На море в Гърция 2017 - IV

• 120 854
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Bristol
Голямо благодаря 🤗

# 481
  • София
Добре е да има разписание на фериботите от по-рано, за да може да се направят резервации за настаняване, съобразени с дните, в които има удобно фери. Пък купуването на билети може и по-късно да стане. Дано само да не настъпят промени по-нататък.

# 482
  • Пловдив
Запазих си студио в Паралия Врасна и искам да попитам за плажа, който хвалите след Ставрос-как да идем до него, името му или нещо за ориентир Simple Smile

# 483
Благодаря на Параход за разписанията ,до вчера имаше само едно излязло. До тук не виждам фериботът да спира на Наксос,който си бяхме набелязали. Може да пробваме с прекачване  ако има удобни часове ,може пък и да се появи някое ново разписание newsm78.
Аз също обичам да планирам отрано и вече търся настаняване за м. Август .Ако Наксос отпадне ,кой остров по пътя на този ферибот бихте ми препоръчали?Целта е плаж,храна ,разходки,красиви гледки,сравнително оживено място,като категорично изключвам Миконос.Без деца ще бъдем.
Благодаря  bouquet

# 484
  • София
Medlab, провери тук https://www.ferryhopper.com/ излизат ферита до Наксос. Даже има 3 на Блу стар до Наксос. Може да провериш и от Рафина кои пътуват.

# 485
Дечи, тя иска да пътува от Кавала с обиколния ферибот на Хеленик, ставало е дума преди Simple Smile

Медлаб, аз не съм ходила на нито един от северноегейските острови и всичко по маршрута ми е безкрайно интересно - Хиос, Икария, Самос, Патмос... (Лесбос също, но може би политически не е най-удобният момент за него).

От Цикладите, на които спира този маршрут за момента, Сирос е прекрасен, препоръчвам го с две-три ръце Simple Smile

# 486
Благодаря ,Параход, и мен ме привличат всичките ,ще обърна внимание на Сирос,макар,че е най-далече .Къде ще препоръчаш настаняване ?

# 487
В Сирос най-забележителното е градът - Ермуполи, който е историческа и административна столица на Цикладите, с невероятна неокласическа архитектура, мраморни улици и театър-копие на Миланската скала на централния площад.
Най-хубавите плажове и съответно плажни селца са Галисас и Кини. Като цяло островът не блести с някакви суперплажни ивици като Наксос, Иос или Миконос, но са съвсем ОК.
Другото важно за Сирос е, че е удобен за комбиниране с други интересни съседни острови - вкл. Наксос, но не само Simple Smile
Островът е малък, обикаля се лесно и не е особено туристически, т.е. няма нужда от резервации половин година напред. Можеш да изчакаш да видиш дали няма да се появи Наксос в маршрутите на Хеленик, макар че уж са ги пуснали всички до 10-и месец.
Според мен си струва да се бие до него тоя път с ферибота от Кавала, само ако го комбинирате с друг остров.

# 488
  • София
На Тасос ходим на Skala Panagia.Плажа е много красив,със ситен пясък.Морското дъно е пясъкливо,без камъни.

А някаква препоръка за място за настаняване? Също и как се организирате с ферибота?

# 489
  • България
На о. Тасос -Панагия сме ходили на    Anna Apartments.Много е уютно и чисто.Близко е до плажа.Билети за ферибота - около 30 € за кола и 4 човека.

# 490
  • София
Много благодаря!

# 491
Здравейте момичета, тази година сме решили да прекараме едната ваканция на остров Скирос. До скоро идеята ми беше да се прехвърлим с ферито от Глифа на Агиокампос, да преспим една вечер в северната част на Евия и на сутринта да продължим към Кими, от където да хванем ферибота за Скирос. Обаче тези дни като разглеждах пътищата във вътрешността на Евия видях, че главния път стига до Халкида и от там тръгва да пресича острова към източната част. Та въпросът ми към пътувалите до Скирос е кой маршрут е по-удачен - този който бях набелязала или да продължим по магистралата към Халкида и оттам да пресечем до пристанището на Кими? Има ли смисъл да пътуваме през Евия или ще се забавим повече?
Благодаря на всички, които ще ми отговорят!

# 492
През магистралата и Халкида, ако не планирате нощувки и разглеждане на Евия.
Дори и с една нощувка другото не е проблем да се направи, но няма смисъл - разходите са същите (цената на ферибота Глифа-Агиокампос е приблизително равна на сумите за тол), а ще ви отнеме в пъти повече време. Пътят през гръбнака на Северна Евия е планински и бавен, макар и красив (през висока планина и борови гори).

Обобщено - и двете стават, зависи колко път ви се бие и с колко време разполагате. Аз бих взела различните решения в двете посоки. Ако бързам много - само през магистралата и на отиване, и на връщане.

# 493
Благодаря Параход, значи първоначалния вариант отпада. Не че ще бързаме много, все пак ще сме на почивка но няма нужда да дразня моя мрънкащо шофиращ мъж с допълнително удължаване на времето за път

# 494
  • София
Привет и от мен.

Минавам с един въпрос, че нещо започнах да се разубеждавам...Много ми похвалиха Афитос, разглеждах снимки, мнооооооого ми допадна очарователното селце. Обаче...плажовете са каменисти, доколкото четох тук. Някой ходил ли е - каменисти като едър пясък или каменисти, като камъчета вместо пясък...Има ли наоколо други плажове?
С две деца сме, много държа на хубав, пясъчен плаж с плитко и спокойно море...но пък и ме примамва градчето да е такъв тип, по-автентично....кое място бихте ми препоръчали?

Мерси...

Общи условия

Активация на акаунт