Фентъзи и фантастика - Тема 12

• 38 480
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • България
Какво разширение да инсталирам? Нищо не инсталирам, ползвам го да си правя списъци, и да следя разни автори и новини... даже приятели нямам и ревюта не пиша, ел. книжен дневник с екстри Simple Smile
Eто:

Скрит текст:
Я сега някой да ми каже прераждания към фентъзи или към фантастика отиват Simple Smile М?
Зависи от бекграунда. Ако е с магия си е фентъзи. Ако е клониране на тяло или мозък - фантастика.
Ни едното, ни другото. Зациклена история - ражда се, живее, умира, ражда се отново на същото място, във същото време, същото семейство, носи всичките си спомени от предните животи, но цикъла продължава - живее, умира, преражда се и отново, естествено всеки живот изживява различно и естествено, ще спасява света...  но иначе си е ситуирано на нашата си земя, няма магии, няма и чудеса  на технологични
Скрит текст:
въпреки, че забързват научния прогрес
За мен е по-точно във фантастика, но никак не съм сигурна.

На фантастика ми прилича.

# 586
  • София
Това според мен си е просто реклама на https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=200725530

Знам, че питането ми е по-точно за детски книги, но все пак - някой случайно да е чел Импириум? https://egmontbulgaria.com/prikljuchensko-fentazi-131/1-impirium-p3124 интересува ме доколко е завършена историята, т.е. може ли да се чете изолирано, като самостоятелна. Имам проблем с избора на книги за детето.

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 21:48 от Angel_Dust

# 587
Джон Сняг, миналата година беше.
Скрит текст:
Номинирах "Ужас" на Дан Симънс, "Ключът към бездната" на Хосе Карлос Сомоса, "Ние" на Евгений Замятин и "Клетка" на Стивън Кинг, но не знаех, че може максимум 3 книги да номинирам и махнах последната.
По-миналата не съм участвала в никакви номинации.

# 588
  • София

Балкай Бартокомляс - така беше да, даже ти намерих поста и как Нелката те пита, коя да махне.. явно аз съм се подвела по 5-те номинации от другата тема, тук наистина са били по 3 за фентъзи и три за фантастика, което общо си прави по 6 книги за годината, което никак не е зле.

# 589
Не само че не е зле, ами и Дори е много добре. 3 книги/или поредици?  за фентъзи и още толкова - за фантастика четени през изминалата година без значение кога са издадени (ако си спомням добре правилата).

# 590
  • България
Не само че не е зле, ами и Дори е много добре. 3 книги/или поредици?  за фентъзи и още толкова - за фантастика четени през изминалата година без значение кога са издадени (ако си спомням добре правилата).
  Нека да са поредици, книги част от поредица, поредица, книга.
Например, ще номинирам "Бараяр", но не и цялата поредица- около 50% от прочетените книги ми харесаха, другите не или неутрално.
  Ако трябва да е цялата поредица, няма да я номинирам, а сега съм набелязала две книги.
Ако някой номинира поредицата, няма да гласувам за нея.
Значи, според мен е най-добре всеки да си прецени какво ще номинира.

# 591
На мен също не ми харесаха всички еднакво, книги но съм на 10 книга от Бараярският цикъл, а дотука ми харесаха много около 4 или5 книги, средно около -4-5 и никак - да речем 2 или 3. Ако тръгна да представям книга по книга какво ми е харесало няма да събера целия цикъл във графата фантастика, затова ще го номирам за поредица.
(пък и не съм чел друга фантастика през годината, за разлика от фентъзито където имам богат избор)

# 592
  • София
Миналата година така беше - който както прецени, но после имаше проблем с бройката за анкетата. Нека Нели да каже, аз лично, знаете съм за цяла поредица, ако трябва да се избира само единият вариант.

# 593
Миналата година така беше - който както прецени, но после имаше проблем с бройката за анкетата. Нека Нели да каже, аз лично, знаете съм за цяла поредица, ако трябва да се избира само единият вариант.

да, миналата година масово много хора бяха чели Малазана - кои до 6 книга,  кой до 4, та до до 9 -та и той  бе на първо място сред номинациите, въпреки че имаше и много номинации за книги. Накаря "уревновесявахме" нещата където бе номинирана книга част от поредица, сложихме за гласуване в скоби цялата поредица например Съдбовният кораб (Живите кораби), защото аз бях дал книгата, а Меган - поредицата.

# 594
  • София
Не е така, всички си я прочетохме цялата, моля, моля. На някои им отне почти цялата година вярно, но мисля никой не я остави донякъде, поне не и от хората, които я номинирахме, спец тя получи само номинации като поредица, но да с вашите кораби - така беше, сляха ги.

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 13:24 от Angel_Dust

# 595
Много ми хареса "Първите петнайсет живота на Хари Август". Дори и без чрезвичайните обстоятелства за клуб "Кронос", само с животите на Хари като обикновен уроборос щеше да е добра, а сега е много добра. С удоволствие бих прочела и други книги на авторката.

# 596
  • В полите на Пирин планина
Аз пък снощи приключих "Не е време за дракони" на Ник Перумов и Сергей Лукяненко.
Много приятно книжле, но краят ѝ е много форсиран. Действието отначало е доста разтегнато и в един момент всичко приключва на "юруш". Естествено, че трябва да има кулминация, но ми дойде много "джаста-праста". И хайде  - финал.

# 597
Много ми хареса "Не е време за дракони" , но си права за финала.

# 598
  • В полите на Пирин планина
Много ми хареса "Не е време за дракони" , но си права за финала.

Почти се налага човек да гадае какво точно се случва. Hands V

# 599
Аз я четох преди няколко години и ...определено не ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт