Домакини 63/ Златна есен при нас поспри

• 65 709
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • при късмета
Добро утро!

Мен ме боли гърлото от вчера. Смуча трахизан, пръскам тантум верде и пия парацетамол. Дано го овладея.
В събота имахме гости, по къс ръкав бях цяла вечер, прозорците отворени, че пушим и ей го на, вчера като станах вече ме беше хванало гърлото сериозно.

Калинче, с какво ще боядисваш, че да е по-голяма разправия от свалянето на тапетите? Ама като те боли ръката е гадно. Моите палци все едно ги нямаше 2 месеца покрай боядисването и затварянето на бурканите.

За вит. Д, педиатърката казваше за шефа, че трябва по-дълго да го давам, защото е зимно бебе. Не знам дали на всички еднакво го предписват. Покрай мен други майки го спряха преди педиатърката да го спре на шефа.
Обаче пък това за при възрастните беше полезна информация, не го знаех.

Днес нямам задачи под час, имам и сготвено и хляб и цял ден ще се търкалям да дивана с таблетките.

Хубава седмица на всички Hug

# 166
Мерси за кафето, Ма ко! Дано се оправиш бързо!

# 167
Добър ден!

Ма ко прави баня на краката с морска сол! Боядисването не е трудно, но има тук-таме да се мацне с гипс, да се облепя, че да се сложи грунд, че тогава да се боядисва... абе бутнива работа. Но днес съм замразила обекта.
Не ми се и готви, та за вечеря ще им напълня картофи.
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 168
Добро утро!

# 169
  • при късмета
Добро утро!
Аз още съм болна. Гърлото ми е червено, без налепи, но пък кашлям като за световно. Носа хем ми е запушен, хем тече, до сега не ми се е случвало. Схванат ми е врата и главата ме боли. От време на време и ухото. Тази сутрин поне Т нямам. Мъжа ми 2 сутрини вече закъснява малко за работа, че да закара шефа, а покрай него още 2ма колеги. Абе големи бели с моето разболяване. Щом нямам вече Т се надявам от утре да влезем в нормален режим.
И на зъболекар трябваше да ходя днес, но с тази кашлица не виждам как ще работи жената, та ще звъня да отлагам.
Оплаках се набързо.

# 170
Добро утро!
Ма ко, дано днес да почне и истинското оздравяване!
Другите къде са? Никой не пише!

# 171
  • при късмета
Благодаря, Мария! Hug

Я бургазлийки бързо да се явят, че гледам, че при вас е страшно

# 172
Явявам се по заповед на щуката, опс на ма ко!:stuck_out_tongue_winking_eye: Ама при нас вчера беше страшно, че валя почти целия ден, днес тепърва ще става, небето е лилаво-мораво и гърми, та чак прозорците се тресат.

В общи линии се мотая, организирам програмата за две приятелки, които ще ни идват на гости следващия месец.

Ма ко - дано уре си 6 точки и влезеш в ежедневната програма.

Отивам да готвя - за мм ориз с тиквички, за мен още не съм го измислила.

# 173
  • София
Здравейте!
И аз да се отчета. Навъртам се тук.
Ма ко, бързо оздравяване!

Я някой ако може да ми каже рецепта за баница с праз, моля!

# 174
Ма ко бързо да се оправяш,ама с това променливо време....
Вале не знам ,аз такова не правя.Как сте вие,оправи ли се вече и ти.
Мария ами като не се спирам по вкъщи как да пиша. Wink
Вчера и оня ден по задачи,днес вече в къщи ама пък наваксвам с плетката. Кучето беше болно и го водихме на лекар,не искаше и да яде.Днес вече е свежа ,почнаха да пристигат и дрешките от Алито.Хубаво че дава да ги обличам,обаче не дава да ги свалям.Явно и е топло с тях. hahaha
Тук вчера тъкмо се прибрахме и като почна да вали ,та не е спряло до сега и то порой.Двора ни е вода и чудо.Захладня си вън,обаче на терасата ми е цветно-бегонии и мушкати цъфтят.Ама дават студено и ще прибирам беджамини и шефлера.Джунглата се мести вътре. Laughing
Нямаме вода пак,промениха и часа на идването и ,явно си мислят че като вали вън ,не е нужно да го спазват. hahaha

# 175
Жива съм, и днес мина утре вече ще си имам мъж.Наистина е тежка обстановката, за съжаление утре ще видя ада от снощи .
Моето село е едно от цитираните.Чух се с близки които са там... Двора ни е на високото, но те са там където водата е вилняла.
Мислех какво да приготвям за да посрещна момчето ми ама след днешните неща ми е едно...

# 176
Валеее, баш в сърцето ме удари с тая баница с праз.
Задушаваш праз с малко вода, сол и мазнина. После има няколко варианта. Объркваш праза с предварително сварен ориз и това ти е плънката. Друг вариант е да объркаш праза с яйца и сирене. Ей, скоро ще си купя праз, но за съжаление няма да е за баница.
Я, казвай бързо как си с килата!

# 177
  • при късмета
Джейми, точно за теб си помислих сутринта и си казах "добре, че е през седмицата и не сте си на село". Нещо ме човъркаше, че селото е в район с поражения. Дано помогнат на хората да преодолеят бедствието.
Смърфи, не свърши ли дъждовния сезон при вас?
Вале, аз много рядко ям баница с праз, но и аз я ям само със яйца, сирене и праз. Леля я прави, като задушава малко праза, пържи яйцата като е почти готов и слага и сиренето на края. Него може и допълнително да го добавиш.

Пасатора ми сдаде багажа днес точно на средата на пастета, който пасирах. сега и с това трябва да се разправям, че още месец е в гаранция. Ама моето са бели кахъри

# 178
ООо, не е нужно яйцата да се пържат. Те се готвят докато се пече баницата. Отделно, когато се слагат сурови се явяват като спойка. Но това едва ли се отразява на крайния резултат.

# 179
  • София
Благодаря!
Аз няма да я ям баницата, за Мими е. Почерпил я някой в училище и сега вече има нова любима храна...всеки ден е така.
Мария, доволна съм, не качвам. Повече от това на тоя етап не искам. Не пазя диета, следвам си някакъв мой режим на хранене и това е. Намалила съм сладко до минимум, тесто не ям. Обаче сега с всички проблеми около нас усещам, че мога да изям всички сладкиши на света. Много ми е трудно да не го направя, повярвай ми. За пореден път се убеждавам, че нещата идват от главата. Моята никога не е била в ред, сега- съвсем.
Идеалното е, че цикълът ми се нормализира от тези режими. Преди ми идваше три пъти годишно , сега- всеки месец, че даже тоя месец на 28 ден. Бе аз така като момиче не съм била.
Две седмици съм сама с децата и ми е терсене.

Джейми, не съм следила новините, но сега прочетох какво е станало по вашия край! Прегръдки!

Общи условия

Активация на акаунт