Фермата 3 - 2017 г. Тема 4 - "Духовната тема" ☺

• 59 266
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Но за да можеш да анализираш, да свързаш събитията, трябва първо да си ги научил. Ясно ми е, че Иван. С. протестира заради правилата на играта по-скоро, но пък тя показва кой умее да слуша, ако случайно не знае нещо, пък много факти от тези видео уроци не ги пише в учебниците (поне в по-старите).

# 286
  • Вестерос
Именно!!

# 287
Но за да можеш да анализираш, да свързаш събитията, трябва първо да си ги научил. Ясно ми е, че Иван. С. протестира заради правилата на играта по-скоро, но пък тя показва кой умее да слуша, ако случайно не знае нещо, пък много факти от тези видео уроци не ги пише в учебниците (поне в по-старите).

Така, във видео и набързо, не се прави урок по история. Подобна кратка форма, като твърдение и дата към него, се е преподавало десетилетия наред и в училищата в Македония, затова сега там нямат познание за историята, а само наизустени дати и факти, които не биха издържали нито на времето, нито на сериозен исторически анализ. Не твърдя, че видео уроците във фермата не са коректни с фактите, а само, че не се прави така, когато искаш да дадеш на хората разбиране и усещане за миналото. Този метод е характерен за пропагандата, не за преподаването на история. Той го знае и се бунтува срещу това. Уважавам куража му да рискува да "се изложи" пред публиката и да разсърди продукцията за да отстоява принципите си.

# 288
  • Вестерос
Но това не са деца на 10,15,18, а възрастни, които са учили все пак история в училище!

# 289
  • София
Ама чакайте малко, нека не забравяме все пак къде се развиват събитията - риалити формат, който е с преди всичко развлекателен, не образователен характер. Не знам защо имате такива големи очаквания. Simple Smile

И още - Иван може да е много прав, но ето тук е важното да умееш да се аргументираш правилно и на място, иначе олекваш, съжалявам. Особено накрая пък и със скандала с Дарина.

# 290
  • Вестерос
Когато човек не може да се аргументира , започва да обижда.

# 291
И аз мисля, че Иван С по-скоро стачкуваше, защото не искаше да участва, а го накараха на сила.
Радвам се, че Калоян не се подлъга по акъла на Яни да си крият яйца. И ми е интересно как щяха да ги варят без да разберат другите.
За Франческа и Анита просто нямам думи.
Мисля си, че ако Владо отпадне, сам ще даде игрите, ако е решил да излиза.
Валерия още като ги представяха, казаха че с Калоян са се сближили, а сега пък имала някой навън, много кухо парче ще излезе.

# 292
Но това не са деца на 10,15,18, а възрастни, които са учили все пак история в училище!

А щом са учили история, кому е нужно да им преподават пак? Simple Smile Значи вариантите продукцията да предлага тази светкавична историческа услуга са два:
1. Личен PR на продукцията, с който да опрвдава репутацията си, че е "стойностното реалити", което уж не е като основния си конкурент БигБрадър;
2. Възползва се от патриотичния интерес на публиката и прави от историята шоу с награди за да си вдигне рейтинга на гледаемост.

# 293
Степа, съгласна съм с написаното, но пък напълно споделям мнението на Тифани, че това са възрастни хора, не деца. Общата им култура не е на добро ниво.😑 Дарина е неграмотна, буквално, юрист.... В профила ѝ във ФБ има цитат от ЕГзюпери, по история е гола вода, как точно е влязла да учи право... 😏

# 294
Може да е била "Рабфак". по мои лични наблюдения тия дето най се хвалят с образованието си, и дипломите, са или задочно с три, а в повечето случаи рабфак, ако някой не знае какво е - ще обясня...
Тях ги избутваха неграмотни.

ПП Ензим , би ли дала профила да я огледам.  Crossing Arms

# 295
На мен ми се струва, че наистина има някакво сценирийче към което се придържат някои от участниците. Или пък са им казали каква е тяхната роля, като какви ще се показват - Божидара откачалка, Алек - сваляч и тн.
Защото не мога да повярвам, че адекватен мъж като Алек ще бъде толкова "увлечен"по Валерия, че да е непрекъснато залепен за нея. Такава демонстрация на желание за близост не съм виждала в реалния живот, та дори от много влюбени двойки, говоря за демонстрация на публични места.
Та допускам, че тези от продукцията знаят за любовната история на Валерия извън Фермата и може да са му дали на Алек задачата да я сваля. Наистина не съм виждала толкова досадно държащ се влюбен мъж.

# 296
Когато човек не може да се аргументира , започва да обижда.

Аргументира се прекрасно в интервюто след играта. Ако не сте гледали внимателно има повторения.
А относно Дарина...дори не ми се коментира кой какво й казал. Каквото и да й кажат, все ще е малко, за да я възпре от хаоса, който носи в себе си и атакува другите с него. И Владо Николов и е казвал неща, и Гинчев, и Алек, и Гечо, и жените...сигурна съм, че и колегите й юристи са й казвали разни работи.

# 297
https://m.facebook.com/darina.todorovavasileva?ref=ts&fref=ts&__nodl
Биляна, ето я.☺
За "Рабфак" - предположих нещо такова, но по мое време вече не го е имало, само съм чувала, даже стоматолози познавам, приети и завършили така...😬 И е точно така, както казваш, Биляна, точно те се бият в гърдите с дипломите си.😬

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 13:18 от Ензим

# 298
Аууууу, полиглот е Дарето.  Mr. Green

# 299

Степа, да ме извиняваш, ама един нормален човек, интелигентен, няма да избухва така с такива обиди към жена, въобще към който и да е само защото човекът отсреща те дразни. Като те дразнят безконечните разговори спираш да общуваш с този човек, все едно го няма. А и ние не знаем дали Дарина постоянно е така. Нали ти казваше, че избирателно ни показвали бла бла И беше права Дарина , че Иван не знае нищо за практиката ѝ така да я обижда. И между другото това си е направо обида по НК. Много долно избухване. Видиш ли той най-интелигентният... Ами... не пращи с много акъл, по-скоро хвалебствия са ми неговите "изяви".

Какво да ти кажа...когато някой идва, прекъсва разговора ти с други хора, започва да говори върху теб, стои там неканен и ти разваля диалога и желанието да обясниш на съфермерите си какво те е мотивирало да постъпиш по определен начин, точно когато всички имат нужда от това...е няма как да не се ядосаш. В такива моменти е трудно да съдиш за натрапника по пол, възраст, раса или интелектуални дефицити.
Признавам, че имам органична нетърпимост към персонажи като Дарина - некомпетентни, но многословни; емоционално нестабилни, но моралисти; жертви на глупостта си, но търсещи вина в околните; егоцентрици, но узурпатори на чуждото лично пространство...и т.н.  От човешка гледна точка и аз бих си направила мимолетния кеф и не до там естетична постъпка да й кажа подобни неща...дори си го представих Grinning

Общи условия

Активация на акаунт