С хъс и страст започна 8 клас

• 69 484
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Да кажа и за фитнеса - моята девойка през август ходи на тренировки с инструктор по индивидуална програма. Но сега нещо се скатава /вярно, че беше болна миналата седмица даже и антибиотик пи/ и сега съм я заплашила, че ако не възобнови тренировките, парите за индивидуалните тренировки ще бъдат удържани от нейните пари. Та преди да я пратя да тренира говорих с инструктора - не е рано, но все пак трябва тренировката да е съобразена за подрастващи. Инструкторът също обърна внимание на храненето, без кока-кола и разни други безалкохолни, тестени неща и т.н. Та по този повод да споделя, че много ми е трудно да измислям закуските сутрин. Първо, че не и се яде - закусва в 6.15, второ не мога да измисля какво би могла да си носи за междучасието. Тази седмица правих веган десерти, но все пак не може само това..чудя се какво да измислям..

# 376
Не изпадайте в крайности.
Нека да се движат, няма лошо.
Достатъчно е да се хранят разнообразно и да не прекаляват с вредни храни и  течности.
Растат и трябва всичко да ядат, ако трябва по малко.
А като чуя вегански храни за дете, нямам думи. Просто ще си замълча .

# 377
По повод оценките в дипломата за средно образование - значи ли, че в 12 клас ще ходят по-редовно на училище  Twisted Evil

# 378
чиби - това дето го правя е много вкусно - смлени бадеми, кашу и фурми,малко мед и се овалва в кокосови стърготини. По принцип рецептата е за бонбони, но аз го оформих като малки десертчета завити във фолио.
Така замества разни бисквити, кексчета и още не знам какво от лавката..
Иначе сме много далече от веганското хранене като цяло. Истината е , че девойката ми се окръгли някак - на ръст от 167 см тежи почти 60 кг. което е много. Това се случи миналата година. Така и не разбрахме как, от стреса покрай матурите ли, от това,че заряза плуването и таекундо то ли, не знам но резултата не е добър. Приятелките и са доста по слаби от нея, да не кажа направо с поднормено тегло. Та в тази връзка заменихме белия хляб с пълнозърнест, научи се да яде кисело мляко с овесени трици и плодове. Понякога хапва варени яйца с домат и сирене. Старае се да намали и порциите. Още обаче няма резултат...

Моля това с оценките не го казвайте, че съвсем ще изпуснем позициите...Аз пиля, че трябва и втория срок да взема стипендия за успех...ама де да видим...

# 379
  • София
Истината е , че девойката ми се окръгли някак - на ръст от 167 см тежи почти 60 кг. което е много. Това се случи миналата година. Така и не разбрахме как, от стреса покрай матурите ли, от това,че заряза плуването и таекундо то ли, не знам но резултата не е добър. Приятелките и са доста по слаби от нея, да не кажа направо с поднормено тегло. Та в тази връзка заменихме белия хляб с пълнозърнест, научи се да яде кисело мляко с овесени трици и плодове. Понякога хапва варени яйца с домат и сирене. Старае се да намали и порциите. Още обаче няма резултат...

От хормоните е. Спокойно, ще си се изфини в един момент. Разбира се, че трябва режим, нооо... хормоните влияят на всичко това. Променят метаболизма. Аз лично съм с много особено мнение за режима на хранене при подрастващите. Мисля, че е достатъчно да се намалят вредните храни, газираното, вафлите и пр. За пълнозърнестия хляб също съм с особено мение, защото не понася на всеки и не е полезен за всеки. Умереният режим за мен е най-добър и домашно приготвента храна, максимално чиста от химии, доколкото може в днешно време.
За фитнес на мен ми казаха, че е рано. Може би йогата да е по-подходяща. Яд ме е, че няма как да плува. Плуването е идеално за тази възраст.

# 380
  • Пловдив
За хляба гледайте състава -трябва да няма /или да е възможно най-малко/ бялото брашно тип 500, в повечето черни хлябове има бяло брашно доста голям процент + някакво др. брашно, това не е ОК. По-добре да е типов хляб изцяло от типово брашно, отколкото примерно ръжен 70% бяло+30% ръжено брашно.
Не е добре да се ядат трици под каквато и да е форма, особено от подрастващи - изтеглят калция от организма. Много по-добре е да са овесени ядки, вместо трици.
Това са съвети от диетолог, при който водих набора миналата година.

И аз правя понякога вегански десерти, но само такива, които се приемат добре вкъщи. тези бонбонки минават Wink, това без да сме вегани, дори и вегетарианци не сме..хих

Месо е добре да не се яде с хляб, ориз и картофи.

# 381
Мария, ясно.  Peace
Всичко трябва да е умерено, няма спор.  Hug
Моят без малко да закъснее за училище.
Разбра в последния момент какво е и къде е това домашно по БЕЛ и го писа на бегом.   ooooh!
Ей, завеяна работа. Всичко се прави в последния момент.  Twisted Evil

# 382
  • гр. София
vache, *Бенджи*, Maria_P, благодаря Ви за полезните съвети за храненето  bouquet Доколкото мога, ще гледам да се съобразявам у дома при приготвянето на храната, особено за ученичката Simple Smile И тя, както повечето момичета на нейната възраст счита, че е напълняла и хляб почти не хапва  Sick А теглото й е 64 кг, висока е 176 см...

# 383
МариаВ, ми ти и приготвяш вегански калорини бомбички Flushed аз фурми с кашу... и мед давам като нойте нещо заслабнат, обилно калории... като за преди изпит или след спорт или боледуване.

# 384
  • столицата
Ох, и аз се опитвам да правя домашни неща за голямото междучасие, но тази седмица май се предадох. Иначе правя кекс или мъфини, баница, сиренки. Може и понякога банан да си вземе. Но около училището е пълно с изкушения и когато съучениците ти ходят да си купуват всеки ден е трудно дете да устои само на домашни неща. Стискайте палци, очакваме резултат от  поредното контролна по НЕ Simple Smile

# 385
  • Пловдив
Калорийни бомби, ама по-добре от кола и/или вафли...

Не са важни само калориите, а и от какво са.  Peace

Уф, движение им трябва, движение. И спорт.

# 386
galimar, стискам палци за НЕ!
Нашите пък са по ЗП НЕ почти цялата седмица със заместник, но нищо.
На всеки ноже да му се нложи да отсъстеа от работа по уважителни причини, а нали не губят часове,

# 387
  • в здрача
Ударихте ме по болното място.
Да не забравяме, че сега девойките са във възрастта на хранителните разстройства, а крачката към булимия и анорексия е много тънка и често незабележима за родителите.
А и ако ще кой ли не да повтаря, потретя, обяснява принципите на здравословното хранене и количествата това въобще не означава, че нещо е влязло в главата на тинейджъра и няма да залитне към глад и/или предизвикателства от сорта на 30 планки по 30 дни = стегнат корем.

И да, ядките са големи калорични бомби. Тази комбинация я използвахме за бързо качване на телесна маса след тримесечната диета, захранването и изписване от болницата след изкарания панкреатит /лечението на това коварно заболяване е глад и вливания/, от болницата излезе 19 кг, а преди да се разболее беше 24 - нищо и никакви 5 кг за 10 дни. Ако ритуално не съм изхвърлила и книгата с вегански рецепти, защото година след заболяването и диета от бебешки пюрета използвах една книга с вегански рецепти за по-разнообразно хранене, че бебешкото меню бе твърде еднообразно и ни втръсна на всички, та ако не съм и нея затрила мога да я пратя на мейл на който иска.

А за йогата съм с 2 ръце и 2 крака ЗА. Йога една година и няма и следа от гръбначното изкривяване /не питайте защо пак се наложи снимка/, че вече ми втръсна от доктори и изследвания, а пак ще се наложи, че един нейн съученик е в болницата с хепатит А и всички трябвало да се изследват.

# 388
  • sofia
Моят младеж пък го закъса с колената. Не е ходил на тренировки от 1 месец. В момента прави физиотерапия. Ортопедът каза, че са болки на растежа, отделно беше на спортен лагер и там голям зор с тренировките и към края на лагера вече го боляха. С треньора се разбраха да тренира само за горни крайници, така,че като свърши с физиотерапията ще го карам поне 2 пъти седмично да ходи.
Днес са им върнали входното по математика - много зле положението, очакваше по-добро представяне, яко се е изложил.

# 389
Благодаря много за пожеланията, от вчера е пак на училище. Даваме му витамини, но явно не му действат изобщо.
По БЕЛ вече има две шестици на входното ниво и участие в клас, по математика също е с отличен, но по английски  е изкарал четворка. Няма да я пишат, а и да изкара още една, то с 19 оценки няма да е фатално, но проблемът е, че той доста се стресна.

Четох предишните мнения за книгите и спорта. Благородно завиждам, моето нито обича да спортува, нито да чете. Не са ли нормативи или задължителна литература няма да им обърне внимание Frowning

Общи условия

Активация на акаунт