Чакаме с копнеж ОКТРОМВРИйският бебевалеж! - Тема 12

• 37 491
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Ема, бързо да се оправяш!

ММ пък ми каза, че в училището му са плъзнали въшки Grinning , моля се сега да не донесе вкъщи някоя изненада точно преди да вляза в болницата, много ще ми се зарадват Grinning .

Мони, супер новини! Аз съм много против всякакви мръсни пари по/над/под възглавници и чаршафи и т.н. :Д, ама се радвам на ентусиазма ти и на това, че добре вървят нещата.

# 556
Оххххх ,хайде и Ваще да излизат Simple Smile
А Ема това ,че малкия (големия) от сега показва любов е страхотно ! Нали все хората говорят за ревността от страна на по-голямото дете ... Пожелавам ви и като се роди бебето да продължава така да му се радва ❤

# 557
Хора, аз съм в чуденка, бебка нали я мерят малка, 2кг, дали да не взема памперси за съвсем новородени, 1-ца ли се водят, какво ли... Те дали ще й стават, тя милинката ако се роди наистина около 2 кг дали няма да са й хлабави и те...

# 558
Хора, аз съм в чуденка, бебка нали я мерят малка, 2кг, дали да не взема памперси за съвсем новородени, 1-ца ли се водят, какво ли... Те дали ще й стават, тя милинката ако се роди наистина около 2 кг дали няма да са й хлабави и те...

И да са й широки ще е за кратко, много бързо наддават. Моят се роди към 2600, падна до 2400 като ни изписаха, всичко му беше голямо, но за 1 месец така навакса, че мина наборите.. а сега е видимо по-едър и висок. Така че, хич не го мисли.

# 559
Има и памперс 0 май се води за недоносени. Но и 1-ца си е от 2 до 5 кг. на трябва да е ок. 2-ката вече е от 3-6 кг.

# 560
Joony,аз съм взела памперси между 2 и 5 кг които са, предполагам те са първи номер..бебоците дори и 3 и нещо да се родят, те смъкват после, после 1.кг качват до.месец, та аз съм взела два пакета и според мен ще са си идеални за 1-вия месец. Няма какво да се чудиш и 3 и нещо да беше

# 561
Погледнах, и аз съм взела 2 до 5. Ох, с моята Палечка в такива филми се вкарах, ще имам ли достатъчно малки дрешки, какво ли не. Вчера съм я сънувала... Ама да ми е жива и здрава, всичко ще оправя.

# 562
Joony, няма какво да се притесняваш, ти първо до 10 ти май беше казала още ще наддаде малката. Много бебета се раждам 2 кг и нещо и дрехи си има и памперсите им стават. 2 кг и нещо особенно за моминченце не е толкова малко. Моята снаха преноси с 10 дена момче и роди 3100...ако беше родила по-рано щеше да е сигурно под 3000 кг.

# 563
Ние сме с 2-ка на Памперс, добре са ни.
90% обаче от дрехите са му големи, хем не е малко бебе (3500), хем са 0+ м...
Гърдите ми тежат като камъни, усещам ги пълни, а кърма няма, сигурно съм със запушени канали...
Цедя по 10-20 мл, а наистина усещам гърдите си доста тежки и пълни, също много болезнени. Рагади също имам...със силиконови зърна бебчо успява да цоцне по малко, колкото да не е без хич, но като цяло сме на АМ, за съжаление.
Днес за последно правя компреси и опити за цедене и утре отивам на лекар. Sad
А така ми се искаше да си го кърмя. Знам, че не е драма и не е на всяка цена, но имах огромно желание и съм разочарована от себе си.
Нищо де, аз да мрънна, та белким ми слезе кърмата Grinning

# 564
Жане, цени се на ръка, много повече кърма излиза така. И аз с помпа вадя 20 млн. и толкоз и като пробвах на ръка излязоха 100 и нагоре. Не помня вече точно, че беше с първото бебе. Ще видим тоя път как ще е.

Ето и едно видео, което аз намирам за много полезно:
https://m.youtube.com/watch?v=m4IFpqX2_0w

# 565
Цана аз на ръка неможеш, колкото и са пробвам. Освен това знам от майка ми която си е запушила каналито точно така, на ръка човек не тряжва да се цеди ако незнае как. А и то ако болят гърдите това цедене на ръка много боли, пробвала съм го. Ако си с ел помпа би трябвало да нямаш проблеми. С ръчна ли си?

# 566
Ема, аз бях болна към 3-4м и не исках да пия лекарства и пробвах с бабини рецепти, споделям ги: Два банана, но добре узрели, 2 суп.л. мед и около 400 мл вряла вода. Обелваш двата банана и пасираш. Трябва да се получи еднообразна кашичка и заливаш с преварената вода. Оставяш сместа да се охлади и  добавяш меда, за да не загуби полезните си качества. Всеки път, когато искаш да пиеш от течността, загряваш по малко от сместа.
Препоръчително е да се пие по 4 пъти на ден – по около 100 мл. Аз го правих в продължение на една седмица и бях много доволна. Пиех и хладка вода с лимон и за кашлица - черна ряпа дълбаех и слагах мед и после пиех сока. За гърло - гаргара с вода за уста от аптеката. Бързо оздравяване : )

Жани, чела съм за запушени канали Лецитин, но наистина е по-добре с лекар да се консултираш, ако не се получи с помпа или компреси : )

Джони (ако ще е някакво успокоение) и аз и брат ми сме се родили малки - той преносен 2 600, аз на термин - 2 700. Били сме си супер, просто малки, но и мама не се е мъчила толкова с раждането на големи бебета. Добре, че на времето не е имало технологии да и изкарват акъла, че изоставаме. Просто мадамата ще е финна : )

# 567
Еха Ники Мерси:) Аз не съм засега толкова зле и се надявам и да не зазлявам де. Само запушения нос сякаш остана, обаче се надявам тука два дена да пазя къщата и да се оправя. Но тази рецептипка определено е супер:)))

# 568
Благодаря ви, момичета! Прекрасни сте, както винаги!

Жани, стискам палци да се реши проблемът и да няма повече дискомфорт, независимо дали кърмиш или не, важно е да се чувствате добре и двамата с бебо!

# 569
Благодаря, момичета Hug
На ръка наистина много ме боли, но и с помпата пак ме боли...с ръчната на Авент съм.

Общи условия

Активация на акаунт