Четвъртокласници 2018/2019

• 88 797
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • Майничка
Купуваме от гланцовите блокчета със самозалепящи листове, така все за нещо ще свършат работа.
Линия, триъгълник, лепило - тубичка, стик и тиксо. Винаги зареждам и цветни листове и картони А4, както и перманентен и бял маркер за задачки от вечерта за сутринта.

# 586
  • Бургас
Нашите по математика пишеха на голям форма карирани листи.
Сега ми каза, че иска и по български да е голям формат.
Но за тетрадки мисля да изчакам род. среща на 4ти, да видим госпожите какво ще искат. Имам някакви тетрадки нови от миналата година.
При нас най-много и често се купуват химикали, моливи, гумички, острилки и линии. Винаги му слагам по 3-4 химикала и по 2-3 молива и за ден ги няма. И учителите им са купили кутия с химикали и им дават, когато нямат, но... Уви!

# 587
  • София
Със сигурност ще изчакам началото на учебната година. Първоначлно пзарувах предварително или на части, но вече съм напълнила един шкаф с непотребни тетрадки още от щерката, но сина не ги иска, че били момичешки. Сега трупам и от него. За голямата със сигурност всеки учител има специални изисквания, пък и облеклата за всеки учебник са нестандартни, та ще се ходи на пазар шем - не щем. А като отида в магзина забравям какво съм купувала преди месец ха-ха. Химикалки и моливи винаги вървят, но с гумичките и пластелина вече съм мноооого напред Wink

# 588
  • Бургас
Аз днес си направих списък с нещата, които трябва да купя. Тези дни ще го свърша и това. Та да останат само тетрадките и подрързването на учебниците.

# 589
  • София
Надявам се да успея да се подготвя с неща като снимки, здравни кртони, надписани бележници и лични карти, подстрижки Wink Книжарницата както казх, ще е н 17-ти.

Тази години обмислям отиването на първия учебен ден с час по-късно от обявеното, т.е. да пропуснем песните, танците, вдигането на знамето и словото на кмета, попа и директорката. Съжалявам, но не е имало до сега откриване, което да ме грабне и да не е предизвикателство за разширените ми вени :/

# 590
  • София
На моите им дадоха учебниците на 31 май. И миналата седмица отидох в книжарницата да взема подвързии. Та това е отметнато.
Тетрадки много се чудя какви. Голямата е ясна - широки редове, голям формат. Така й било по-удобно.
Но за малкия си нямам и идея какво ще трябва. Не е особено прилежен. Та ще чакам неговата родителска среща, няма да бързам.

# 591
  • София
И аз напазарувах от Метро в петък. Напълних един шкаф по списък. Само по четене ни изисква тетрадки от 60 л. иначе другите по 40. По математика дано ни разреши голям формат, че малкия свършва много бързо. Тъй като моя се рисува целия като прави дупки в дрехите+яде дръжката на химикала му разрешавам да носи само по един на седмица с надеждата да не го изпише до петък.

# 592
  • София
И моят яде капачките на химикалките. В чудо съм се видяла с това.

# 593
  • Пловдив
По математика ще учат смятане с големи числа, за това смятам, че голям формат тетрадка ще е по-подходяща. Дъщеря ми си накупи доста A4 тетрадки, защото повече ги харесва. Ще и тежи раницата, но ще си я носи Simple Smile

# 594
  • София
Аз миналата година купувах много хубави от немските магазини А4 на малки квадратчета, но тази година още ги няма.

# 595
  • София
Ние миналата година карахме с тетрадки по 20 листа. Сега пак съм купила такива. По ЧО и ЧП му стигнаха, по мат и бел сменяше през 2-3 месеца. Не виждам защо да му тежат 40-60 листа.
Иначе пергел, транспортир и елка си е откраднал от брат си още отдавна. Но правописния речник не му го взима - на кой му пука за правописа. Зарязал е всичко и учи само английски, та ще видим с училището как ще се борим. Толкова незаинтересован е станал, че ме плаши. Не зная пубертет ли го подгони, нещо друго ли... Всички му пречим и все някой му е виновен

# 596
  • Бургас
Моя не иска да чуе за английския. Нищо не знае. От А и В трябва да започне,но.....ще си имам проблем с това.

# 597
Ние миналата година също карахме с тетрадки по 20 листа. Само по математика ѝ сложих 40 листна тетрадка. Както при Валя* и аз не искам да тежат в раницата. Сега тихичко си стискам палци, нашето училище да е от тези със шкафчета за всички ученици. Голям ремонт се вихри. Даже става шарено. Понеже е от две сгради, сега ремонтират едната сграда, а от новата учебна година ще почнат втората, като плана е да е приключил ремонта в голямата сграда. Очакванията са там да се съберат всички ученици. А дано!

Аз за сега нищо не съм приготвяла за новата учебна година. Тетрадки има един пълен шкаф за нея и брат ѝ, макар че купих уикенда още няколко, ей тъй да  не се мина без закупуване. Химикалки, моливи и т.н. си имат. Приготвола съм пергел, ако ѝ потрябва. Знам ли, забравила съм как беше. Помагалата, бележник, уч. л.к. и профилактичната здравна карта, ще ги правим след 10-ти.

Лятото го кара лежарно. Не се напряга излишно с четене. Все пак тази година ще им разкажат играта с тестове и т.н. заради НВО по 4-те предмета. Прочете една книжка и сега е почнала други две - така ѝ се получи без да го иска. Надявам се и двете да ги прочете до началото на уч. година, но няма да я насилвам. Просто ако не ги прочете, ще ги довърши през уч. година. Понеже е на село, т.е. далеч от мен, съм ѝ поставила задача да пише преразказ всеки ден, който тя да реши как ше се казва и каква случка точно да разкаже от предния ден - нещо, което я е впечатлило или ѝ е било интересно. Винаги се намира нещо. Пише около страница. Това реших да ѝ го дам, защото е почнала да пише доста грозно, а ѝ прави грешки, които ми се ще да са по-малко. Стимул ѝ е, ако почне да пише по-красиво, че ще намали преразказите, а може ѝ да ѝ ги спра. Тя обаче изгледа си харесва заниманието и не се старае особено да пише красиво, но все пак резултата е, че пише четливо, почти без грешка (обръщам ѝ внимание, че когато е бързала и не си е прочела написаното се стига до комични думички). Харесва ми как подрежда изреченията и какви грабващи ме заглавия поставя на случките.

Занесла съм ѝ таблицата за умножение да си я припомни, макар че тя твърди, че не я е забравила. Последната седмица от ваканцията мисля да си припомни и разни неща от АЕ, че и това се забравя. Миналата година докато влезне в ритам и госпожата ѝ много се беше притеснила за нея - какво се случвало! Това, защото я има за една от най-добрите в класа ѝ, но виждаше че нивото ѝ е спаднало. Дано стигне времето за преговор.

# 598
  • София
При нас всичко седи в училище. В един кашон/кутия от Икеа учебници и тетрадки, а в друг пособията по ДБТ и рисуване.  Жалко, че няма трето отделение за обувките  за салон и те седят винаги някъде в пространството, където намери място. Тази година взех чантичка за обувки и се надявам да висят на закачалката. И ние в събота почваме преговора, главно БЕЛ и ЧО.

# 599
  • София
Установих в края на учебната година доста пропуски и по двата човека, и по АЕ при моя. По тази случай направих абонамент в Уча се и си слуша всеки ден по един урок по трите предмета. Каза, че му отнема по двадесетина минути. Иначе повече набляга на математиката. Прочел е само няколко книги. Но пък се наигра и ходихме на доста почивки. Нека, че го чака нелека година.

Общи условия

Активация на акаунт