, инспекторката отговаряща за предучилищно и училищно образование е много читава и разбрана /не си спомням как се казва в момента/ и можеш да й зададеш всички въпроси, които те вълнуват по темата, мисля, че тя ще ти даде адекватни отговори и насоки Simple Smile

# 110
mecani, благодаря ще отида като набижи, нали има още 2 години до тогава  Simple Smile

# 111
  • до едно тепе
Мец жив и здрав да ти е рожденника.
Арвенче честита годишнина. Много любов и разбирателство.
Аз бях с дилемата да го местя в градина с предния набор. Ми вече не съм. Върви си добре с групата. На края на уч.година ни показаха оценяване. Прехвърлих и погледнах и на няколко други деца оценките. Повечето към края на набора. И техните оценки бяха добри. А имаше и такива с по- ниски, родени през януари като Слав. До дете си е. Аз лично бих преценила според детето. Ако се чувства добре с наборчетата си бих я оставила там. Децата трябва да се наиграят.

# 112
  • Бургас
Значи правилно съм я преценила тази учителка, стабиляга и много уравновесена жена, разсе всяко съмнение в мен, обясни ми, че няма проблем децата се развиват в различно темпо , някои дърпат напред, други наваксват после и обеатното, в тази възраст не толкова годините са важни, а индивидуалното развитие. На 15 ще има родителска, ще предложат допълнителни занимания и предложи като вариант да си изберем нещо и да я запишем на спорт. Спокойна съм вече, че като стане дума за Ивейн и пощурявам, толкова съм пренапрегната в тая насока, че май май пак ще се наложи да отида на психолог, защото основните притеснения са в моята глава явно, че и чъжът прихваща. Детето изхлежда спокойно и доволно, ще видим .....

# 113
Прахи, а сега си прочети подписа и се замисли дали го спазваш  Crazy
Поспаланче, как е Бубето? Да те питам - полагат ли ни се направления за изследванията за градина? Щях да звъня да питам доки и изключих.

# 114
  • Бургас
Ооо аз съм контрол фрийк и се опитвам да се справя с това, ама съм далеч, това е мантра по скоро, от колкото моето аз хаха,далеч съм много, особено пък като стане дума за детето, като пусано яйце го пазя и това е проблема.

Скрит текст:
Ако изтърва от контрол нещо, което лично ме засяга и пощурявам, ама в истинският смисъл губя почва. Това е причината и да чета и да се интересувам за всяко дребно нещо, което ме ангажира и отстрани изглежда, че съм компетентна едва ли не за всичко, ама е факт, че дори и за най-дребното не вземам решение без да го проуча и  в тоя смисъл да поема контрола . Като ми правиха сега операцията на полипа щях да пощурея, че ме слагат под пълна упойка именно за това. Лекаря вече ми е свикнал и ме бъзика- Вика и какво като останеш будна, ако стане нещо и ще дойдеш да хванеш скалпела ли  Joy Joy hahaha. Доверявам се на хора, за които съм убедена и съм проверила лично сертификати обучения и лично съм ги преслушала.  Crazy Crazy Много е сложно това и ми носи много негативи, но се опитвам да го преодолявам или да живея с него .....някак. Особено чувствителна станах след като родих, много се обостри. След ин витро, секцио, после нали ходихме по разни рехабилитации, невролог че Ивейн пък забавяше в развитието, разклати ме много. И като удари и земетресението и буквално пощурях, наистина буквално, защото тези събития няма как да ги държиш под контрол. Ако знаете що литература изчетох за произхода на земетресенията, честотата с която се случват на Територията ,що пътувания отмених и почивки в Италия и т.н....Отстрани може да изглежда лигаво и смешно, ама не е лесно да се живее с подобно нещо, защото си дава отражение и на най-дребните и ежедневни ситуации случки и взаимоотношения. Като ме напъне и повече напрежение в рабата и почва да избива на някъде, особено по отношение на  детето.За щастие имам такава позиция в работата, че контрола е мой и завися само от себе си почти изцяло. Това е, защо понякога се държа авторитарно, назидателно, компетентно , в никакъв случай не е за да обидя някого или да се мисля за нещо повече от някого, напротив.Хората които ме познават и са близки до мен са ми свикнали и го удрят на бъзик като ме избие, но за останалите си е странно.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2017, 18:26 от Cherry^Blossom

# 115
Моме май само чревните паразити са по каса, разни там Васермани и прочее не .. доколкото знам Бодимед имат някакви пакети по тоя повод, обаче какво беше .. не помня подробно ..

# 116
  • Варна
За градина няма Васерман Simple Smile Аз, доколкото помня не съм плащала изследвания ни за ясла, ни за градина, понеже веднъж годишно нали се полагат профилактични и ги пускахме тогава. По принцип не се полагат по ЗК изследвания специално за градина.

# 117
ми на мен що ми искаха тогава?!

# 118
  • Бургас
Искат, но ако прехвърляш директно от ясла, искат само бележка от ЛЛ. За Васермана май ако си го правил в яслата, дори да има прекъсване, не го искат отново. За останалите задължително ако има прекъсване.

# 119
  • Варна
И на мен ми искаха!
Да ви кажа, като дете тръгнало на  6 г.на у-ще, много добре си ми беше. Мразех детската градина и обедния сън 😁
Като гледам групата на Атанас, направо си ми е жал за него на моменти. Всички деца са родени най-късно юни, той и още едно момченце са септември месец. Съответно са се надушили двамата и все са заедно, личи си, че са по-малки, въпреки че Атанас много говори и философства, и си е висок ... Личи си по поведението, дори в походката 😵

Общи условия

Активация на акаунт