С хъс и страст започна 8 клас

• 69 504
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Ммм, заформил се електронен дневник вече.
Моят утре има входно по БЕЛ, днес разбрал. Той се готвеше за математика, където се оказва е забравил най - лесното, формулите за съкратено умножение и процентите. С геометрията бил ок.
Върнали са им входните по АЕ, една точка не му е стигнала за отличен. Имал 5-ти резултат в клас, само 3- ма били с повече точки и още едно дете с колкото неговите. Доволна съм, няма нито един урок по АЕ извън училище, почти всички деца са и продължават да ходят на школи и уроци.
Засега много си харесва класа. Започнал вече да харесва и госпожата по математика. Много хубаво обяснявала и била много спокойна и дружелюбна.

# 271
Емонка, браво на младежа за АЕ.
Дано все така да му харесват и класа и учетилите.
Успех утре на входното по БЕЛ

# 272
Мерси, Чиби.
Аз още не мога да се настроя за матрицата. Само пътувания са ми в главата. Чудя се сега къде да се денем през ваканцията в началото на ноември с тийна. Баща му не може да излелзе отпуск, а аз не шофирам. Иначе бих отскочила до Солун или Кавала.

# 273
  • Русе
  И аз съм на вълна, къде да идем 1-5 ноември.

Утре ще имат контролно по английски. Самоувствието му е огромно, реализацията по-скоро съмнителна. По математика днес каза, че били много гадни задачите и едната не успял да я реши докрая.  Ще се зарадвам на една четворка най-вероятно значи.
  Входното ни по БЕЛ ще е в петък. Ще взема да надникна онези странните схеми с правоъгълниците. Значи става въпрос за следното - кара ги да опишат сложното изречение, като всеки глагол е правоъгълник на ниво с дълбочина , съответстваща на подчинението спрямо другите глаголи в изречението. Примерно в сложното съчинено изречение, двата глагола,или  правоъгълниците , представящи ги са на едно ниво, но в подчинените връзки, тез правоъгълници може да се смъкнат няколко нива надолу.

# 274
  • софия

Утре ще имат контролно по английски. Самоувствието му е огромно, реализацията по-скоро съмнителна. По математика днес каза, че били много гадни задачите и едната не успял да я реши докрая.  Ще се зарадвам на една четворка най-вероятно значи.
  Входното ни по БЕЛ ще е в петък. Ще взема да надникна онези странните схеми с правоъгълниците. Значи става въпрос за следното - кара ги да опишат сложното изречение, като всеки глагол е правоъгълник на ниво с дълбочина , съответстваща на подчинението спрямо другите глаголи в изречението. Примерно в сложното съчинено изречение, двата глагола,или  правоъгълниците , представящи ги са на едно ниво, но в подчинените връзки, тез правоъгълници може да се смъкнат няколко нива надолу.
Scream

# 275
  • София
Мерси, Чиби.
Аз още не мога да се настроя за матрицата. Само пътувания са ми в главата. Чудя се сега къде да се денем през ваканцията в началото на ноември с тийна. Баща му не може да излелзе отпуск, а аз не шофирам. Иначе бих отскочила до Солун или Кавала.

Сродна душа, значи Smile Моментално се мятам на автобуса, има и до двата града. До Солун и влак. Smile

Нашето входно по БЕЛ беше преразказ на "По жицата". 

# 276
Сродна душа, значи Smile Моментално се мятам на автобуса, има и до двата града. До Солун и влак. :smiles

Подстрекателка!! BlushBlush

# 277
  • sofia
Хексалина, тъй като с Жълто цвете сме "съученички", ще ти отговоря на въпроса за учебника по латински. Казва се FAMILIA ROMANA и го доставиха от Италия. Това е издателството и корицата на учебника: https://vivariumnovum.it/familia-romana Авторът е  Hans H. Orberg, който както обясни госпожата по латински на родителската среща, създава нова система за учене на латински. В учебника се разказва за римско семейство с три деца и разни неща, които им се случват в ежедневието. Госпожата го определи като турски сериал Laughing Набляга се предимно на лексиката, а не толкова на граматиката. Подходът на преподаване е съвсем различен от това, което до сега са ползвали в гимназията. Учителите по латински се надяват децата да заобичат езика, тъй като няма да се преподава суха и безинтересна материя, както досега. Поне за сега имат успех, тъй като на моя набор това му е най-любимия предмет...... Crazy Аааа и в петък след часовете се събират в актовата зала да пеят песни на латински. Laughing По учебника предполагам  newsm78

# 278
Нашите ечера праеиха входно по МАТ.
Отсега изтръпвам, като си помисля как се е оплескал моят. И аз там чакам максимум 4- ка.
Успехи на връстниците на контролни и входни нива.

# 279
Добро утро.
Чиби, ще се справи младежа.
Успех на всички деца.
 Мирта, много благодаря и на теб. Благодаря  и на другите които ми писаха на лични и тук. Този учебник се доближава май най много до нашия. При нас също са семейството.  Има майка, баща и момиче. Мисля, че нямаха други деца, но имаха приятели. Често пътуват и така се научават неща и от историята. Много е интересно, но става все по сложно навътре. Трябва да не забравят кой кой е като име. След време само така се споменават. Имат по 25 думи на урок. Пишат ги на листчета А8 мисля бяха.  От едната страна са на латински, а от другата на немски. Като ги научи се слагат в кутия с разпределения. След няколко дни се преговарят. Знаещите отиват едно разпределение назад, а забравените се връщат напред. Тези от зад се повтарят след седмица и т.н.
Радвам се че попитах. Ще видя в Ибей за този. Другия в момента от България  ми е трудно да го взема. 
От днес пак ще зачезна  за неопределено време. Вчера ходих да й вземам кръвните резултати. Положението изобщо не е добре с желязото. Цял месец приема и резултатите вместо нагоре са надолу.  В четвъртък  сме на очен. Другата сряда сме на контролен за зъбите. Едната скоба й обива от едната страна. Поне вече само през ноща ги слага.
Плочките на пода в банята успяхме да залепим вчера. Днес са фугите.
Лек ден на всички. Ние от утре сме на работа и училище. Днес е празника на Германия.

# 280

Скрит текст:

Входното ни по БЕЛ ще е в петък. Ще взема да надникна онези странните схеми с правоъгълниците.
Значи става въпрос за следното - кара ги да опишат сложното изречение, като всеки глагол е правоъгълник на ниво с дълбочина , съответстваща на подчинението спрямо другите глаголи в изречението. Примерно в сложното съчинено изречение, двата глагола,или  правоъгълниците , представящи ги са на едно ниво, но в подчинените връзки, тез правоъгълници може да се смъкнат няколко нива надолу.
На мен това ми хареса, обичам всичко да е представено графично Satisfied ако може да е алгоритмизирано в блок схема, нооо... всеки с отклоненията си Smirk

# 281
  • гр. София
Някои учители не вземат под внимание оценките на входните нива.
Правят  ги по-скоро, за да имат приблизителна представа какви са възможностите на учениците.
Мама Мими, за яд си е в в нейния случай. Успех на входното по БЕЛ в сряда.
Чиби, много ти благодаря за добрите думи и пожелания Hug
emonaem, ПОЗДРАВЛЕНИЯ за успешното представяне на твоя младеж по АЕ smile3501
Ще стискам силно палци fingerscrossed за входното по БЕЛ, а вие - моля, стискайте палци за днешното входно на ученичката по МАТ  Praynig
Амбърче, и на Светльо - успех по АЕ днес  Peace
Нашето входно по БЕЛ май ще бъде в петък - не съм разбрала... Sick

# 282
Хекси, дано всичкоо да е наред!
Успех на Вики и на състезанието по АЕ!
Иначе , моят вече ги е свършил някакви вчера по МАТ. Чакаме резултата.
Празникът на Германия  се отбелязва и в нашето училище.

# 283
  • Русе
  Хекси, пропуснала съм симптомите ви за железен дефицит Сигурно си знаеш де, но се взема мед и орехи. Копривата също се води един феростимулант. Аз пък си имам теория за дишането на чист въздух. Щот каквото и да сложиш в организма е най-важно да бъде усвоено, а кислородът си е един от най-важните фактори. Не претендирам за капацитет. Лични такива, мои си "открития".

peneva_a то с таз схема за учителя става пределно ясно от един поглед доколко е схванало връзките в изречението. Обаче неприлагането на схемата вярно носи един допълнителен "шум" - че детето може и да знае връзките и отношенията, ама да не схване принципа на блок схемата. Ако стане напечено, ще се намеся.

# 284
  • София
Да се оплача от битови проблеми отново и отново... Sad  Няма и два дни откакто си имаме нова баня и тая нощ наводнихме комшиите три етажа под нас, заради нов теч. Цяла нощ сме изгребвали вода от коридора и стаите. Всъщност съседите ни събудиха в 3 часа през нощта, защото и при тях е потоп от нашата баня. Тия майстори са егати некадърниците. Не стига, че ни създадоха толкова много допълнителни разходи и проблеми, ами и заради тяхната немарливост са наводнени още три апартамента под нашия. Само два дни се радвахме на новата баня и хоп- пак сме във филм на ужасите. Днес уж майсторите ще идват пак, за да си оправят проблема, ама те вече са си взели парите и сигурно ще започнат да ни мотаят. А и съседите може да имат претенции за нанесените щети.... Направо вече съм на прага на лудостта. Тамън си взехме наборчето вкъщи официално и днес ще трябва да си пише домашните с пояс...

Общи условия

Активация на акаунт