На море в Гърция 2017 - IV

• 120 762
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • Плевен
 Здравейте, за тези които са ходили на Халкидики, Ситония имам питане: на някой познат ли му е хотел Lagomandra and spa? Дали е останал доволен от престоя си и хотела много ли е изолиран? Видях на картата, че е на около 15 км от Никити и на около 10 км от селцето в обратна посока. Но пък е на много хубаво заливче с пясъчен плаж /поне така видях от снимките/. Само да си кажа, че на Халкидики до сега не съм ходила.

# 121
Откога Лагомандра бийч хотел е спа Simple Smile Иначе е вярно, че е на прекрасен плаж, един от най-хубавите на Халкидики.
И не е вярно, че е на "10 км от селцето в обратна посока" - на 6 км е от Неос Мармарас, което е доста оживено градче. От Никити е малко по-далеч. Но да, до най-близкото населено място се ходи с кола.
Освен инфраструктурата на хотела, на залива има още един ресторант, бийч бар с детска площадка и няколко вили със студиа. (Поне така беше допреди няколко години, може и да има промени.)

# 122
  • Плевен
 Хотелите са 2 - бийч и спа, който е зад него. Така чета в офертата, пак казвам, че не съм ходила. А за разстоянието до Неос Мармарас съм гледала картата. Затова и питам, да се ориентирам по-добре за хотела и обстановката около него. Благодаря за отговора.

# 123
Сетих се кой е "спа", минава се по пешеходно мостче над пътя за плажа от него. То е един комплекс реално, стопанисва се еднакво. Просто долният е на самия плаж.

# 124
Момичета, а дали може да се намери в Афитос настаняване близо до самото село, но и близо до пясъчен плаж? Самият плаж към селото, т.нар. централен плаж хубав ли е?
А има ли някой впечатления от близкото село Калитея?

До сега все из Ситония сме кръствали и Касандра не ни е позната. Спомних си, че Кораб е споменавала Афитос като много красиво място ...
Здравей Simple Smile Калитея е прекрасна и много оживена с чудесен плаж. Живяла съм там близо половин година през 2010г. и имам невероятни спомени. От първия ръкав най- ми харесва точно Калитея. Била съм и Неа Скиони, но то е много малко и скучно селце и плажа не е много хубав. Препоръчвам с две ръце Калитеа.

# 125
  • Варна
Добро утро, да питам за мнения за Парга началото на август ? Дали ще е много жега ( идеята ми дойде спонтанно и не съм чела - признавам си )
Жега ще е. Бяхме там на 1.9 може би... Наистина има много хора. Ако това търсите, мисля, че ще ви хареса.
За мен Парга е много живописен и красив Heart Eyes

# 126
  • София
Добро утро, да питам за мнения за Парга началото на август ? Дали ще е много жега ( идеята ми дойде спонтанно и не съм чела - признавам си )
Жега ще е. Бяхме там на 1.9 може би... Наистина има много хора. Ако това търсите, мисля, че ще ви хареса.
Със сигурност не търсим нито гмеж, нито жега. Confused За съжалениe т.г. това е времето за "голямото" море. А планът стана няколко дни в Парга и няколко дни на Корфу

# 127
Със сигурност не търсим нито гмеж, нито жега. Confused За съжалениe т.г. това е времето за "голямото" море. А планът стана няколко дни в Парга и няколко дни на Корфу

За целта Скирос или Евия на юг. Вече си мисля, че скоро подобни тихи оазиси ще намирам все по-рядко.
Хиос не го предлагам, че е със самолет. Макар заради мигрантската криза да е тотално спокоен.

# 128
  • София
Не ми се потретва Евия за поредна година. Парга ми е влязла под кожата от написаното тук и от разкази на познати. От друга страна сигурно културният шок с многото хора ще е сериозен. М.г. от Евия отидохме на Скиатос и мъж ми каза, че кракът му няма да стъпи вече там. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 129
Не ми се потретва Евия за поредна година. Парга ми е влязла под кожата от написаното тук и от разкази на познати. От друга страна сигурно културният шок с многото хора ще е сериозен. М.г. от Евия отидохме на Скиатос и мъж ми каза, че кракът му няма да стъпи вече там. Stuck Out Tongue Winking Eye

E, южна Евия е коренно различна от северна. Отделно, че аз не питая особени симпатии към Парга като дестинация за почивка. Да, живописно градче. Но нагъчкано, с висящи парцали по тесните улици, без никакви места за паркиране и ужасно претъпкано от народ - особено сърби и македонци. Всичко това ме лиши от възможността да оценя Парга като романтична, красива и живописна. А и има организирани туристи доста. Това са ми впечатленията от кратко посещение в края на юли. За август дори не искам да си помисля. Аз лично никога не бих отседнала там или в близките околности. Амудя, Луца-Врахос да.

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 10:14 от Анонимен

# 130
  • София
През Парга минахме в началото на май. Не мога да понасям подобни тълпи.
Не бих си причинила подобна почивка.

# 131
  • София
Парга е много пъстра и симпатична. Хареса ми, защото отидохме там на разходка един следобяд. И толкова.
Приех я като град, в който сме били на екскурзия, не и като град, който бих избрала да отседнем за лятна почивка.

# 132
Bibi,
според мен Парга е по-зле от Скиатос откъм народ. (Била съм и на двете места двукратно в началото на септември.) Дори изобщо не препоръчвам спане в същинския град, а най-много на Валтос, ако все пак решите да отседнете там.
Има други места обаче по континенталното Йонийско крайбрежие, където бихте могли да имате по-добра почивка, с по-хубави плажове и да си направите 2-3 вечерни воаяжа до Парга. На не повече от 30 минути с автомобил. Всъщност даже и не само вечерни, в обедно-следобедните часове, когато народът е на плаж или дреме по хотелите, е много спокойно и сенчесто в сокаците със сергиите.

Иначе да се види градът си струва, разбира се.

# 133
Не е истина.Няколко пъти съм била през май в Парга даже е спокойно.а в началото съвсем.тълпи и на Акропола ги има.Да не ходим ли?
Кой ви кара почивката да е в шамарите има и наоколо чудесни кътчета.Аз точно това обичам хем да видиш хем да почиваш

# 134
Не е истина.Няколко пъти съм била през май в Парга даже е спокойно.а в началото съвсем.тълпи и на Акропола ги има.Да не ходим ли?
Кой ви кара почивката да е в шамарите има и наоколо чудесни кътчета.Аз точно това обичам хем да видиш хем да почиваш

Ти прочете ли какво са написали всички преди теб?

Общи условия

Активация на акаунт