Фермата 3 - 2017 г. Тема 4 - "Духовната тема" ☺

• 59 263
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Най-лесно е да признаем/приемем, че скандалите са по сценарий. След отпадането на Мишо и излизането на Каролев... все някой трябва да поддържа огъня, така да се каже.😂 Не че Дарина не може да изкара извън нерви всеки, де. 😀

# 301
  "патриотично преподаване на дати срещу храна под формата на състезание"  .......

Ако беше срещу пари или книги по приемливо ли е? Или да им изсвирят Шостакович на ушенцето ?
Стани богат...Минута е много..... все викторини с награди. В техния случай най-ценна е храната и хоп, наградата е храна.
Айде моля, Философа вади от контекста на ситуацията и хвърля измислени обвинения.
1-во - това е реалите формат
2-ро - участниците вече са учили събитията, запознати са със същността им, това което са забравили са датите.
3-то - продуцентите използват патриотичната вълна да си правят рейтинг , вярно е, но години наред припомняне на събития от историята ни липсваше не само в  реалити форматите . Все за някой е неудобно - я преименуване, я концлагери, я  ролята на руския цар, покръствания , посичания...... Балкани !
По добре ли щеше да бъде да не отбележат датите и да дават само лежащи или ковящи хора ?
Ако позицията му е по сценарий - сценария е тъп, типично като се намесят сценаристите.
Ако е изблик на филосовската душа - това егоцентрично човече е  смешно , а да кажеш на някой, че има два пръста чело, при положение, че си метър и петдесет и си се забил не в БАН, а във Волуяк......моля, моля.... веднага попадаш в категорията комплексари, които обвиняват обществото, че не разбира светлите им умове.

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 14:21 от Tary

# 302
  • Бургас
Аргументите на Иван С. донякъде ги разбирам. Не бих постъпила по този начин, но уважавам правото му на протест. Смятам, че както участник, избран за ратай може да лежи и да не върши нищо, така и той има право да бойкотира състезанието. За мен вина има и Гечо. Защо го избра, при положение, че Иван изрично отказа да участва? Не уважи желанието му. Станислав и още две девойки не участваха, така че явно не е било задължително участието на всички.
А водещият и той, разсърдил се и си взел кошницата. Ами тъпо е. Не всеки е длъжен да харесва начина им на представяне на историята и викторината след нея. На участниците това им е наложено, форматът не е състезание или учене на исторически факти, така че няма защо да се цупи, достатъчно реклама им правят. Лично аз се подразних.
Разправията с Дарина беше не особено приятна, но подозирам, че нервите на Иван не издържаха. В крайна сметка наистина и каза неща, които всички мислят.

# 303
Видяхте ли промото за довечера, сватба ще има  Wink ЛюбоФта наистина е във фермата  Heart Eyes

# 304

2-ро - участниците вече са учили събитията, запознати са със същността им, това което са забравили са датите.
3-то - продуцентите използват патриотичната вълна да си правят рейтинг , вярно е, но години наред припомняне на събития от историята ни липсваше не само в  реалити форматите . Все за някой е неудобно - я преименуване, я концлагери, я  ролята на руския цар, покръствания , посичания...... Балкани !

Там е работата, че не само датите са им проблем. ☺ За другото съм напълно съгласна.
А явно им е много трудно да "внимават в час" , щом повечето не могат да запомнят нищо от току-що изнесения урок.☺ Само по един въпрос им задават, който е извън (но не съвсем) от набързо преподаденото, така ми се струва.

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 14:14 от Ензим

# 305
  • София
Ехе и целувки има вече.  Laughing

Яни да не плаче заради яйцата.  hahaha

# 306
Ехе и целувки има вече.  Laughing

Аха, и една семейна камера  Wink
Поне ще е веселба довечера, няма да търся любов във ВБ, тук ще е  Mr. Green

# 307
Извинявам се, че ще съм извън темата.
Вие се смеете на Дарина за ЕГзюпери, видях го и аз в профила й, и се сетих за случка преди години. Разглеждам тетрадката по литература на дъщеря ми, учеха тогава Малкият принц и виждам написано името на автора точно по този начин. Направих й забележка, че не е вярно, да си го поправи. Детето ми показва учебника, където пише Егзюпери, както и че госпожата го е написала така на дъската. Гледахме в книгата, припомнях си скромните познания по френски, търсихме в интернет какво пише по въпроса...
Просто един от многото случаи, когато съм й казвала, че това, което учат не е вярно според мен. И после децата били неграмотни и не знам какви.

# 308
  • Вестерос
Степа, съгласна съм с написаното, но пък напълно споделям мнението на Тифани, че това са възрастни хора, не деца. Общата им култура не е на добро ниво.😑 Дарина е неграмотна, буквално, юрист.... В профила ѝ във ФБ има цитат от ЕГзюпери, по история е гола вода, как точно е влязла да учи право... 😏
За съжаление така излиза.

Може ли линк към профила ѝ, че ми стана интересно Simple Smile

Степа, Самият И и А казаха, че тази година на почит е историята, затова и алманаха е на такава тематика!

п.п. Видях профила, мерси!

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 14:31 от Tiffany А

# 309
Аз не знам що за адвокат е Дарина и как е завършила право, но наистина ми е интересно как си върши работата.
Та тя две изречения не може да върже , не може да се аргументира.Веднага влиза в обяснителен и себеоправдателен режим, но без конкретни доводи.
Не я виждам как ще защитава клиент в съда.Тя себе си не може да защити.

# 310
  • Вестерос
Когато човек не може да се аргументира , започва да обижда.

Аргументира се прекрасно в интервюто след играта. Ако не сте гледали внимателно има повторения.
А относно Дарина...дори не ми се коментира кой какво й казал. Каквото и да й кажат, все ще е малко, за да я възпре от хаоса, който носи в себе си и атакува другите с него. И Владо Николов и е казвал неща, и Гинчев, и Алек, и Гечо, и жените...сигурна съм, че и колегите й юристи са й казвали разни работи.
Говоря за аргумент в ДИАЛОГ с Дарина, а не  в монолог пред камерите в "изповедалнята"

# 311
На мен пък снощи ми стана много смешно Валерия като предположи, че ако отиде на финал с Алек, щяла да го отнесе със зрителския вот Simple Smile Явно има много високо мнение за себе си и държанието си...все пак не му пуска публично Grin Иначе и мен ме дразнят постоянните налитания на Алек, ама го разбирам човека - загорял е, а има гимнастичка под ръка Stuck Out Tongue

# 312
Тифани, на предната страница съм дала линк към профила ѝ.☺

Скрит текст:

На френски е Exupеry. ☺
Не искам да коментирам ни учебниците, ни учителите😏. Има и свестни, за щастие.☺

# 313
  • Вестерос
https://m.facebook.com/darina.todorovavasileva?ref=ts&fref=ts&__nodl
Биляна, ето я.☺
За "Рабфак" - предположих нещо такова, но по мое време вече не го е имало, само съм чувала, даже стоматолози познавам, приети и завършили така...😬 И е точно така, както казваш, Биляна, точно те се бият в гърдите с дипломите си.😬
Има стабилни слухове, че до 89 година са си приемали така.
Даже по случайност четох днес тази статия

http://socbg.com/2016/10/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D0%B2% … %D0%B0%D0%BA.html

# 314
  "патриотично преподаване на дати срещу храна под формата на състезание"  .......

Ако беше срещу пари или книги по приемливо ли е? Или да им изсвирят Шостакович на ушенцето ?
"Стани богат...Минута е много..... все викторини с награди." - е именно де Simple Smile Нима  историята може да се сведе до популяризиране чрез такъв тип представяне като "Минута е много" и "Стани богат"?! От това се възмущавам и аз като Сапунджиев

"1-во - това е реалите формат" - тоест, като е реалити участниците трябва да загърбят принципите си ли? Ми нали е реалити формат, в който се избира победител не само по това колко пирона е заковал, а и що за човек е. Как иначе да разберем кой какъв е ако не си отстоява позициите?

"2-ро - участниците вече са учили събитията, запознати са със същността им, това което са забравили са датите." - Фермата не е зелено училище за възрастни Simple Smile

"3-то - продуцентите използват патриотичната вълна да си правят рейтинг , вярно е, но години наред припомняне на събития от историята ни липсваше не само в  реалити форматите . Все за някой е неудобно - я преименуване, я концлагери, я  ролята на руския цар, покръствания , посичания...... Балкани !" - Божидар Димитров има много детайлно и добро предаване за решаване на този проблем с дефицита на историческа тематика в национален ефир. Който се вълнува от история го гледа.

"това егоцентрично човече е  смешно , а да кажеш на някой, че има два пръста чело, при положение, че си метър и петдесет и си се забил не в БАН, а във Волуяк." - току що и ти постъпи така, както обвиняваш него, че е постъпил  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт