Фентъзи и фантастика - Тема 12

• 38 479
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Още нищо не съм чела на Сергей Лукяненко, но имам КваZи и мисля да я прочета след известно време, пък каквото дойде.

# 601
  • София
Много ми хареса "Първите петнайсет живота на Хари Август". Дори и без чрезвичайните обстоятелства за клуб "Кронос", само с животите на Хари като обикновен уроборос щеше да е добра, а сега е много добра. С удоволствие бих прочела и други книги на авторката.

Супер, радвам се, че и ти си в отбора на харесалите я Simple Smile
Аз честно казано и нея като много други почнах само заради корицата, без никакви очаквания и се оказа чудесна изненада Simple Smile
Touch ме привлича май от другите й...

Последна редакция: пт, 22 дек 2017, 17:50 от Angel_Dust

# 602
  • Майничка
Това, което прочетох в рулит от "Петнайсетте живота на Хари Август" ми хареса, май ще си я взема. Изобщо, представете си един тлъст, потриващ ръчички емотикон - вече съм във ваканция и имам струпани едно десетина книжки. Laughing

# 603
  • София
по принцип я има ел. и на български

# 604
  • Майничка
Мерси, ще я потърся!

# 605
Тъкмо я намерих, в замунда : ) И аз ще я прочета

# 606
  • София
Още нищо не съм чела на Сергей Лукяненко, но имам КваZи и мисля да я прочета след известно време, пък каквото дойде.

аз съм от най-горещите почитатели на Лукяненко, но Квази точно не му е от най-впечатляващите.

# 607
Тъкмо ако ми хареса, ще се насладя максимално на другите му книги.
Сега подхванах електронно "Фермата" на Джордж Оруел, много подходяща за предпразнично настроение. Още съм в началото, но засега е много добре.

# 608
  • Майничка
... много подходяща за предпразнично настроение.
Уау! Много я харесвам, но с нищо празнично не мога да я свържа. Дори не мога да кажа, че всичко последващо ще ми е празник, защото следващото може да е от типа на "Врява и безумство".  Laughing

Прочетох няколко разказа/повести от серията за барутните магове. Още не съм почнала основната трилогия, облизвам се. Купила съм на Толкин "Берен и Лутиен", "Бар Петлите" на Гришъм и "Мъжът, който търсеше сянката си" /второто продължение на "Милениум"/ за подарък и трябва спешно и незабележимо да ги прочета до понеделник.

Вчера се позавъртях в реална книжарница, от няколко месеца не ми се беше случвало и ми направи впечатление масовото преиздаване на стари романи, от типа "вечните златни". Чудесно, обаче на антикварните сергии същите, при това с много по-качествена и издръжлива подвързия са по левче-две, докъм пет, в много добро състояние.

# 609
  • София
Отзиви за Смъртоносните машини на Филип Рийв?
Питър Джаксън ще прави филм по нея.

# 610
gargamela, за великденските празници съм планирала 1984 Mr. Green Онова за предпразничното настроение беше майтап. Миналата година по това време четях "Ние" на Замятин и тя направо ми разказа играта. Сега "Фермата" ми върви доста по-леко от нея и се изненадвам колко бързо върви. Днес ще я дочета и съм доста приятно изненадан от Оруел. Останала съм с впечатлението, че масово не се харесва и имах едно наум за него. Явно ще се окаже мой автор.

# 611
Фермата е много симпатична книжка, но е сериозна, макар да е представена лековато и приятно чрез метафори и алегории например
Скрит текст:
прогонването на Объл - прогонването на Троцки,
или 
Скрит текст:
нападението на съседната ферма, срутването на Кулата която строят и прогонването на врата  - Битката за Сталинград
- .   Не виждам как може да създаде празнично настроение. Ако е за коледен разказ, аз се сещам за "Даровете на влъхвите" на О'хенри

# 612
  • Майничка
Отзиви за Смъртоносните машини на Филип Рийв?
Питър Джаксън ще прави филм по нея.

Харесвам я, от книгите, които ме запалиха по стиймпънк е. Една идея по-инфантилна ми е за антиутопия, но пък това я прави по-масова.

Оруел ми е стара тръпка, откривах ги заедно с Кърт Вонегът в гимназията.
А покрай празничните настроения се сещам за "Малки пръстчета" на Удхаус и хумореските за списване на коледни притурки на Джеръм К.Джеръм.

# 613
  • София
След дълги опити вчера да не си купя нищо от книжарницата, се провалих. Накрая си тръгнах с това :

Бях награбила и двете части на "Мъглите на Авалон", но колежката ми ги върна на рафта Grin

# 614
  • България
Отличен избор 🤗
Много ми допаднаха.

Общи условия

Активация на акаунт