Домакини 63/ Златна есен при нас поспри

• 65 724
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Държа се на положение. Направо се чудя на себе си...ще видим как ще съм занапред.
Сега-  търся и съдов хирург. Снаха ми има проблеми, май ще се окаже, че са я държали и лекували в болница само заради клинична пътека, не и минава, ходила е при друг лекар, той е казал, че не било тромб, а от дископатията. А те я наливат с лекарства за разреждане на кръвта. Втория лекар казал веднага да ги спира...Абе казвам ви, здравната ни система е един път!!!

# 196
Вале за Варна знам съдов хирург, ама май не ти върши работа.... Важно е ти да си добре, че много хора разчитат на теб  Hug

# 197
  • Бургас
Валчун,аз също се присъединявам съм Лейди!
Снахи,свекъри,има кой друг да мисли за тях.Ти се пази и се съхрани заради Бубка и Мимето!

За съжаление не знам съдов в София.Не ни се е налагало.

Криста пак е с Т.Миналата седмица както знаете беше зле и пропуснах РД.Вчера само за ден я пуснах на ПГ и днес пак гори. Sad

# 198
Вале наистина са прави пази се.И на мен всички това ми повтарят, ама не слушам .Добре че има с кой да споделя и да ме изслуша и посъветва. Никога не съм си мислила колко е важно това.
Славе вируси има няколко, един с температура, друг с повръщане и разстройство.Всеки ден има по някое дете което не е добре.

# 199
Славе да не се мъчи да избие шарка, а лекарствата да я подтискат  newsm78

# 200
  • Бургас
Не знам,мислих и за това,но има АБ за още три дни и го спирам.От снощи си губи гласа.Иначе гърлото не е много зачервено.
Ох,Лейди,само шарка ни липсва.Каквато е лигла Криста,ще ни чуете чак на Брулените хълмове. Cry

# 201
Ох Славе и шарка да е ,да избива и минава.А температурата да спада. Praynig
Вале наистина мисли за теб и мм,няма как да угодиш на всички.Така че потребна си първо на децата,после на мъжо.Пожелавам ти сили ,а за здравната система.... не разбираш ли поне малко те правят на будала. #Cussing out
Калинка другия път по леко с подреждането,та да не ти дават работа за цялата къща. Wink
Ма ко къде се губиш и ти.Как е гърлото вече.
Джей винаги по новините не показват всичко,ей сега като дават само около репортерите.Дано пак се организират хората и да се справят сами.
Вече си идва обаче сериозно студ,днес прибрахме и останалите цвета,само мушкатите са вън ,но под терасата на завет.

# 202
  • при късмета
Привет!
Вале, не мога да ти помогна с информация. Дано попаднете на свестни доктори и за двата случая. За теб гушки Hug
Славе, бързо да се оправя детето Hands Clap
Писе, Калинче, Джейми Hug

Виоооооооо, ти защо не рапортуваш? До къде стигнахте? пък и по-често се сещай да пишеш, да не се наказваме
Смърфи и тя пак зачезна

Аз мислех, че до края на седмицата ще съм добре, ама утре ще хода при докторката. Гърлото уж вече е добре, макар, че кашлям, носа ми се запушва само на моменти, явно задна хрема съм направила. Опитвам се да се поразмърдам вече, но ужасно много се уморявам. За 10 метра буквално се задъхвам и освен, че ми е трудно да продължа да ходя, не мога и въздух да си поема. Еба си, не мога да си спомня броя на бронхопневмониите изкарани на крак и такова чудо никога не е било.
Утре съм и на зъболекар, изобщо не знам ще може ли да работи и как ще дишам през това време. Поне да погледне какво е положението, че пак падна временната пломба.
Добре, че шефа е на у-ще още 2 дни и малко ваканция.

Шефа и мъжа ми се борят с една тиква да я правят на фенер. После ще имам за задача да направя тиквеник и някоя добра душа да ми подскаже как се обработваше тиквата преди да я бутнеш в корите? Да я настържа и да я бланширам малко или да я сваря на големи парчета и после да я стържа? И ябълка смятам да сложа, но за нея не е проблем да е сурова. Готово кори ще ползвам, ако има значение.

Гушки за всички останали и веднага да се явите на отчет

# 203
ма ко аз задушавам за кратко настърганата тиква , подсказвам мързеливо  стържа с помощта на робота.
Оставям да изстине и прибавям всичко останало- захар , орехи  и накрая като изпека сиропирам със сироп направен още преди да я започна да я пека - на горещ тиквеник студен сироп.

# 204
Мако, да се оправяш бързо! Аз тиквата я стържа сурова, смесвям със захар, орехи, канела, стафиди /те поемат течност и става едно лееко киселко като ги сдъвчеш, абе харесва ни така/. Мажа одрински кори с разтопено масло 2\3 и олио 1/3, че и по-малко ръся плунката, завивам на руло. Накрая мамазвам пак наредените кори, ръся захар, кристална и пека на слаба фурна. От няколко години правям само с одрински, а не с фини точени кори, много по-вкусно ни е.
Да се отчета. 15 гк краставички направих, кисели и саламурени. Сега моркови следват. Пека месо за домашни дюнери и започвам пилешка кавърма. Да живеят почивните дни! А, и преподавам между другото български и математика, че нали вече две седмици сме в болнични.

# 205
Може да рендосаш тиквата и хубаво да я изстискаш. Аз обожавам да пия сока, който пуска. После може да задушиш малко, а може и да го пропуснеш.
Тая вечер да накараш ТМ да те измачка едно хубаво.
Хортензия, ти па не се спе!

# 206
  • при късмета
Златни сте, колко сте бързи само Kissing Heart
Ще я задуша най.вероятно, защото корите вече са налични са фини точени. И орехите този път ще ги чукам в хаванчето и всичко ще минава през ръцете ми, че от предишните още не мога да оправя щетите Joy
Мушкатова, ти си като обществена кухня. Изобщо не знам как успяваш с всичко друго.

Тая вечер да накараш ТМ да те измачка едно хубаво.
Хич не му се получава тази дейност. И пръстите и ръцете му са като клещи. Като му кажа "по-леко" тай ми вика "ама аз не те пипам даже" Angry

# 207
Щом корите са фини- слагай по две.

# 208
Обществена, мдааа. Пекнах и патладжани една тава, ще ги направя кьопоолу, че иначе ще ги разваля. И накрая Ема ще яде само пържени картофи със сирене /за дюнерите/ Rolling Eyes и таратор. Кога ще прояде като хората?! Нямам нерви вече с нейното меню. Пет неща на кръст и това е.

# 209
И у дома е така, Мушкатова!

Общи условия

Активация на акаунт