Фентъзи и фантастика - Тема 12

• 38 532
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
И аз не харесвам Пратчет. Една две книги се ядва, но повече...не. Определено не е автор, който да изчетеш от до накуп.
Прочетох Библиотеката и много ми допадна. Отначало до край. Рядко ми харесва и края на книга, но тук нямам забележки за нито дума. Много добро попадение. Спечели ли някоя награда?

# 511
  • София
Въглен връх ли? Май имаше за дебют номинация 2015 в гр, иначе не знам да има награди.
Аз съм до средата, до тук е хубава, увлекателна, интересна... но чак нещо невиждано и супер уникално не бих казала, има време ест и да си променя мнението.   Още не мога да схвана защо се брои за фантастика, а не фентъзи...

# 512
Повечето фантастики им намирам косури. Тук всичко ми хареса

# 513
аз по отношение на фантастиките поставям на най-високо ниво Майк Резник - хроники на Човешкия вид https://chitanka.info/book/4618-gospodarite и Оракула; Макар че Перфектен убиец и Сантяго също са му много добри.
ИНаче Зелазни също е много добър, например "Намотки" са чудесни
https://chitanka.info/book/423-namotki
Джак от Сенките също е чудесно произведение.
ХРониките на АМбър няма да ги коментирам, защото там Зелазни за мен е трябвало да спре до 5-та книга и щеше да е перфектен....

# 514
  • София
Аз мога само да кажа, че този декември ми е един много, много приятен читателски месец, всичките книги, които прочетох до тук през него ми доставиха/доставят истинско удоволствие Simple Smile

Тези намотки си ги записвам за догодина, за мен Джак от Сенките е най-хубавото нещо на Зелазни (от това, което съм чела ест.) Той ми е много странен някои книги са му прекрасни, а някои мога спокойно да ги наредя в личните си малинки. Така ми се лута той в двете крайности, че започнах с някакво колебание да посягам към неговите книги.

Последна редакция: нд, 17 дек 2017, 17:14 от Angel_Dust

# 515
Я ми припомни какво хубаво чете скоро? Не мога да чета академия за вампири, макар че се преструвам....

# 516
Я ми припомни какво хубаво чете скоро? Не мога да чета академия за вампири, макар че се преструвам....

Ха-ха, това ми напомни как миналата година големият ни беше накарал, мен и баща му, да четем "Къщата на тайните". Щом аз съм му предлагала книги, трябвало да чета тези, които са му харесали на него.

# 517
  • София
ston - и моят чат-пат иска така да ме метне с някоя(аз не че не чета чат-пат детски книги), сега много се е заинатил, че трябва да чета Магистериум...

♥ HAPPY ♥
 - декември ми минат до тук с Deadhouse Landing (Path to Ascendancy, #2), Кутията на Гуенди на Кинг, Първите петнайсет живота на Хари Август, Всички наши грешни дни и сега Въглен връх...

# 518

Аз мога само да кажа, че този декември ми е един много, много приятен читателски месец, всичките книги, които прочетох до тук през него ми доставиха/доставят истинско удоволствие Simple Smile

Тези намотки си ги записвам за догодина, за мен Джак от Сенките е най-хубавото нещо на Зелазни (от това, което съм чела ест.) Той ми е много странен някои книги са му прекрасни, а някои мога спокойно да ги наредя в личните си малинки. Така ми се лута той в двете крайности, че започнах с някакво колебание да посягам към неговите книги.

Това е най-точното определение за Зелазни - странен. ИМенно с тази своята ексцентричност той ме спечели. Това очаквам от един фантаст. Азимов например ми е ужасно "сух". А от Българските фантастити обожавам Павел Вежинов:
1. Един есен ден по-шосето
2. Бариерата (даже и филм има по нея)
3. Белият гущер
неговите разкази са на много високо психологическо ниво.

# 519
  • София
Аз под странен имах предвид, че обикновенно или харесвам или не един автор и от там-нататък  рядко нещо в творчеството му прави изключение, а при Зелазни постоянно се лутам между двете крайности и почти няма и книги в сивата зона за мен... не като характеристика на писането му, а като личното ми възприятие за неговите произведения Simple Smile Иначе като писане ми е по-точно уютен автор Simple Smile

# 520
1 : 1 и аз съм така с авторите и със Зелазни. Нищо освен Хрониките не ми допадна. Дали този Джак ще ми хареса? Обикновено изчитам всичко от- до от автор, който ми е допаднал, но при Зелазни нещо...особено самотния октомври направо не ми хареса... А Амбър ми е сред любимите поредици.

# 521
  • София
Ами не знам дали ще ти хареса, но пък е малка, няма нищо не пречи да я пробваш. За мен беше достатъчно хубава, за да ми влезе в номинациите за миналата година Simple Smile Ако трябва да посоча една любима книга на Зелазни - тя ще е Simple Smile

# 522
  • София
1 : 1 и аз съм така с авторите и със Зелазни. Нищо освен Хрониките не ми допадна. Дали този Джак ще ми хареса? Обикновено изчитам всичко от- до от автор, който ми е допаднал, но при Зелазни нещо...особено самотния октомври направо не ми хареса... А Амбър ми е сред любимите поредици.

и аз така. но му харесвам също и комбината с Р.Шекли - Ако и с Фауст не успееш. и Тосподарят на светлината.

# 523
на Зелазни за мен в първите пет хроники е перфектен (докато Коруин се запиля в Лабирнта, ) но после е разводнил нещата.

# 524
На мен пък ми хареса и после, смяла съм с глас на "татко" Joy

Общи условия

Активация на акаунт