Домакини 63/ Златна есен при нас поспри

• 65 714
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Само така, Вале! Браво!

Добро утро. Упс, добър ден! Честит празник на всички в темата!

Последна редакция: чт, 26 окт 2017, 10:47 от mariat

# 181
  • Бургас
Здравейте! bouquet

Днес в Бургас е спокойно и ясно.Вчера и предната нощ беше наистина потоп.Аз такива реки не помня да съм виждала.

Не съм писала поне седмица,защото имах гости от други градове покрой 50-годишнината на ММ миналия петък.Точно преди РД Криста вдигна Т аз отидох само за няма и час,да ме има поне на снимките и да поздравя приятелите,дошли от къде ли не.
После гледах празника на запис. Sad
Иначе и било голям купон до сутринта.Водещи са били Краси Радков и Рачков.Пяха Невена Цонева и Годжи.Голям юбилей,ама без стопанката. Cry

Сега Крис е добре,но една седмица не съм я пускала на ПГ.

Джейми,как е къщата?Няма селище извън БС,което да не е пострадало.Ужас!

Днес ще пазаря и трябва да купя подарък за наши приятели.Мразя го това слънце.Вчера,като валеше беше къде по-приятно!

Някой има ли рецептата на баницата на Морена? newsm78
Може ли,плийз,че моите мъже не ми харесват баницата! Praynig

Хубав ден на всички!

# 182
Славе, тоя купон като абитуриентска вечер! Eee, чак мен ме хвана яд, че си пропуснала купона. Ще чакам и аз включване за баницата.

# 183
Баницата на Морена

1 пак. фини кори
останалото ми е на око, но общо взето:

плънка:
сирене о-о 300-400г
яйца 4-5
кис. мляко 3-4 с.л.
малко олио

150г масло, разтопено
1ч.ч. прясно мляко

Първо си намазвам корите...залепвам една с друга с масло, което поръсвам на една кора, разнасям и слагам отгоре 2ра кора, сгъвам ги на 4 и оставям настрани. Така - с всички кори, като трябва да остане малко от маслото. После обръщам купчината приготвени кори, за да започна с първата двойна кора, защото е най -дълго престояла и започват да съхнат. Разгъвам я (нали е сгъната) и поръсвам от плънката, разснасям я по цялата кора, навивам на руло и редя в тавата, намазнена с масло. Нарязвам на парчета, поливам с останалото масло и с прясното мляко. Пека на 180°-190°С до готовност/зачервяване. Изваждам, напръсквам с вода и похлупвам с друга тава или пък вестник и отгоре с кърпа ... да се задуши/ омекне. Ако я искам хрупкава, изстива непокрита.

Пробвала съм и други варианти, но по-добра от тази няма според нас, а и тези, които съм черпила я харесват мнооооого. По този начин правя и с други плънки - тиква, ябълки, спанак, папад.
Рецептата съм взела от моята свекърва.

Копирам я от блога й.
Да ви е сладко!
Славе, да е здрав и послушен тм!
Мишето е с варицела. Очаквам включване от дребната.

# 184
  • Бургас
Благодаря ти много!
Важното е Миша да е добре и дано изкара лесно шарката! Praynig

# 185
  • при късмета
Мушкатова, дано мине леко варицелата!
Славе, на патерица да ти е жив и здрав мъжа и да слуша
Днес гледах, че при вас положението никак не е розово. Дано бързо възстановят щетите, макар за загубените животи да няма компенсация.
Джейми, вашите близки как са?
Аз горе долу се поразмърдах. Шефа днес беше на екскурзия, аз го взех, поне нямаше раница за носене. Още кашлям и съм схваната, но се оправям

# 186
Вчера напаравихме първи опит да стигнем , но пътя от Долно Езерово беше затворен, след 17 ч обаче от другата страна стигнахме...
Картинката която дават в емисиите новини ( като се прибрах гледахме две понеже децата бяха впечатлени от станциите разположени по пътя) не е толкова страшна , колкото е в действителност.
Нашия двор е на една от малкото улици ( по думи на съседите ) която е без щети, вода е текла , но почти не е правила бели.Къщата е удържала , мислех че е паднала .
Близки имам в ниското и до тях ходихме там е кошмар, те казват при силен дъж все е текло но сега , почвата от всички градинки в горната част липсва .
Преди два месеца се радвахме че ни ремонтираха пътя ( закърпиха дупките между двете села ) познайте  сега е лунен пейзаж, асфалт из нивите на парчета , мостове отнесени .Все още търсят жената , снощи все още работеха макар че като се прибирахме вече беше тъмно. Водата си е проправяла път от къде ли не , много вода...

# 187
Добро утро! Хайде на петъка!

# 188
  • при късмета
Добро утро!
Геройски успях и да заведа шефа на у-ще. Обаче от малко усилие така се уморявам, все едно връх съм изкачвала.
Джейми, добре, че нямате поражения. Ако е по-зле отколкото дават по новините, не мога да си представя какво е положението.
Ако някое семейство е много зле и има нужда от помощ, пиши. Предпочитам директно да помогна на някой, който действително има  нужда, отколкото кампании да разпределят някъде, някакви средства. Гледах, че са предимно възрастни хора, останали без зимнина и дърва за зимата.
В тази връзка, Вале, шапка ви свалям за това, което правите отатък. Страхотни сте!

Пасатора ми се оказва, че не мога да го занеса в магазина от който го взех, че са го затворили. Сега трябва да бия път до центъра. Щом такава голяма верига затваря обекти, се чудя от къде човек да си взима електроуреди. На всичко отгоре в гаранционната карта няма посочени сервизи, на тях трябва да го дадеш. По телефона ми казаха кой е сервиза, но ми е много по-далеч. А и те затварят филиали, преди имаше наблизо до стария блок, сега е останал един за София. Frowning1
Днес ще събирам сили да обикалям, че и костюм още няма шефа за хелоуин. Както каза Мария, хайде на петъка

# 189
Добро утро!
Джей, много е страшно това, което описваш.

# 190
  • София
Здравейте, момичета!
Джейми, тръпки ме побиват като те чета...дали намериха жената, дето беше изчезнала?

Славеее, голям купон си изпуснала явно! Да ти е жив и здрав мъжът и да не те ядосва много!

Ма ко, благодаря за подкрепата! имам нужда да чета, че има хора, които вярват в тези неща. Защото и упреци получихме. Например, че хората правели деца за кеф, пък после чакали държавата да им ги гледа...

Славе, ще те притесня на лични с въпрос.

Хубава вечер, момичета!

# 191
За съжаление още не е открита, последно четох че към Константиново е търсена . Аз покрай работата в интерес на истината нямах много време  , мъжа ми е с бъбречна криза и изобщо не може да мръдне , иначе щяхме сега да сме там.И сега се пак почва да вали.
Ето снимки от пострадалата част от селотоhttp://e-burgas.com/post/vpolski-izvor-i-cherni-vrah-lajat-ni-vo … anovo-snimki-8817

Последна редакция: сб, 28 окт 2017, 09:54 от J_M_M

# 192
Добър ден  bouquet
Джейми много е страшно... Praynig Четох, че управляващите обвинили синоптиците... #2gunfire
Бързо да се оправя тм  Hug
Славе да ти е жив и здрав мъжО и да не те ядосва!
Вале какво се случва с теб? Мина ли операцията?
Най-накрая оправих стаята на малкия....да обаче на мм много му хареса и каза да мятам цялата къща  Joy За днес задачките са ми да ходя на пазар и то ще отиде деня. Ваканцията на сина и тя свърши...
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 193
  • София
Не , Лейди, в понеделник ще излезе хистологията. Без нея не искат да предприемат операция.
Но той се чувства все по-зле....

# 194
Вале Hug Praynig Ти как си?

Общи условия

Активация на акаунт