Чакаме и последното ОКТОМВРИйско човече и се местим във родени вече! - Тема 13

• 40 945
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да станат груби и да изпъкнат зърната да може да суче, мен ме караха да ги хващам с два пръста  и да ги дърпам.

# 106
Ох, и аз май съм с плоски и четох това за кърпата, но малко грубо ми се вижда. На места даже го отричат, че било пълна глупост. Но наистина с изпъкнали зърна съм чула, че много по-лесно се случват нещата и няма чак такива болки и разранявания в началото на кърменето.

Последна редакция: пн, 09 окт 2017, 17:51 от NikolovaV

# 107
Можеш да даваш да суче със силиконови зърна и след някоя минута да ги махнеш. При мен подейства ,иначе без силиконките не успява да захапе

# 108
Симонка, ако имаш.кърма трябва да внимаваш.как спираш, ако си решила да спираш. Ако е както при Стефи, тя е нямала или е имала супер.малко затова така изведнъж и се е получило. Но ако има кърма, независимо дали е хранителна или не, тряжва постепенно да се спре. Първо махаш едното хранене, най-често първо се маха вечерното, после като почувстваш че вече сутрин се будиш без твърди гърди значи е време да махнеш.още едно хранене. И така нататък и така нататък, така се спира по естествен път. Toni,бях сигурна че.ще.преносиш:))) обикновенно точно жените които се шашкат че.ще.родят преждевременно преносват:))) За зърната, и моите бяха не вдлъбнати но плоски зърна, това беше една от причините са се случва тегаво кърменето отначало. Да не говорим как болеше.първите 2 месеца, силиконови зърна ползвах и изобщо не помагаха, поне при мен, успяваше да разкърваво зърната и през тях...А отначало му беше трудно да суче и от тях. Но аз не бих стимулирала зърната преди да родя...освен това единствния начин да изпъкнат е след дълго кърмене...Сега зърната вече са ми по-изпъкнали отпреди.

# 109
Много е рисково това със спирането. Трябва да се внимава с мастита.
След аборта предния път ми дадоха хапчета за спиране на кърмата, макар че бях в 5ти месец бременна.

# 110
Само да знаете преди да прибегнете към хапчета че са много вредни. Но да, тряжва много плавно да се спира кърмата, но то ако тръгне да се зачушва нещо си има симптоми, мастита не става ей така изведнъж. При запушване на канал се вдига темп, чувстваш се като болен. Аз си запуших канал 1-вия път и цял ден с помпата седях и най-накрая вечерта просто го усетих как се отпуши изведнъж при поредната проба за цедене. И на следващата сутрин нямаше и следа от температурата и неразпошожението.Та ми се размина.

# 111
Направо се изумявам... От толкова хора само един даде съвет как да се продължи кърменето, всички други говорят за отбиване. Такова понятие като нехранителна кърма няма. Има скокове в растежа на бебето

https://www.namama.bg/article/rejimat-na-karmenoto-bebe/ това за режима на бебето

http://maimunka.org/2011/11/%D1%84%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D0%B1%D1%8 … 1%82%D0%B5%D0%B6/  и малко за скоковете в растежа

Естествено, че като имаш притеснения, е добре да се посъветваш с педиатър. Но не се отказвай толкова лесно заради нечии съвети. АМ се разгражда много по-бавно от бебешкия организъм и това е причината да са правят по-големи паузи. Все пак кърмата си е най-полезната храна, особено за съвсем малко бебе.

ето за нехранителната кърма, цяла темичка има тука: http://www.bg-mamma.com/?topic=268838;topicrefid=20

# 112
  • Варна
Днес бях на тонове и акушерката към края каза една идея ускорен бил пулса не бебето ама нямало нищо. Видях, че графиката стига до 160. Лекарката каза че нила добре. Обърнах й внимание какво ми е казала акушерката и тя вика " Ами защото и ти си притеснена". Пак съм на тонове в понеделник. Да чакам ли или пак да ходя тези дни? Забравих да питам за тези леки пулсации които виждам на корема си и сега се тревожа да не се мъчи нещо бебето

# 113
Има нехранителна кърма и още как Simple Smile лично имам приятелка която е имала много кърма ,детето си е сучело много ,но отслабвало. Пуснала си изследване да и я видят какви хранителни стойности има и дърво Simple Smile кърмата и била много ниско хранителна. Аз съм много "за" кърменето ,но когато това не означава изтощена майка и нервно бебе ...

# 114
Босилечка,Симонка питаше как се спира. Аз не съм човека ,нито никой тук който ще и каже тя какво решение да вземе. Аз и отг на въпроса, за да знае ако реши кой е най-правилния начин да спре. Споделяла съм неведнъж моите премеждия с кърменето и как успешно съм се справила. Ако някой е искал да извлече пошезбото от тези съвети досега е щял да го направи.  Нямам идея за дали има хранителна или не храбителна кърма,.тук признавам се изказвам некомпетентно!

# 115
Наистина няма нехранителна кърма, освен ако майката няма някакви сериозни дефицити, но не е там въпросът (зависи все пак и какво се изследва - предна/задна кърма, по кое време и т.н.). Информация има бол как да се кърми и как да се стимулира лактация, през колко време е нормално да огладнява бебето и т.н. Не сме се събрали да си начукваме канчетата и да размахваме пръстче. Голям праз, че някое бебе няма да е кърмено, не сме в някоя квадратна държава в Африка.

# 116
Аз също съм против спирането на кърмата.
Като има , нека се дава на детето.
Мен цяло отделение се изреди да ме пита ще го кърмя ли или ще ми спират кърмата . И понеже никой нищо не реши тя сама дойде.
Снощи се консултирах с гръдния ми хирург, каза: няма по- добра профилактика за гърдата от това, да кърми.
Пък и като слушам с какъв кеф дърпа малката ми ламя, няма как да го лиша от това!

# 117
Има нехранителна кърма и още как Simple Smile лично имам приятелка която е имала много кърма ,детето си е сучело много ,но отслабвало. Пуснала си изследване да и я видят какви хранителни стойности има и дърво Simple Smile кърмата и била много ниско хранителна. Аз съм много "за" кърменето ,но когато това не означава изтощена майка и нервно бебе ...
Браво момиче!Води се по беба. Тя има нужда от спокойна и щастлива майка. Всички сме заляти от информация как се кърми и бла-бла....няма нужда да ни го навирате в лицето постоянно.
Аз я спрях изведнъж, без медикаменти...но синът ми беше на 11 мес. Може би е по- добре да се консултираш с лекар, че да не си сътвориш някоя инфекция Thinking
Между другото деня в който спрях кърменето се почувствах нормален човек, а не просто мандра. Който има желание и най- вече му се получава, да кърми и до абитуриентската, но няма право да натрапва мнение, след като не е поискано.Въпросът беше "как да спра кърмата".

# 118
За мен кърменето беше нещо срамно. Просто не съм гледала на гърдите си като кой знае какво. За това и когато трябваше да ме оперират за отстраняването на едната гърда не страдах толкова от липсата й. Психологичен момент беше само в началото. Така е и сега с кърменето- не съм мислила, че ще кърмя, не съм гледала на гърдата си като годна , но.. срам ме е от самата себе си. Странно, но факт Wink

# 119
Много ми е тежко.

Снощи се "обзаведох" със запушен канал. Вдигнах и температура. ММ тича до аптеката посреднощ за Лецитин, Парацетамол и Витамин С.

Днес, с бебо бяхме на контролен преглед при неонатолозите (на 11 дни е). Откак го изписаха преди 1 седмица вместо да качи е свалил 150 гр и билирубинът пак му е висок.

Казаха 3 дни да изяжда от шише 70-80 мл на ядене поне 8 пъти на ден. Ще се цедя и ще го храня така (ако трябва и АМ ще добавям), а сученето ще му е само за успокоение.

Дано да му спадне жълтеницата до четвъртък иначе пак ще го приемат за "солариум".

Понякога се чувствам супер виновна, че тъпо и упорито се боря да го кърмя. Може би и двамата щяхме да сме по-спокойни (още ме наболяват зърната), ако се бях предала.

Общи условия

Активация на акаунт