Фентъзи и фантастика - Тема 12

• 38 478
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
филма е по-добър от книгите –  в тях има много плява - но и книгите стават.

# 616
  • България
филма е по-добър от книгите –  в тях има много плява - но и книгите стават.
Под какво име да потърся филма Smiley
Не знаех, че има такъв.

# 617
  • София
Мисля, че говори за "Мъглите на Авалон" Rolling Eyes

# 618
  • България
Възможно. Като никога Джон е много обран в отговора си😂

# 619
именно за минисериала "Мъглите на Авалон"/The Mists of Avalon с Джулияна Маргулис, и Анджелика Хюстън, и Джоан Алън говоря.
Когато го гледах  бях възхитен, после мислех че книгата е едно към едно,  но не беше така имаше огромин разлики и ми бе много досадна. Горещо препоръчвам да се изгледам минисериала. Джулиана Маргулис е една от най-добрите Моргани,
Скрит текст:
разбира се и Ева Грийн  играе прекрасно в "Камелот", но  това е друга тема

Последна редакция: нд, 24 дек 2017, 16:16 от Джон Сняг

# 620
На мен темата около крал Артур ми е досадна, но точно тази книга беше добра и съм я чела с удоволствие. Мисля че съм гледала и минисериала, той не ме впечатли.

# 621
  • В полите на Пирин планина
На мен пък цикълът "Авалон" на М.З. Брадли много ми хареса. Има само 3 книги преведени на български. Изобщо не са досадни книги и в тях има много дълбочина. Засягат се теми като прераждането, приемствеността, съдбата и възможността да ѝ влияем, предопределението.
Изобщо не е само за крал Артур, пък и самата Артурова история е разказана по някакъв алтернативен начин. За мен тези книги са повече за Моргана и наследничките ѝ.

Минисериалът също е хубав, но той е само за първата книга - "Мъглите на Авалон".

# 622
ами въпрос на гледна точка. На мен идеята за покръстването по принцип ми е интересна. В случая е засегната идеята кое е по-напред първородство или патриленейностт, също и езическите вярвания,  има магьосни;и, вещици, мечове които сами се вадят..  темата за АРтур е стара  сещам се за поне три минисериала
Камелот, Мъглите на АВалон и Мерлин, явно е доста успешна. Мъглите на АВалон по общоприето мнение е един от най-добрите филми на Дж. Маргулис освен Спешно отделение и Добрата съпруга. но всеки има право да не го харесва тази тема.

# 623
  • София
На мен темата около крал Артур ми е досадна, но точно тази книга беше добра и съм я чела с удоволствие. Мисля че съм гледала и минисериала, той не ме впечатли.
И на мен така. И книги, и сериали има достатъчно. Но най много харесвам сериалчето Мерлин с Колин Морган.

# 624
  • София
На мен минисериалът ми е голяма слабост и затова и книгите вероятно ще ги изям:relaxed: Не знам кога, но ще ги чета с голям кеф, сигурна съм. Аз харесвам легендите за Артур:cupid: 

# 625
  • България
Имаше време, когато и аз харесвах историите за Артур.
Но сега бих препрочела само "Един янки в двора на крал Артур". Joy

# 626
Весели празници!

# 627
Ей хора какво правим като  дойде  1 януари? нова тема ли откриваме, за номинациите (на 42 страница сме, но сега по коледните празници никой не пише и е съмнително че някой изведнъж ще пропише) или направо оттам докъдето сме стигнали започваме да пускаме номинациите?

# 628
  • София
Не, що? Тук почваме, ако трябва продължаваме в нова.

# 629
А какво номинираме първо? Фентъзи или фантастика?

Общи условия

Активация на акаунт