Четвъртокласници 2018/2019

• 88 757
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Отпуснала ли се е, изморена ли е - на знам какво е, но направо е страшно напоследък.

Моята дъщеря направо удари всички рекорди по инат. В неделя трябваше да напише домашните, стоя в една стая 6 часа и 30 минути и не написа нито една цифра или буква, пълен бойкот #Crazy. В понеделник отново я накарах да си напише домашната - този път писа, отново за 6 часа и 30 минути  ooooh! , при положение че можеше да я напише за 1-1,30 часа.

# 496
  • в здрача
Вчера ходих на родителска среща. От утре ги обръщат първа смяна заради НВО на 4-ти клас. Една седмица и малко. Заедно с четвъртокласниците ще си проведат и техните изходни нива по всички предмети. Сега са на годишен предговор.  После учат само на 22-ри, а 28-31,05 някъде ще предадат учебниците. Бележниците ще си получат на 1,06 който е обявен за последен учебен ден.
По английски последните седмици ще си направят театрално тържество, т.е. ще си подготвят сценки. След изходното ниво, което е в понеделник ще теглят билетчета - на лотариен принцип кой в коя сценка ще участва и с каква роля, че е голяма борба за различните герои и учителката взела соломоново решение - лотария, за да няма сърдити, а пиесите са за да има с какво да ги занимава /по езика/ след като са минали целия материал и са оформени.
Решихме тази година да не купуваме голямата ваканция - книжката, а само като подарък за деня на детето - читателски дневник, в който да се предаде на 16.09 попълнен с прочетените книги от списъка за лятото.
Иначе лятото - освен четенето на книгите от списъка аз специално ще наблегна на проверка на таблицата за умножение и деление - на делене с опашка и без опашка, че ако се изпусне момента догодина може да закъса с математиката като започнат да делят големи числа.
Всеки уикенд единия ден пред мен /че съм я хващала как уж само проверка прави с калкулатор/, пък няма как да изпокрия всички калкулатори по няколко задачки да решава - нищо съществено - половин час - един с уговорките.

# 497
  • София
Момичета, дните на малките матури учебни или неучебни са за третокласниците?

# 498
Според мен са учебни за всички ученици.

# 499
  • София
Присъствени, но неучебни. Ще седят наказани на двора и ще пазят тишина.

# 500
Аз помагала за лятото тази година няма да взимам. Миналата година взех - останаха празни. За през учебната година взех - пак останаха празни. Само ги трупам из къщи и все не стигаме до тях. Само книгите за лятото ще взема [отказва да чете електронно за сега], но и там е борба всеки ден да чете по малко. Много е мързелив, ако може само пред компютъра да стои - ще е идеално. Добре, че му се получават нещата безпроблемно за сега, без да се напъва. Отделя по 1/2 час на ден за учене - домашни, уроци - всичко. Едното го бил запомнил в час, другото го бил написал в междучасието и така.

# 501
  • София
Присъствени, но неучебни. Ще седят наказани на двора и ще пазят тишина.
Сериозно? Че за какво изобщо ги викат тогава?
Нашите са си по стаите, само междучасия не могат да се ползват по времето на матурите - сливат се часове, но за началния курс това не е чак такава болка за умиране.

# 502
  • София
И аз не знам защо ги викат. И миналата година беше същото. Бяха играли на двора почти целия ден. Училището ни е основно и са в една смяна всички, може би се ползват повече стаи да разделят децата по отделни чинове.

# 503
  • в здрача
Момичета, дните на малките матури учебни или неучебни са за третокласниците?
За нашето училище са си учебни, просто преминават първа смяна. И не просто учебни, а по същото време като четвъртокласниците ще си правят своите изходни нива по същите предмети.
Неучебни ще са дните 21 и 23-ти май - за НВО на 7-ми клас.

# 504
  • Пловдив
Гери,потресе ме с Под игото.Точно това ми е най-омразния роман.Никога не ми е харесвал-чела съм го от инат 2 пъти.Е не.Едва ли има друг автор ,който да си избие всички герои,та и главния.Дано детето го разбере.

# 505
  • Майничка
Виж сега, "Под игото", като сюжет, е супер елементарно. Единственото, което я крепи е патриотичният ентусиазъм, а такъв има до 3-4 клас. После нахитряват и стават циници, а на "дърти" години (на 15-20 Wink) не е изключено пак да развият патриотичен дух, ама тогава вече едва ли ще се прежалят да я прочетат, най-много филма да гледат и да натякват на по-младите, че не са я чели.

За езика ще има нужда от малко помощ, обаче, ако не я светна за архивните думи, няма да се усети, че са такива, а ще ги приеме просто като непознати - ей на, в "Стани богат" имаше въпрос за "силях", майка й и баща й я знаеха, кака й я знаеше (бъркаше какво е, ама само аз го разбрах), значи такава дума има, просто досега й е била неизвестна. В 5 клас вече няма да се върже.

"Записките" няма да ги чете целите, подбрани моменти само. Вече няколко пъти си пускаме семейно сериите, не са й непознати.
Само за книжката със стария правопис ми е интересно дали ще й е забавно. Каката започна да го разшифрова чак в 8-9 клас.

# 506
  • Пловдив
Предполагам ,че педагогическият ти усет те води и си права.Трудно мога да убедя или мотивирам някой за нещо ,което аз сама не харесвам.Аз не мога да я накарам да си прочете книгите от списъка,а пък нещо такова....шансът клони към нула.

# 507
  • в здрача
Като знам с какъв ентусиазъм кака и я прочетете в 5 ти клас и как на всяка страница питаше за поне по 2 думи и не ми издържаха нервите и я командировах за седмица при свекървата на село да и разяснява тя и после в 6ти ми натяква, как се е прецакала, че учеха само радините вълнения въобще не виждам малкото да чете такава книга толкова рано.  Ще разбере от нея точно нищо.

# 508
  • Майничка
Проблем с обясняването на думи нямам. Всъщност, нямам и с използването на архаизми в ежедневната реч.

# 509
Освен, че историята куца, "Под игото" е и зле написана.

Ясно е, че трябва да се прочете, но бих отложила четенето й колкото мога.

А за възпитаване в патриотичен дух поезията е по-подходяща според мен, там поне има доста, заслужаващо четене.

Общи условия

Активация на акаунт